Ecuador og Galapagos

En reise til Ecuador med Galapagos gir deg fantastiske naturopplevelser i jungelen med det største artsmangfold i verden. Høydepunktet er Galapagos med unikt plante- og dyreliv.  Andesfjellene er et eldorado for fuglekikkere med blant annet verdens sterkeste fugl, Condor, som kan fly i høyder opptil 8000 m.o.h. med et vingespenn på inntil 3,5 meter. Det finnes levende vulkaner og fargerik indianerkultur i fjellene. På kysten kan du oppleve knølhval i perioden juni – medio oktober.  Flere av byene har spennende historie fra Inkatiden og flotte bygninger fra den spanske kolonitiden, mange av dem er på verdensarvlisten. Du vil også se store plantasjer med kaffe, kakao, bananer og eksotiske frukter av alle slag, ris, sukker, roser.
Ecuador er Sør-Amerikas nest minste land, men med store klimatiske, kulturelle og geografiske forskjeller. Øst for fjellene består Ecuador av Amazonas regnskog og jungel. Vest for Andesfjellene ligger lavlandet med kysten og ikke minst de fantastiske og spektakulære Galapagosøyene som ligger i Stillehavet, ca. 1000 km fra fastlandet.
Denne unike nasjonalparken har vært så godt som uberørt i millioner av år. Øygruppen er fredet og er dyrenes territorium, men er åpen for turisme kontrollert av myndighetene.

Galapagosøyene ble berømt etter besøket av Charles Darwin i 1835, han ble helt betatt av øyenes særskilte fugle– og dyreliv. Øygruppen er en av de mest bemerkelsesverdige i verden med utrolige sjøfuglkolonier, gigantiske skilpadder, iguanas, sjøløver, pingviner, delfiner, haier og andre sjeldne arter.
Det antas at øyene er omkring 6 millioner år gamle, oppstått av vulkansk aktivitet under havoverflaten. Thor Heyerdahl foretok en ekspedisjon til øyene i 1953 og oppdaget elleve boplasser eller leirplasser etter en prekolumbisk indianerbefolkning.
En del nordmenn emigrerte i 1925–26 til Galápagosøyene og dannet en liten koloni.

Cruise på Galapagos
Vi tilbyr 4 – 14 dagers cruise på Galapagos med blant annet Archipel I & II – Førsteklasses catamaraner som tar 16 personer fordelt i 8 doble lugarer, spesialbygget for å gå i cruise på Galapagos. Det er god plass ombord og det serveres velsmakende og varierte måltider. Høydepunktene på dagen er ilandstigningene og snorkleturene der man får oppleve dyreriket på nært hold, alt i følge med en dyktig engelsktalende naturguide. Tiden mellom turene nyter man ombord og slapper av på f.eks. soldekk til neste øy og nye eventyr. Man får låne snorkleutstyr, og våtdrakt kan leies. Pris for 5-dagers cruise fra kr. 23 900,- per person i delt dobbeltlugar inkludert måltider. I tillegg kommer flybilletter og eventuelle hotellnetter før og etter cruiset. Man kan gjerne kombinere Galapagos cruise med reise til fastlandet, Ecuador, Peru eller andre land i Sør-Amerika.

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: