Til Asia i sommer?

Les om våre sommerfavoritter!

De aller fleste som reiser østover velger å legge reisen til vinteren, men Asia har også mange gode reisemål for den som søker et eksotisk reisemål om sommeren. Her kan du lese om våre sommertips for Thailand, Vietnam, Indonesia, Malaysia og Japan.

OBS. Planlegg tidlig! Etter tre år med pandemi merker vi at folks reiselyst er større enn noen gang. Kombinasjon av enorm etterspørsel på verdensbasis, lavere flykapasitet enn før pandemien og et generelt økt kostnadsnivå, kan gi en utfordring for de som venter for lenge med å bestille (vi så det forrige sommer og vi ser det denne vinteren). Så ønsker du å sikre deg drømmereisen i sommer, anbefaler vi at du starter planleggingen så tidlig som mulig. Vi ser allerede nå (februar 2023) at setene fylles opp, og at prisene er i ferd med å stige for sommeren.

Thailand: 

De fleste forbinder Thailand som et reisemål om vinteren. Smilets land har likevel flere destinasjoner som gjør landet til en feriefavoritt året rundt. I forhold til Covid-19 har landet åpnet helt opp, og har ingen koronarestriksjoner for innreise. 

Koh Samui, en av våre Thailand-favoritter om sommeren. 

De aller beste reisemålene om sommeren finner du sør i Thailand-bukten. I denne perioden er de aller mest populære reisemålene ferieperlen Koh Samui med naboøya Koh Phangan. Khanom på fastlandet innenfor Samui, er også et veldig godt tips om du ønsker en eksotisk sommerferie. 

> Les mer om Koh Samui.
> Les mer om Khanom – det genuine Thailand her.

Et reisemål som også er populært på denne tiden av året er Hua Hin nord i Thailand-bukten. Hua Hin har riktignok aller best klima om vinteren, og selv om man må kunne forvente noe regn her om sommeren, er den tidligere fiskerlandsbyen også et godt alternativ om sommeren. Sjøen utenfor Hua Hin er lavere i denne perioden, noe som gjør stranden større og bredere. Hotellene kan i tillegg friste med fordelaktige priser. Spesielt på hotellene i 4- og 5-stjerners-sjiktet kan du spare mye i forhold til vinteren.

> Les mer om Hua Hin – vår thailandske helårsfavoritt!

Hoi An, Vietnam

Vietnam: 

Vietnam har også mest besøkende i vinterhalvåret, men klimaet i det langstrakte landet varierer derimot veldig mellom nord og sør. Den sørlige delen av Vietnam er best om vinteren mens den sentrale og nordlige delen av landet passer ypperlig for reisende om våren og sommer. For strandferie er Hoi An og Danang svært gode alternativer i sommerhalvåret. Hoi An er dessuten en av våre favorittbyer i Asia med sine koselige gamleby. Vi lager kombinasjoner hvor du kombinerer badeferie med f.eks. Hanoi, en av de aller mest interessante hovedstedene i Asia, og spektakulære Halong Bay på overnattingscruise. Mulighetene er i Vietnam er mange.  

> Les mer om Vietnam her.

Bali, Indonesia.

Bali og Lombok:  

Indonesia med øyene Bali og Lombok er værmessig på sitt aller best fra mai til oktober. Øyene, som kan by på fascinerende kultur, natur og strender, opplever stor trafikk om sommeren. Reiser for månedene juli og august, bør derfor planlegges god tid i forveien for best mulig pris. 

> Les mer om Bali og Lombok her.

Pygmé-elefanter i det fri, er en av mange dyrearter du kan oppleve på Borneo. 

Malaysia:  

I likhet med Thailand, er den malaysiske østsiden et godt utgangspunktet for en flott ferie om sommeren. Vårt aller beste tips for sommeren er den eksotiske øya Borneo, med sin uslåelige kombinasjon av unike naturopplevelser og flotte strender. Gå topptur på Sørøst-Asias høyeste fjell, Mount Kinabalu (4095 m.o.h.), opplev dyrelivet på Kinabatangan-elven eller nyt slaraffenlivet på en av strandhotellene ved Kota Kinabalu. Kombiner reisen til Borneo med den spennende malaysiske hovedstaden Kuala Lumpur

> Se vårt reiseforslag – Sarawaks høydepunkter.

Kyoto, Japan.

Japan: 

Japan økte kraftig i popularitet i årene fram til pandemien kom. Alt tyder på at denne veksten vil ta seg opp igjen nå som landet har kuttet de fleste restriksjonene for innreise. Landet kan by på helt særegen kultur, og kontrasten fra det gamle til det hypermoderne vil garantert fascinere. Japan har mye å tilby, og takket være lyntog er landet lett å reise i. En reise hit krever likevel en del planlegging, men våre spesialister hjelper deg å lage reisen slik du ønsker. Japan følger de samme årstidene som her hjemme, og er et veldig bra reisemål om våren og sommeren. Merk at pga. enorm etterspørsel etter gjenåpningen må man planlegge reisen flere måneder i forveien.

> Les mer om Japan og se våre forslag til reiser her!

Reise i regntid? 

Selv om mange av de andre reisemålene i Asia opplever lavsesong som følge av regntid, behøver nødvendigvis ikke det å bety at man skal avskrive disse reisemålene helt. Som oftest innebærer regntiden 1-2 timers regnskyll på ettermiddag/kveld, og det er sjeldent man vil oppleve at hele dager regner bort. Du vil ennå kunne sole deg på dagtid. I heten vil regnskyllene til gjengjeld kunne oppleves som forfriskende. Reiser du for å oppsøke attraksjoner i lavsesongen, som f.eks. Angkor Wat, vil du kunne oppleve langt mindre trengsel enn til vanlig. En annen stor fordel ved å reise i lavsongen er at prisene er på sitt laveste i denne perioden. 

Benytt vår kompetanse

Som spesialister på Asia er en av våre viktigste oppgaver å reise på studieturer for å styrke vår kompetanse. Vi kjenner reisemålene og vi har kunnskap om hotellene våre. Vi har dessuten lang erfaring og vi kunne i oktober 2022 feire 40 år som selskap. Kontakt våre reiserådgivere i dag for gode reisetips og et skreddersydd tilbud. Vi vet hvor du skal legge reisen for en eksotisk sommerferie!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: