Chiang Mai

Chiang Mai ligger sjuhundre kilometer nord for Bangkok, i en fruktbar dal ved Ping-elven og omgitt av skogkledte fjell. Byen er det beste utgangpunktet for opplevelsesturer i Nord-Thailand og lar seg lett kombinere med badestrendene i sør.

Historie
Chiang Mai ble grunnlagt allerede i 1296 som hovedstad i det gamle kongedømmet Lanna. Byen var under konstante angrep fra bl.a. burmeserne som ønsket å innta den rike og innflytelsesrike byen. En vollgrav omringer gamlebyen og man kan fremdeles se restene av bymuren.

Attraksjoner og opplevelser  
Attraksjonene i og rundt byen er mange. I gamlebyen finner du noen av byens vakreste templer, mens fjellområdene byr på flotte naturopplevelser. Fjellene rundt Chiang Mai er hjem til et mangfold av forskjellige fjellstammer, og trekkingturer med overnatting i lokale fjell-landsbyer er en flott måte å bli kjent med deres kultur. Utenfor Chiang Mai ligger også flere elefantleire hvor du får sjansen til å komme tett på landets nasjonaldyr.

Markeder og kulinariske opplevelser
Chiang Mais nattmarked er blant Thailands største, og her får du bl.a. kjøpt håndverks-produkter, klær og suvenirer. Chiang Mai er i det hele tatt kjent for sine markeder, som det lokale Warorot-markedet i byens travle Chinatown. Hver helg stenges også et par av byens hovedgater for biltrafikk for et spennende lørdags- og søndagsmarked. Hit flokker også thaiene seg, som reiser til Chiang Mai for dets kjøligere klima og byens mat. Som andre provinser i Thailand har Chiang Mai sine helt egne spesialiteter – forlat ikke byen uten å ha prøvd nuddelretten Khao Soi!

Klima  
Merk at man kan oppleve litt kjølige kvelder og netter i denne delen av landet. I desember og januar har det faktisk hendt at temperaturen i fjellene har falt ned mot null nattestid, men det hører riktignok til sjeldenhetene. Mars måned er en periode hvor bøndene i det nordlige Thailand brenner skog og mark. Dette kan medføre røyk og smog som kan gi en demper på både sikt og helhetsopplevelsen.

Til Chiang Mai er det gode forbindelser med fly som gjør det enkelt å kombinere opplevelser i nord med badeferie. Om du har en liten uke å avse kan vi også  anbefale at du kombinerer Chiang Mai med naboen Chiang Rai mot grensen til Myanmar og Laos.

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: