Trekking for familie – 2 dager/1 natt

Ta med familien på uforglemmelige opplevelser i Nord-Thailand!  

Turen gir mulighet for å utforske de vakre fjellområdene Huay Nam Dang og Mae Taeng utenfor Chiang Mai. Natten blir tilbringet i en lokal fjellandsby med fabelaktig utsikt over jungelkledde daler og fjell. Her blir det anledning for barna og bli kjent med de jevnaldrende landsbybarna og delta på felles aktiviteter. Turen avsluttes med en morsom elvetur på bambusflåte.

Denne trekkingturen er spesiallaget for familier og ettersom turen går med privat guide, kan tempo tilpasses etter eget ønske og behov underveis. Guidene har erfaring med barn, og vil bidra til at turen blir både moro og lærerik for store og små. Merk at denne turen har moderat vanskelighetsgrad med mye av gåingen i oppoverbakke. Turen anbefales derfor for barn fra 8 år og oppover. Vi kan arrangere lettere turer for mindre deltakere, både med og uten overnatting. Kontakt oss for et skreddersydd opplegg.

Overnattingsstedet står for sovepose og myggnetting. Her er også tilgang til vann og enkle toalettfasiliteter. Alle måltider er inkludert. Vi anbefaler at du har en natt i Chiang Mai både før og etter turen. For pakketips – se nederst.

Program:

Dag 1:  
Guide vil møte dere på hotellet i 8:30-tiden. Dere blir hentet og fraktet i en typisk thailandsk songtaew (en truck med lasteplan som er gjort om til taxi). Huay Nam er en nasjonalpark nordvest for Chiang Mai og alle som skal på trekking i dette området må registrere seg. Etter å ha registrert seg hos parkmyndighetene går turen til et marked hvor guiden vil handle inn for de neste dagene. Turen fortsetter så til Mork Fa-fossefallet hvor det blir anledning til å bade og slappe av i flotte omgivelser. Lunsj inntas på en lokal restaurant. Etter lunsj og et kort stopp ved de varme kildene i Pong Dueat er det tid for å ta fatt på fotturen til landsbyen hvor dere skal tilbringe natten. Turen varer i om lag 4 timer og går i kupert terreng i spennende jungellandskap.

Ved ankomst landsbyen kan barna delta i forskjellige aktiviteter, som plukking av frukt og grønnsaker til middagen, mate husdyr og/eller delta i lek og forskjellige sportsaktiviteter med jevnaldrende landsbybarn.

I mellomtiden kan dere foreldre slappe av eller delta i forberedelsene til dagens middag. Etter at middagen er inntatt vil guiden ta dere med på besøk til en av husene i landsbyen for å bli bedre kjent med noen av de lokale landsbybeboerne.

Overnattingen er enkel. Her fra et «typisk» overnattingssted i fjellene.

Dag 2:  
Etter en god frokost venter tur på bambusflåter. Turen på elven inkluderer et par stopp og vil ta om lag 3-4 timer. Mål for turen er en lokal landsby bestående av familier fra Shan-staten som har opprinnelse fra Myanmar. Her venter lunsj før turen går tilbake til Chiang Mai. Før dere sier farvel til guiden går turen innom en av Chiang Mais berømte Orkidé-farmer. Estimert retur på hotellet er ca. kl. 16-17.

Turen avsluttes med en spennende elvetur på bambusflåter. 

Priser:  
Ved familie på 2 reisende: fra kr 2 120,- pr person.
Ved familie på 3 reisende: fra kr 1 650,- pr person.
Ved familie på 4 reisende: fra kr 1 350,- pr person.
Ved familie på 5 eller flere reisende: fra kr 1 280,- pr person.

Inkludert:  
Transport.
Overnatting i landsby.
Engelskspråklig guide.
Bambusrafting (3-4 timer).
Måltider underveis.
Drikkevann, kaffe og te.
Inngangspenger til nasjonalparken.
Bruk av madrass, sovepose, pute og myggnetting.
Bruk av ryggsekk (på forespørsel).
Totalettpapir og såpe.
Håndklær.
Lommelykt er tilgjengelig i landsbyen, men ta gjerne med egne.

Ikke inkludert:  
All drikke utenom vann.
Eventuell tips.
Elefantriding (koster om lag THB 600 per elefant for to personer).*
Elefant-show (koster om lag THB 100 pr person).*

*For elefantopplevelser kan vi varmt anbefale et besøk til Changthai Heritage. Her kommer man tett på elefantene uten at man rir de. Et besøk her kan vi arrangere fra hotellet i Chiang Mai. Spør oss om råd eller et tilbud.

-> Les mer om Chiang Thai Heritage her.

Ta med dere:   
Lette turklær.
Langermet skjorte/genser for kveldene (spesielt for november – februar).
Sko med god såle (gjelder spesielt for regntiden mai – september)
Solhatt/caps.
Solkrem.
Flip flops.
Totalettsaker.
Cash for betaling av håndarbeid, suvenirer, drikke utenom vann (ikke større enn 500-lapper).
Liten lommelykt.

Vi anbefaler at dere har overnatting i Chiang Mai både før og etter. Hovedbagasjen kan dere la stå igjen på hotellet dere benytter før og etter trekkingturenTuren er ikke spesielt utfordrende, men dere bør være i vanlig god fysisk form da mye av gåingen er i oppoverbakke. Merk at det kan bli kjølig i nord om kveldene og nettene, så ta gjerne med en langermet skjorte/genser/lett jakke.  Vannstanden kan være lav i den tørre årstiden fra februar til juni, så det er forbehold om at rafting kan utgå eller være begrenset avhengig av vannføring i elven. Arrangøren vil da sette opp alternativ rute/aktivitet.

Merk at mars måned er en periode hvor bøndene i det nordlige Thailand brenner mye skog og mark. Dette kan medføre røyk og smog som kan sette en demper for både sikt og helhetsopplevelsen.

Vi tar forbehold om endringer i program og pris.

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: