Cuba – det «underlige» landet i Karibien, hvor Fidel Castro, og nå hans bror Raul, har styrt i ove 60 år. Styresettet har selvfølgelig satt sitt preg på landet – på godt og vondt.

Turisme er nå landets viktigste inntektskilde, og stadig nye luksushoteller bygges på de mest kjente badestedene. Disse har alt tilreisende kan ønske seg. Som de andre landene i Karibia er klimaet varmt og behagelig med flotte strender og blått hav du sjeldent har sett maken til.

Men en reise hit gir så mye mer enn kritthvite strender! Legg reisen utenom turistløypene, og opplev cubanske barn som spiller Cubas nasjonalsport, baseball, i gatene etter skoletid. Mannfolkene som trofast «mekker» på sine 50-talls amerikanere for å holde dem gående en stund til, eller samles rundt et slag domino. Lyden av musikk og TV-apparater gjennom åpne vinduer. Grisen og hønene i bakgården. De gamle vakre bygningene, nedslitte – men fulle av sjarm. Kongepalmene som med sine 30 meter dominerer det cubanske landskapet. De små søvnige landsbyene og selvfølgelig storbyen og hovedstaden Havanna.

Det er likevel cubanerne som gjør Cuba. Blandingen av spanjoler, afrikanere og asiater har skapt et fargerikt og tolerant folkeferd som vil være med å gjøre din reise til en uforglemmelig opplevelse.

I OrkideEkspressen har vi over 20 år med erfaring med salg av reiser til Cuba. Flere av våre reiserådgivere har opplevd landet og kan gi deg gode tips og råd. Vi skreddersyr pakkereise som inkluderer transport, utflukter og overnatting. Enten du ønsker privat overnatting i såkalte casa particulares eller et opphold på gode hoteller.

Aktuelle reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: