Topptur på Mount Kinabalu

Bestig Sørøst-Asias høyeste fjell – Mt. Kinabalu!

Det ikoniske fjellet dominerer Kinabalu-regionen og anses som hellig av lokalbefolkningen. Fjellets høyeste punkt, Low’s Peak, er på 4 095 m.o.h. og byr på eventyrlig utsikt.

Mektige Mount Kinabalu.

Turen opp deles i to etapper: første etappe går fra 1800 m.o.h. til gjestehuset Laban Rata på 3 200 m.o.h. Turen opp til gjestehuset går gjennom spennende og stadig skiftende vegetasjon. Etter noen timers hvile fortsetter turen på nattestid for å oppleve soloppgangen fra toppen. Og å nå Low’s Peak i det solen går opp er noe du aldri vil glemme. Mount Kinabalu er en naturopplevelse av det store slaget.

Turen er ikke spesielt krevende, men den er delvis lang og til tider bratt. Man må ikke være topptrent, men det hjelper selvsagt å være i normalt god form. Turen går i rolig tempo slik at man gradvis venner seg til høyden.

Toppturer til Mount Kinabalu er meget populært, og det er i tillegg restriksjoner for maks antall besøkende pr dag. Bestill derfor tidlig. Pr dags dato er antall klatrere begrenset til kun 100 pr dag. Lokal fjellguide er obligatorisk for enhver klatrer som har tenkt seg til topps.

Våre medarbeidere, Svein og Ole, har begge tatt turen. Kontakt oss for tips og råd om du lurer på noe.

Program:

Dag 1: Laban Rata 
Etter frokost går turen til Kinabalu-parkens hovedkvarter for registrering. Fra Kota Kinabalu er kjøreturen på om lag 2 timer. Husk å ta med ditt pass. Ved registrering vil du også møte din personlige guide for turen opp det hellige fjellet. Selve turen starter på 1 800 m.o.h. og første etappe er på om lag 6 kilometer. På 3 200 meters høyde over havet venter middag og enkel overnatting i gjestehuset Laban Rata. På turen opp til Laban Rata vil vegetasjonen være i stadig forandring og du vil passerer skog, trær, rhododendroer, orkidéer og andre planter og blomster. Det er bl.a. mulighet for å se Rafflesia, verdens største blomst. Merk at på Laban Rata er overnattingen i fellesrom med køyeseng, felles bad og uten varme. Underveis er medbrakt lunsj er inkludert og på Laban Rata serveres middagsbuffet.

På tur gjennom jungelen. 

Siste etappe mot Laban Rata.

Laban Rata. Gjestehuset på 3272 m.o.h. 

Dag 2: Low’s Peak for soloppgang 
Etter en kort matbit i 2-tiden fortsetter på den siste stigningen opp til Mount Kinabalu’s toppunkt, Low’s Peak på 4 095 meters høyde. Husk å ta med hodelykt. På platået og på toppen venter en utrolig utsikt så fremt skyene holder seg unna. Er man ordentlig heldig med været kan man se helt til Filippinene herfra! På vei ned til startpunktet 1.800 m.o.h. får man igjen mulighet til frokost på Laban Rata. Når man kommer ned fra fjellet venter lunsj. Etter lunsj går turen tilbake til Kota Kinabalu. Kota Kinabalu kan skilte med en rekke 5-stjerners hoteller hvor du kan hvile ut og hente deg inn igjen. Spør oss om tips og et skreddersydd tilbud.

Soloppgang fra topplatået.

Low’s Peak. 

Ole på toppen av Mount Kinabalu, juni 2013. 

Pris: 
Mellom kr 7 000 – 8 000,- pr person.

Prisene varierer mellom sesongene – kontakt oss for en skreddersydd pakkereise.

Inkludert i pakken:
Transport til/fra foten av fjellet.
Fjellguide (én pr klatrer).
Opphold på Laban Rata med måltider.
Lunsj begge dager.

Ikke inludert:
Drikke.
Tips.

Ta med:
Gode tursko
Vindtett jakke
Regntøy
Hansker og lue
Hodelykt
Liten sekk
Solkrem
Insektmiddel
Energibar og annen snacks
Vannflaske
Kamera
Stokk med eller uten demping (kan være greit for turen ned)

Merk at det kan være kjølig på toppen, og i enkelte deler av året kan det fryse til.
Vi tar forbehold om at turen kan bli kansellert som følge av forhold utenfor vår kontroll.

Spesialinformasjon om turen:
Opphold på 3 000-4 000 meters høyde kan medføre høydesyke for enkelte. Om du ikke er vant til slike høyder, så kontakt gjerne lege i forkant av turen for ev. medisiner mot høydesyke. Pass er nødvendig å bringe med seg på toppturen. I enkelte perioder av året kan det fryse til på toppen, så sørg for gode tursko. Fjellguide er obligatorisk for samtlige som skal opp fjellet. Merk at de fleste kun snakker enkel engelsk. Overnattingen på gjestehuset er av det enkle slaget og i lag med andre turgåere.

Vi er spesialist på reiser til Malaysia og kan skreddersy en pakke som inkluderer både opplevelser og badeferie. Bo med Ibanfolket i Sarawak, opplev det unike dyrelivet i Kinabatangan, nyt luksuslivet på en av strandhotellene i Kota Kinabalu og stopp i en av Asias mest spennende storbyer, Kuala Lumpur. Vi skreddersyr din Malaysia-reise!

Mount Kinabalu.

Fra Low’s Peak (halvveis oppe). På en skyfridag kan man faktisk se Filippinene herfra.

Rafflesia, verdens største blomst.

Følelsen av å bestige Mount Kinabalu.  

 

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: