Bali omtales gjerne som Østens perle. Et paradis, med vulkanske fjell, innsjøer og elver, risterrasser og palmelunder. Turismen er utbredt, spesielt på den sørlige delen av øya. Strendene er det viktigste for oss turister som søker sol og bad. Etter et par dager finner du fort roen i balinesernes Bali

Balineserne dyrker en spesiell variant av hinduisme; her tilbes hinduguder, men også forfedre, ånder og demoner. Religionen og mytene griper inn i de innfødtes liv fra vugge til grav, og på en reise til Bali går det ikke mange dagene før du opplever en tempelprosesjon eller et annet festlig opptog.

For reisende er Sanur, Kuta og Nusa Dua de meste populære strendene. Sanur har en rolig og avslappende atmosfære og passer for de fleste mens Kuta er mer bypreget med kjøpesentre, stort restauranttilbud og bra uteliv. Nusa Dua har den beste stranden, og er stedet for den som ønsker pleie og luksus. På en reise til Bali bør man også legge en tur innom Ubud, øyas senter for kunst og håndverk.

Traditional fishing boats on a beach in Sanur on Bali. Indonesia.

Sanur 

Bali lar seg lett kombinere med naboøyene Lombok og Gili. Vi ordner gjerne utflukter under oppholdet på Bali.

På Bali feirer de Nyepi, eller Stillhetens Dag på norsk. Denne dagen er alt stengt på Bali og man kan kun oppholde seg på hotellet. For 2019 er Nyepi 7. mars. Få med deg Ogoh-Ogoh-paradene kvelden før.

Aktuelle reiseforslag

Hoteller

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev