Nord-Thailands høydepunkter – 6 dager/5 netter

Opplev det genuine Nord-Thailand med egen guide. Reisen starter med Chiang Rai og det gylne triangel før turen går til Chiang Mai. Turen passer perfekt i kombinasjon med badeferie i sør. Spør oss om råd og tips for en skreddersydd kombinasjonsreise.

Merk at flybilletter, både internasjonale og billetter til/fra nord-Thailand, kommer utenom. Spør oss om tilbud.

Høydepunktene inkluderer:

• Guidet tur til det gylne triangel med overfart til Myanmar.
• Opiumsmuseet.
• Det hvite templet i Chiang Rai.
• Båttur på Kok-elven med landsbybesøk.
• Overnatting i Chiang Dao på vei til Chiang Mai.
• Bli kjent med de thailandske elefantene.
• Guidet bytur i Chiang Mai.

Pakken kan utvides med flere netter om du ønsker. I områdene rundt Chiang Mai kan vi også tilby fotturer med overnatting hos lokale fjellandsbyer.

Program:

Dag 1: Ankomst Chiang Rai
Ankomst Chiang Rai flyplass hvor din guide og sjåfør vil ønske deg velkommen. Transport til ditt hotell i Chiang Rai for de neste 2 nettene. På kvelden venter velkomstmiddag på Rose Garden ved breddene til Kok-elven.

Overnatting på Imperial House Resort eller lignende hotell.

Dag 2: Det gylne triangel
Avgang fra hotellet kl. 7:30 for dagens første fotostopp – det ikoniske hvite templet i Chiang Rai. Videre går turen til det gylne trianglet, området hvor grensene til Thailand, Laos og Myanmar møtes. På veien gjør vi et stopp i Chiang Saen. Oldtidsbyen var en av de mektigste i det gamle Lanna-riket i nord, og her vil vi se spor fra fortiden i form av tempelruiner og den gamle bymuren.

«Det hvite templet» i Chiang Rai.

Tempelruin i Chiang Saen.

Det gylne triangel var tidligere et beryktet område for opiumstrafikk, og på opiumsmuseet vil vi få et spennende innblikk i områdets og opiumens historie. Etter lunsj på lokal restaurant krysses grensen til Myanmar for et besøk i grensebyen Tachileik. Vi er tilbake på hotellet i Chiang Rai på ettermiddagen.

Det gylne triangle sett fra Thailandsk side. Den mektige Mekong-elven skiller landene.

Grensebyen Tachileik, Myanmar.

Kvelden fri til egen disposisjon. Legg gjerne turen innom byens koselige nattmarked, hvor du finner både salgsboder og restauranter som serverer lokal mat.

Dag 3: Båttur på Kok-elven – Chiang Dao 
Etter utsjekk fra hotellet i Chiang Rai venter en tretimers båttur oppstrøms på Kok-elven mot grenseområdet til Myanmar. En flott og variert tur som også inkluderer stopp i lokale landsbyer for å oppleve hvordan livet på landsbygden fortoner seg. Resten av turen går på landeveien til Chiang Dao Nest 1 Jungle Resort, hvor vi skal tilbringe natten. Kjøreturen tar et par timer. Chiang Dao Nest er et rolig og avslappende sted å tilbringe natten og byr på koselig atmosfære omringet av rismarker og fjell.

Med båt på Kok-elven.

Dag 4: Bli kjent med de thailandske elefantene – Chiang Mai 
Tidlig frokost før du blir hentet og fraktet til Chiangthai Heritage. Her venter en halvdag i nærkontakt med de sjarmerende gigantene. Du vil få muligheten til å komme tett på ved å både mate og bade de. Vi ankommer Chiang Mai i 14-, 15-tiden. Kvelden fri til egen disposisjon. Benytt gjerne kvelden til å rusle ned mot byens nattmarked. Markedet i Chiang Mai er det største av sitt slag i Thailand og holder åpent hver dag til kl. 23-24.

Overnatting på Amora Tapae Hotel rett ved Chiang Mais gamleby.

Skrubb og vask av elefant på Changthai Heritage.

-> Du kan lese mer om utflukten til Chiangthai Heritage her. 

Dag 5: Chiang Mai – Ban Ti 
Utflukt til Ban Ti, en sjarmerende landsby i utkanten av Chiang Mai hvor innbyggerne holder på gamle tradisjoner. På veien passeres bondegårder, rismarker, og frukthager, og vi hilser på landsbyboere og besøker et matmarked. Dagen avsluttes med et besøk til et av Chiang Mais landemerker, nemlig pagoden Wat Chedi Luang i gamlebyen.

Wat Chedi Luang ble bygget en gang på slutten av 1300-tallet.

Dag 6
Ditt eventyr i Nord-Thailand er over. Etter utsjekk vil sjåfør og guide kjøre deg til Chiang Mai flyplass for fly videre.

Du må gjerne utvide oppholdet i Chiang Mai. Spør oss om råd og tips.

Priser:
Ved 2-3 reisende: fra kr 10 250,- pr person.
Ved 4-6 reisende: fra kr 8 200,- pr person.
Ved 7-9 reisende: fra kr 7 150,- pr person.

Inkludert i prisen:
Privat transport og engelskspråklig guide.
2 netter på Imperial River House Resort i Chiang Rai.
1 natt på Chiang Dao Nest i Chiang Dao.
2 netter på Amora Tapae Hotel i Chiang Mai.
Inngangsbilletter og drikkevann i bilen.
5 frokoster, 4 lunsjer og 1 middag.

Merk at fly til Chiang Rai og fra Chiang Mai kommer utenom. Forvent noe høyere priser ved jule- og nyttårstider.

Oppgraderingspriser:
Om du ønsker å gå litt opp i hotellstandards kan vi foreslå The Riverie by Katathani i Chiang Rai og boutiquehotellet De Naga i Chiang Mai. Begge hotellene holder 4 stjerner. Prisene varierer med sesongene, men tillegget pr person vil starte fra ca. kr 1 600,- pr person.

Denne rundturen passer utmerket i kombinasjon med strendene i det sørlige Thailand. Kontakt oss for en skreddersydd reise!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: