Kuala Lumpur fremstår som en moderne storby, riktignok full av kontraster, akkurat slik som Malaysia er. KL som byen ofte kalles er en ung by, grunnlagt i 1857 av kinesiske tinngruvearbeidere. Byens landemerker er Petronas Twin Towers og TV-tårnet. Byen har godt utvalg av hotell, mange av de er riktig flotte.

I Kuala Lumpur spiser man like gjerne på gata som på 5-stjerners restauranter. Man handler på det lokale markedet eller i hypermoderne shoppingsentre. Gatebildet er en fargerik blanding av gamle kinesiske butikkhus, forgylte løkkupler og skyskrapere i stål og betong. Kanskje kan det friste med middag på en hyggelig restaurant i 57 etasje i Petronas Twin Towers? Eller hva med middag oppe i KL Tower, i TV-tårnet med utsikt til tvillingtårnene og den opplyste byen? Mange storbyer er vakre om kvelden, Kuala Lumpur er så absolutt en av dem.

Mot Bangkok med ca. 12 millioner innbyggere er KL med sine 1,8 millioner for en koselig småby å regne. Malaysierne er glade i å kjøre bil så det er tett biltrafikk her også, men det er stort sett koselig å rusle rundt. Med et par dagers opphold i KL vil du antageligvis finne deg selv i skytteltrafikk mellom varehusene og hotellrommet med hendene fulle av handleposer. Dette er ”shoppers paradise”. Legger du inn et par dager ekstra på turen til Malaysia så du får med deg litt av det KL ellers har å by på.

Aktuelle reiseforslag

Utflukter i Kuala Lumpur

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev