Peru

Lurer du på noe?

Ole skreddersyr reisen din

Ole skreddersyr reisen din

Reise til Peru
Finn fram eventyreren og oppdageren i deg du også. En reise til Peru vil gi deg minner for livet!

Peru er et stort land, mer enn tre ganger så stort som Norge, og Peru har store klimatiske, kulturelle og geografiske forskjeller. Vest i Peru er det 3.000 kilometer kystlinje mot Stillehavet, innenfor ørkenlandskap før landet reiser seg opp i over 6.000 meters høyde i Andesfjellene. Øst for fjellene består Peru av tropisk regnskog og jungel er starten på Amazonas. Sør i Peru grenser landet, sammen med Bolivia, mot Titikakasjøen, verdens høyestliggende farbare innsjø.

Macchu Picchu
Reiser du til Peru er Macchu Picchu og Cuzco to av stedene du bør besøke. Videre bør man reise og oppleve de ekstremt tørre områdene langs kysten, og ikke minst reise til Nazca og fly over de berømte figurene «Nazca linjene».

Machu Picchu er Sør-Amerikas største turistattraksjon og står på verdensarvlisten. Du kan gå inkastien opp, turen tar tre-fire dager, eller du kan ta toget opp og gå den siste biten opp til solporten. Høyeste stedet på stien er 2400 moh. Denne turen må bestilles flere måneder i forveien, det har blitt restriksjoner på antall besøkende grunnet sterk slitasje på stiene.

Cuzco
Cuzco var hovedstad inkaenes rike. Her dyrket de solen og solfesten feires fortsatt 24. juni.  Cuzco er utgangspunktet for turene opp til Machu Picchu.

Titikakasjøen
Titikakasjøen ligger på grensen mellom Peru og Bolivia og er Sør-Amerikas største innsjø og verdens høyestliggende farbare innsjø, 3900 meter over havet. Ute i sjøen lever forskjellige folkegrupper på særegent vis.

Lima
Hovedstaden Lima er inngangsporten til Peru og er et naturlig utgangspunkt for videre utforsking av et spennende land. De rike bydelene Miraflores og San Isidro har ekslusive hoteller, kjøpesentre og restauranter.

Barranco er litt mer upretensiøst og uformelt med restauranter, diskoteker, barer og de lokale peñas for peruviansk musikk.

Limas historiske sentrum har praktbygninger fra kolonitiden og kontrasten er stor til Limas slumområder pueblo jóvenes, unge byer, i utkanten av Lima. Dette er «plankebyer» uten elektrisitet og innlagt vann.

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: