Japan

Lurer du på noe?

Flemming skreddersyr reisen din

Flemming skreddersyr reisen din

En reise til Japan er nærmest en reise i framtid og fortid, og vil garantert både forundre og fascinere. Knapt noe annet land i verden er så moderne og fremtidsrettet teknologisk, men samtidig så forankret i eldgamle tradisjoner.

Tokyo – den moderne megabyen
Hovedstaden Tokyo er de fleste tilreisendes inngangsport til solens rike. Med sine satelittbyer teller byen hele 37 millioner innbyggere. Tempoet i megabyen er høyt med travle forretningsmenn og –kvinner dominerende i bybildet. Samtidig kan Tokyo by på fredelige parkområder og shinto-helligdommer, som minner om landets kulturarv.

Byen er også et mekka for landets ungdoms- og til tider, elleville populærkultur, hvor alt fra popstjerner til TV-spillhelter dyrkes. Denne miksen av det moderne til det tradisjonelle, og fra det konforme til det surrealistiske og rare, vil du oppleve hvor enn du er i Japan. Ikke noe sted er det likevel mer intenst enn i nettopp Tokyo, og et par dagers opphold i byen er nok til å etterlate inntrykk for en hel reise.

Shibuya i Tokyo, et av verdens travleste gatekryss.

Kyoto og det tradisjonelle Japan
En reise til Japan er likevel ikke komplett uten et besøk til Kyoto – Japans tidligere hovedstad og landets ubestridte kultursentrum. Med sin gamle og godt bevarte trehusbebyggelse, templer og ikke minst vidunderlige hager er denne kulturskatten et must for enhver reiseentusiast.

I Kyoto er det ikke bare bygninger og hager som vitner om fordums storhetstid, er du heldig kan du også få et glimt av en trippende geisha på vei til jobb for kvelden. I sine fantastiske kimonoer er de et syn du sent vil glemme.

For deg som søker mer av det tradisjonelle Japan, kan vi også anbefale et besøk til nabobyen Nara og Kanazawa forbi de japanske alper.

Kyoto er et must for reisende til Japan.  

Vulkaner og varme kilder
Byer som Hiroshima og Osaka står også høyt på listen for tilreisende, men Japan er mer enn bare urbane strøk og neonbelyste gater. Landet strekker seg 3000 km fra nord til sør og byr på et variert og flott naturlandskap, bestående av en flott kystlinje, skog, fjell, vulkaner og varme kilder. Mulighetene for spennende fotturer er mange, og vinterstid er landet en populær skidestinasjon.

Landets varme kilder gjør at bading er en svært viktig del av japanernes dagligliv, og benytt for all del sjansen til å besøke et onsen, et tradisjonelt japansk bad. Mulighetene er mange, som i Hakone utenfor Tokyo, hvor du også kan nyte synet av det vakre og symmetrisk perfekte Fuji-fjellet.

Fuji-fjellet, Japans nasjonalsymbol. 

Estetikk og matkunst
Med sitt fantastiske naturlandskap er det lett å se hvor japanerne har hentet sin hengivenhet og øye for det estetiske og det perfekte. En reise til Japan er rett og slett en fryd for øyet enten det er snakk om natur- eller kulturattraksjoner. Også det du får servert på tallerken vil kunne betegnes som kunst. Japansk mat er faktisk så høyt ansett at den er erklært verdensarv av UNESCO. Hver by og område har sin spesialitet, og du vil nok bli forundret over mangfoldet i det japanske kjøkken. Landets rykte som kostbar er dessuten overdrevet, mat får du rimelig enten du besøker en av de mange nudelbarene, eller du ønsker å benytte deg av kioskenes mangfoldige utvalg av såkalte bentobokser –de japanske lunsjboksene.

Når bør du reise?
Som Norge har Japan 4 årstider. Den aller beste perioden å reise er om våren og på høsten hvor temperaturen er mild og behagelig. Om sommeren kan det bli veldig varmt i midten av juli og på høsten kan landet oppleve tyfoner. En reise til Japan er fordelaktig å planlegge god tid i forveien. Dette gjelder spesielt for reiser under kirsebærtreblomstringen i april-mail, eller på høsten i oktober/november når høstfargene er på sitt mest intense. Om sommeren i juli og august er det mye festivaler som også gjør planlegging til en nødvendighet.

Vi har reiserådgivere som selv har besøkt landet, og som kan hjelpe deg med både fly og landarrangement. Ta en titt på våre fleksible reiseforslag for mer inspirasjon eller kontakt oss i dag for en skreddersydd reise.

Vi kan også være behjelpelig om du ønsker å kombinere Japan med Sør-Korea.

Aktuelle reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: