Ecuador og Galapagos

Lurer du på noe?

Ole skreddersyr reisen din

Ole skreddersyr reisen din

Ecuador er et av de minste landene i Sør-Amerika, men få steder på kontinentet kan by på like varierte og unike opplevelser som dette latinamerikanske landet. Det store trekkplasteret er selvsagt Galapagos-øyene med sitt helt unike plante- og dyreliv, men de mektige Andesfjellene og den spennende Amazonas-regionen byr også på naturopplevelser av de helt sjeldne. På en reise til Ecuador kan du også oppleve indiansk kultur og fargerike markeder, og du kan utforske noen av de vakreste gamlebyene i Sør-Amerika i Cuenca og hovedstaden Quito. Langs kysten byr Ecuador på avslappende fiskerlandsbyer og surfesteder.

Quito og det sentrale høylandet
Landets hovedstad ligger på 2850 meters høyde i spektakulære omgivelser. Quitos gamleby er blant de første som havnet på UNESCO-listen, og er en kulturhistorisk perle med brosteinsbelagte gater, torg, bygninger og kirker fra den spanske kolonitiden. Et besøk til Quito er ikke komplett uten et besøk til ekvatorlinjen og «midten av verden».

Hele 7 vulkaner omringer byen. Ta taubanen opp til Pichincha-vulkanen for fantastisk utsikt over Quito, eller besøk Cotopaxi-vulkanen (5897 m.o.h.) med sin nasjonalpark sør for Quito. Turmulighetene for deg som er aktiv er mange, enten til fots eller på sykkelsetet. Cotopaxi er dessuten en av områdene hvor du kan få øye på den store condor-fuglen.

Quito ligger spektakulært til blant fjell og vulkaner.

Amazonas 
Opplev fuglelivet blant tretoppene i utkikkstårn 30 meter over bakken, delta på jungelsafari til fots dypt inn i regnskogen eller fisk piranha. Et besøk til Amazonas er noe du aldri vil glemme!

Ecuador har noen av de beste mulighetene for å oppleve regnskogen og dens mangfoldige plante- og dyreliv. I Rio Napo, en av sideelvene til Amazonas, er det flere lodger som holder god standard og lar deg komme tett på regnskogen. Fargerike fugler, apekatter, dovendyr og kaimaner er bare noe av det du kan oppleve. Ikke minst vil du få et fascinerende innblikk i hvordan menneskene i Amazonas lever og livnærer seg i jungelen.

Lodgene tilbyr pakker på 3 netter eller mer, og inkluderer program, måltider og spennende utflukter med dyktige guider. Lodgene ligger et par timer med båt fra byen Coca. Coca er kun 25 minutter med fly fra Quito.

Opplev dyre- og fuglelivet i Amazonas fra vannet, eller som her, blant trekronene.

Galapagos
Ca. 1000 km ut i Stillehavet ligger de myteomspunne Galapagos-øyene.

Øygruppen, gjort kjent av Charles Darwin, er en av de mest bemerkelsesverdige i verden med utrolige sjøfuglkolonier, gigantiske skilpadder, iguaner, sjøløver, pingviner, delfiner, haier og andre sjeldne arter. Denne unike nasjonalparken har vært så godt som uberørt i millioner av år, og siden øyene ligger så isolert til, har ikke dyrene frykt for mennesker. Du kommer derfor helt tett på dyrene enten du vandrer på land, eller du hopper i vannet for å snorkle.

Det antas at øyene er omkring 6 millioner år gamle. Landskapet varierer fra øy til øy og består av vulkaner, lavahauger, vegetasjon og vakre strender. De største øyene er Santa Cruz, San Cristobal og Isabela.

Den mest populære måten å oppleve Galapagos på er med cruise, men det forutsetter gjerne at du har 6-7 dager til rådighet. For kortere opphold vil vi anbefale opphold på land. Uansett hvor mange dager du har til rådighet skreddersyr vi din reise til Ecuador og Galapagos!

Gamlebyen i Quito.

Cotopaxi-vulkanen rett sør for Quito. En av sju vulkaner som danner "Avenue of the volcanoes".

Opplev kjempeskilpaddene på Galapagos.

Tortuga Bay, Galapagos

På Galapagos kommer du tett på dyrene.

Bartolome, Galapagos.

Utforsk den spennende Amazonas-regionen.

På fottur gjennom Amazonas-jungelen med dyktig guide.

Papegøyer i Amazonas.

Blåfotsuler, en av mange fuglearter du kan oppleve på Galapagos.

Galapagos-pingviner.

Markedet i Otavalo.

Ingapirca-ruinene, en av få spor etter inca-perioden i Ecuador.

Kolonibyen Cuenca med sin vakre arkitektur.

Aktuelle reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: