Helårsreisemålet Hua Hin

Vår thailandske feriefavoritt!

Etter å ha sendt nordmenn til Thailand i 40 år er både Hua Hin og nabobyen Cha Am fremdeles en av OrkideEkspressens aller kjæreste favoritter.

Den avslappende badebyen ved Thailands gulf har noe for enhver: fra den førstegangsreisende og barnefamilien, til langtidsferierende. Her har vi samlet noen av de største årsakene til at vi er så glade i denne destinasjonen.

Strender:
Som postkortmotiv er nok strendene i Phuket og Krabi mer fotogene, men Hua Hin-stranden er til gjengjeld uslåelig på lengden. Fra toppen av landemerket Kao Takiab sør for byen, strekker den vide stranden seg så langt øyet kan se. Her kan du nyte avslappende dager i solen og pleie brunfargen, spaser hånd i hånd med din kjære, nyte rimelig thaimassasje, lunsje på en av strandrestaurantene, eller ta en forfriskende dukkert i havet. Blir du rastløs er byens butikker og andre severdigheter aldri langt unna.

Strand i Hua Hin med palmer og Khao Takiab i bakgrunnen

Stranden i Hua Hin med landemerket Khao Takiab i det fjerne.

Klima:
Høysesongen varer fra november til mars, men Hua Hin egner seg godt som helårsdestinasjon med en gjennomsnittstemperatur på 30 varmegrader året rundt. Hua Hin er en av de tørreste reisemålene i Thailand, og selv i det som er definert som regntid, fra mai til oktober, opplever Hua Hin langt mindre regn enn for eksempel Phuket og Krabi i sør. Om sommeren kan dessuten hotellene friste med betydelige rabatter, noe som er med å gjøre Hua Hin til en favoritt om sommeren, som om vinteren.

Lokalt særpreg:
Selv om Hua Hin tiltrekker seg turister fra hele verden, har stedet beholdt sitt lokale særpreg. Det opplever du ikke minst ved ukeslutt. Hua Hin er nemlig en favoritt når beboere fra Bangkok bytter ut sitt hektisk storbyliv for rekreasjon. Atmosfæren i Hua Hin er i det hele tatt mer genuin enn på andre thailandske badesteder. For deg som søker et enda roligere sted, kan vi anbefale lille Cha Am, ca. 30 minutter nord for Hua Hin. Her ligger forholdene til rette for deg som ønsker en rimeligere ferie eller et langtidsopphold.

Markeder
Byens nattmarked i sentrum av Hua Hin, er et meget populært sted på kveldstid, både blant tilreisende turister og lokale for sitt rike utvalg av boder og restauranter. I helgene anbefaler vi et besøk til det Cicada-markedet i utkanten av byen, hvor salgsbodene domineres av yngre og kreative kunstnere som viser fram sine fingerferdigheter. Mat er en viktig del av den thailandske kulturen, og ikke noe annet sted er det synlig enn på markedene. Om noe ser fremmed ut, men samtidig lukter godt, ikke være redd for å prøve de lokale spesialitetene.

Nattmarkedet i Hua Hin

Nattmarkedet i Hua Hin er åpent fra solen går ned til 23-tiden.

Hotellutvalget:
Hotellutvalget i Hua Hin er stort, med noe for enhver smak. Blant våre favoritter finner du vår bestselger Hyatt Regency med sitt lekre hage- og bassengområde. I Hua Hin finnes også alternativer for deg som ønsker litt mindre hoteller, og blant Hua Hins boutiquehoteller er vi svake for Let’s Sea. Her kombineres minimalistisk design med den sedvanlige servicen som Thailand er så kjent for.

Reisen hit:
Hua Hin ligger 200 kilometer unna Bangkok. For at du skal få en så komfortabel reise som mulig inkluderer alle våre pakkereiser til Hua Hin privat henting på flyplassen i Bangkok. Utflukter kan bestilles på forhånd eller du kan la vår lokale samarbeidspartner i Hua Hin hjelpe deg. Kombiner gjerne Hua Hin med en utflukt til historiske og naturskjønne River Kwai hvor du kan bo på flåtehotell. For deg som er førstegangsreisende kommer du ikke utenom Bangkok. Vi arrangerer en pakke med både opphold og spennende opplevelser.

> Les om vårt forslag til 3-dagersutflukt til River Kwai
> Les mer om Bangkok og våre utfluktsmuligheter

Kort om oss:
OrkideEkspressen er Asia- og langreisespesialisten i 40 år. Vi var en av de første turoperatørene som startet med salg av reiser til Thailand, og vi kjenner både reisemål og våre hoteller godt. Som et symbol på at vi var tidlig ute med å promotere Hua Hin-regionene ble vår gründer, Edgar Huus Skjønhals, tildelt bynøklene til både Hua Hin og Cha Am i 2015.

Vi har god erfaring med å tilby skreddersydde reiser over hele Thailand. Se vår nettside for mer informasjon eller kontakt oss for et tilbud.

> Les mer om Thailand

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: