Kota Kinabalu eller ganske enkelt KK er hovedstaden i provinsen Sabah. Byen er et godt utgangspunkt for en reise til Borneo.

Kota Kinabalu by er ikke så spennende i seg selv, men nærområdet byr på flotte naturopplevelser. Rett utenfor kysten ligger den maritime nasjonalparken Tungku Abdul Rahman Park, bestående av fem øyer med hvite strender, krystallklart vann og gode forhold for snorkling og dykking. Et spesielt flott sted for dykkere er Pulau Layang-Layang, 30 mil nordøst for KK. Hovedattraksjonen ved Kota Kinabalu er likevel Kinabalu nasjonalpark med Sørøst-Asias høyeste fjell, Mount Kinabalu. Toppen på 4095 moh. er en forholdsvis grei topp å bestige; det som kreves er gode klær, vanlig kondisjon og en porsjon utholdenhet. Oppstigningen foregår som regel i 2 etapper, med veldig tidlig start på dag 2 for å rekke soloppgangen fra toppen. Utsikten er uforglemmelig, og i klarvær kan man faktisk se Filippinene herfra! Kun et begrenset antall personer tillates å gå opp fjellet hver dag, så en slik tur krever litt planlegging. Vi står gladelig til tjeneste med å ordne både inngangsbillett, overnatting og guide. For den som ikke føler seg i god nok form til å bestige toppen, er det mulig å oppleve nasjonalparkens rike flora gjennom guidede turer på om lag 1500 meters høyde over havet, både med og uten overnatting.

Kota Kinabalu har også flotte strender og avslutt gjerne rundreisen på Borneo med et deilig badeopphold. En reise til Borneo og Kota Kinabalu bør kombineres med en reise til Sandakan.

Aktuelle reiseforslag

Utflukter i Borneo – Kota Kinabalu

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev