Koh Samui

Koh Samui ble først ”oppdaget” av ryggsekkturistene på 70-tallet. Flyplassen, Thailands triveligste, ble bygd i 1989 og i dag er Koh Samui det turiststedet i Thailand som har den største veksten. Øya ligger beskyttet inne i Thailandgulfen. Rundt en million turister reiser nå til Koh Samui årlig, likevel er Koh Samui fortsatt en idyll med kupert, ubebygd innland og vakre strender omkranset av kokospalmer. Her finnes ikke skyskraperhoteller da det er lovregulert at ingenting skal bygges høyere enn palmetoppene.

På Koh Samui ligger de fleste hotellene på stranda uansett hvilken strand du velger å bo på. Hat(strand) Chaweng på østsiden, soloppgangsiden, av øya er den største og mest utbygde stranda. Her ligger restaurantene og butikkene på rekke og rad, og det er også et natteliv. Chaweng er også den lengste og regnes som den beste stranda, seks kilometer med puddersand. Den er ganske langgrunn og vannstanden varierer også en del med monsunsesongene. Hat Bophut ligger på nordsiden av øya. Her er det en helt annen stemning enn på Chaweng. Det er mye roligere og mer avslappet, men med nye hoteller og trendy restauranter, så man er ikke avhengig av å reise inn til Chaweng for å spise. Vannet er dypere og sanden er mer grovkornet.

Ønsker du å reise til Thailand i mer tradisjonell norsk feriesesong er Koh Samui et godt alternativ. Koh Samui har nemlig lang sesong, da de har litt ”forskjøvet” regntid i forhold til resten av Thailand. I normale år er det i tiden oktober til desember man må påregne regnbyger, mens det normalt er tørt i resten av året.

Utvalgte hoteller

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: