Søker du det genuine Thailand eller en rolig badeferie i et uberørt paradis, da er Khanom stedet for deg. Beliggende på fastlandet innenfor Koh Samui, byr Khanom på rolig landsbyliv, en vennlig lokalbefolkning, vakker natur med jungelkledde fjell og kalksteinsklipper, og ikke minst, kilometervis med nydelige strender. Best av alt – strendene er nesten helt fri for andre turister!

> Les mer om Khanom i denne Hjemmet-artikkelen fra 2019!

Hovedstranden, Nadan Beach, er på hele 9 kilometer lang og byr på finkornet sand og deilige bademuligheter. Stranden er lite utbygd; med unntak av Aava Resort & Spa, er det kun enkle bungalowanlegg langs stranden. Avstandene er store og man har ikke noe utbygd turistsentrum med butikker og restauranter. Det gjør stedet perfekt for den som liker å utforske på egen hånd, og i Khanom venter både små og store oppdagelser.

Khanoms sentrum består av to landsbyer som ligger litt inn i landet. Få med deg fiskerlandsbyen langs elven som skiller de to landsbyene og onsdagsmarkedet, et must for sine fargerike produkter og yrende liv. I tillegg til uberørte strender byr naturen i området på både grotter og fossefall, og som en av få steder i verden er farvannet utenfor Khanom tilholdssted for de ytterst sjeldne rosa delfinene, en attraksjon som drar vel så mange besøkende som de fantastiske strendene.

Khanom ligger kun ca. 1 time unna Surat Thani flyplass som frekventeres jevnlig av Thai Airways. Kun 20 minutter unna Khanom ligger dessuten fergekaien Don Sak, som gjør det enkelt å kombinere Khanom med Koh Samui. Kombinasjoner med andre destinasjoner i Sør-Thailand er også mulig.

 

Aktuelle reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev