Trekking og sykkeltur – 3 dager/2 netter

Tredagerstur i den vakre nasjonalparken Mae Wang utenfor Chiang Mai. I løpet av disse tre dagene vil du nyte vakker natur, tropisk regnskog, fossefall og stifte bekjentskap med fjellfolket som kaller dette området for sitt hjem, nemlig Karen-folket. Første del av turen vil foregå på sykkelsetet for deretter å fortsette til fots. Turen avsluttes med elverafting på bambusflåte. To overnattinger, hvorav den ene i lokal fjellandsby. Underveis vil du kunne lære om lokal kultur og spise god mat.

På tur vil du stifte bekjentskap med Karen-folket.

Denne turen går med avganger: torsdag og søndag. Turen foregår på såkalt join-in basis i lag med andre deltakere. Overnattingen er enkel i fellesrom. Overnattingsstedet vil tilby sovepose og myggnetting. Her er også tilgang til vann og enkle toalettfasiliteter. Alle måltider er inkludert foruten drikke, som kan medbringes eller kjøpes underveis.

Vi anbefaler at du har en natt i Chiang Mai både før og etter turen. For pakketips – se nederst.

Program:

Dag 1:  
Avreise fra ditt hotell i 9-tiden, hvor du blir hentet av din guide og fraktet til turens startpunkt. Formiddagen vil foregå på sykkelsetet og vi sykler gjennom nydelig landskap, på både grus og astfalt. Vi besøker et sjelden besøkt tempel av turister og passerer fruktplantasjer. Du vil lære om de mange typer frukt som vokser i området og du vil selvsagt få muligheten til smaksprøver. Før vi starter på turen til fots venter lunsj på lokal restaurant. Mesteparten av ettermiddagen vil foregå i oppoverbakke i flotte jungelomgivelser. På vei til landsbyen hvor du skal tilbringe natten vil du kunne nyte flott utsikt over områdets fjell og daler.

Vel fremme ved nattens overnattingssted vil du bli introdusert for kveldens og nattens husverter. Slå deg til ro eller utforsk landsbyen mens dine verter starter på forberedelser til dagens middag. Du er mer enn velkommen til å hjelpe til på kjøkkenet!

Overnattingen er enkel, men inkludert er både madrass, sovepose og myggnetting.

Dag 2:  
Etter frokost starter vi på en tur som vil ta oss dypere inn i Mae Wangs nasjonalpark. Først langs en bred sti for så å fortsette langs smale skogstier. Det er rikelig med anledning til stopp og guiden vil fortelle om trær og planter rundt deg. På vei til en annen Karen-landsby blir det «jungellunsj» i skogen. Ved Karen-landsbyen tar vi en liten pause før vi starter på den siste etappen ned til nattens overnattingssted: et bambushus med vakker beliggenhet langs en elv med krystallklart vann og flere små kaskader. Ved denne jungleleiren blir det tid for velfortjent hvile. Du kan bade dine slitne føtter i elven, hjelpe til  å forberede dagens middag eller bare nyte den rene jungelluften. Etter middag, samles vi rundt bålet før madrassen kaller.

Mesteparten av turen foregår til fots.

Dag 3:  
Etter frokost starter vi på turen tilbake til sivilisasjonen. Dagens tur foregår i lettere terreng, og du vil passere jungel og dyrket mark før vi ankommer et fossefall. Her blir det tid for litt snacks og det blir anledning til å ta seg et forfriskende bad. Idet vi når fotturens slutt går turen videre i en truck som vil kjøre oss til dagens lokale lunsjrestaurant. Etter lunsj går turen videre til Wang-elven, hvor det venter en morsom tur på bambusflåte. Etter endt raftingtur går turen tilbake til Chiang Mai og ditt hotell. Du vil være tilbake på hotellet i 15-/16-tiden.

Siste etappen av turen går med bambusflåte.

Pris:
Fra kr 1 600,- pr person.

Turen må ha minimum 2 påmeldte for å kunne gå.

Inkludert:
Henting/bringing fra hotellet.
Engelskspråklig guide.
En overnatting i landsby.
En overnatting i en jungelleir/junglecamp.
Madrass, sovepose og myggnetting på overnattingsstedet.
To frokoster, tre lunsjer og to middager.
Sykler og hjelmer.
Bambusrafting (ca. 45 minutter).

Ikke inkludert:
Drikke (kan medbringes og kjøpes underveis)
Eventuell tips.

Ta med dere:   
Lette turklær.
Langermet skjorte/genser for kveldene (spesielt for november – februar).
Sko med god såle (gjelder spesielt for regntiden mai – september)
Solhatt/caps.
Solkrem.
Flip flops.
Totalettsaker.
Cash for betaling av håndarbeid, suvenirer, drikke utenom vann (ikke større enn 500-lapper).
Liten lommelykt.

Vi anbefaler at du har overnatting i Chiang Mai både før og etter. Hovedbagasjen kan dere la stå igjen på hotellet dere benytter før og etter trekkingturenTuren er ikke spesielt utfordrende, men du bør være i vanlig god fysisk form da mye av gåingen er i oppoverbakke. Det anbefales at man er kledd passende for turen og har en liten ryggsekk for personlige eiendeler som solkrem, solhatt/caps, solbriller, badedrakt, lite håndkle. Ta gjerne med en liten lommelykt. Merk at det kan bli kjølig i nord om kveldene og nettene, så ta gjerne med en langermet skjorte/genser/lett jakke. Vannstanden kan være lav i den tørre årstiden fra februar til juni, så det er forbehold om at rafting kan utgå eller være begrenset avhengig av vannføring i elven.

Merk at mars måned er en periode hvor bøndene i det nordlige Thailand brenner mye skog og mark. Dette kan medføre røyk og smog som kan sette en demper for både sikt og helhetsopplevelsen.

Vi tar forbehold om endringer i program og pris.

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: