Fra Sukhothai til Chiang Mai – 7 dager

Nytt og spennende program hvor du besøker favoritten Chiang Mai samtidig som du får oppleve et Nord-Thailand utenfor allfarvei.

Turens høydepunkter:

• Guidet tur på sykkel for å se de UNESCO-vernede templene i Sukhothai.
• Et innblikk i det autentiske livet på landsbygda bakom Sukhothais templer.
• Overnatting i provinsbyen Lampang med sin unike historie fra kolonitiden.
• To-timers tur med lokaltog fra Lampang til Chiang Mai.
• Guidet bytur i Chiang Mai i tuk-tuk/lokal taxi med fokus på både attraksjoner og Chiang Mais unike matkultur.
• Utflukt til fjelltemplet Doi Suthep.

Denne rundturen ble testet ut av Marit og Cecilie Harlaug Endresen for reisemagasinet Reiselyst. Les om deres opplevelser her!

Rundturen byr på interessant historie, vakker natur og autentiske opplevelser. Samtidig blir det godt med tid til å slappe av mellom alle inntrykkene. I Chiang Mai gis du en ekstra dag hvor du selv kan velge mellom ulike typer utflukter, som fottur i nasjonalparken til Thailands høyeste fjell eller besøk til elefantcamp. I Chiang Mai kan vi også tilby fotturer med overnatting til fjells i lokale landsbyer. Dette krever utvidelse av oppholdet, noe vi er behjelpelig med. Vi skreddersyr din reise.

Denne pakken passer godt i kombinasjon med både Bangkok og strendene i det sørlige Thailand.

Program:

Dag 1: Sukhothai
Ankomst Sukhothai flyplass på ettermiddagen. Her vil guide og sjåfør ønske deg velkommen og transportere deg til ditt hotell for de to neste nettene. Innta middag på hotellet eller reis inn til Sukhothai by. Kvelden fri til egen disposisjon.

Overnatting på 4-stjerners hotellene Legendha Sukhothai Resort eller Le Charme Sukhothai Resort.

Legendha Sukhothai Resort er vårt førstevalg i Sukhothai. 

Dag 2: Landsbyliv bakom templene – Den historiske parken
Sukhothai er aller mest kjent for sine gamle tempelruiner, men som start på dagen begynner du med å utforske det vel så spennende livet på Sukhothais landsbyliv. Til å frakte deg rundt vil du reise i en typisk lokal taxi, eller «samlor» – en motorsykkel med påbygd vogn i front. Første stopp er en barneskole hvor du vil oppleve hvordan de lokale skolebarna tar fatt på sin skoledag. Det blir så besøk til diverse håndverksbedrifter før turen avsluttes med et besøk hos en risbonde. Her vil du ikke bare lære om risproduksjon, men du vil også få muligheten til selv å tråkke uti åkeren for å prøve deg på risplanting.

I Sukhothai venter et besøk på rismarken. 

Etter en interessant morgen venter lunsj på lokal resturant.  Tilbake på hotellet kan du nyte litt fritid og avslapning. Du rekker fint et bad i påvente av neste utflukt.

Buddha-statuen i Wat Si Chum.

Klokken 16 blir du igjen hentet på hotellet. Nå står den historiske parken i Sukhothai for tur. Sukhothai var Thailands første hovedstad og ble grunnlagt på 1200-tallet. Selv om Sukhothai var hovedstad for en relativt kort periode på 120 år, står byen meget sentralt i oppbyggingen av Thailands kultur. Inne i parken er det ikke tillatt med biler, så i stedet leier vi sykler. De over 800 år gamle tempelruinene og statuene fascinerer, og vår favoritt er Wat Chi Sum med sin 15 meter høye Buddha-statue. Den historiske parken er ikke stor, men til gjengjeld vakker og koselig å oppleve fra sykkelsetet. For deg som ikke er komfortabel på to hjul, kan du mot et tillegg leie golfbil. Før du returnerer til hotellet blir det anledning til å nyte synet av solen som går ned over templene. Kvelden fri til egen disposisjon.

Solnedgang i Sukhothai.

Dag 3: Sukhothai – Lampang
Etter frokost og utsjekk fra hotellet går turen nordover til Lampang. På vei ut av Sukhothai rekker du innom et museum for et innblikk i lokal tekstil- og vevekunst. Lunsj på lokal restaurant inntas på vei til Lampang. Etter innsjekking og avslapping vil din guide ta deg med inn til Lampang for en guidet bytur.

Gatelangs i Lampang.

Lampang er lite kjent blant de fleste reisende til Nord-Thailand, men byen var i sin tid viktigere enn Chiang Mai. På slutten av 1800-tallet var nemlig byen landets senter for den da gryende teakindustrien. Flere britiske selskaper holdt til i Lampang, og på det meste var så mange som 4000 elefanter involvert i tømmerarbeidet. Lampang ligger akkurat slik til at den ikke tiltrekker seg så mange turister, men dette er nok i ferd med å endre seg. Atmosfæren er laidback og i byens koselige gater finner du bebyggelse fra kolonitiden som huser kaffeer og restauranter. Om ditt opphold i tillegg sammenfaller med helg, vil din guide ta deg med til byens spennende nattmarked, som arrangeres hver lørdag og søndag.

Lampang er også kjent for sine gammeldagse hestedrosjer.

Overnattingssted for natten er Lampang River Lodge eller lignende.

Lampang River Lodge.

Dag 4: Lampang – Chiang Mai
Etter frokost og utsjekk fra hotellet går turen til Lampangs morgenmarked før du ved 10-tiden stiger om bord på lokaltoget som vil ta deg til Chiang Mai. Togturen tar om lag 2 timer og går gjennom vakker natur. Ved ankomst togstasjonen i Chiang Mai blir du kjørt til ditt hotell hvor du vil bo de neste 3 nettene. Overnatting på Dusit Princess eller lignende hotell.

Ettermiddagen fri til avslapping før du blir hentet i 17-tiden for kantoke-middag med kulturelt innslag. Tilbake på hotellet i 21-tiden. Om du ikke er klar for legge deg, så legg turen innom det berømte nattmarkedet i Chiang Mai. Markedet holder åpent hver dag til kl. 23-24, og her finner du både salgsboder og barer/restauranter.

Chiang Mai by er et fantastisk utgangspunkt for å opplevelser i Nord-Thailand. 

Dag 5: Chiang Mai – Doi Suthep
Denne morgenen vil du oppleve Chiang Mai by og dens attraksjoner. Du vil samtidig få anledning til å bli bedre kjent byens matkultur på lokalbefolkningens egne favorittsteder.

Turen går på lokalt vis i tuk-tuk eller songtaew (lokal taxi), og første stopp er det store og travle Warorot-markedet i Chinatown. Her selges alt du kan tenke deg, og på markedet har du selvsagt ypperlig anledning til å smake på forskjellig frukt og matretter. Turen fortsetter til Chiang Mais gamleby. Chiang Mai ble grunnlagt på 1300-tallet og var hovedstad i kongedømmet Lanna. En vollgrav omringer gamlebyen og man kan ennå se restene av bymuren. Her inne vil du lære mer om Chiang Mais historie og du vil også oppleve noen av byens vakreste templer.

Formiddagen avsluttes med lunsj på lokal restaurant hvor du vil få smake på byens signaturrett: Khao Soi – en nydelig nuddelrett i currysuppe.

Warorot-markedet er en av flere spennende steder du vil besøke. 

På ettermiddagen forlater du sentrum til fordel for fjellene og et besøk til Chiang Mais viktigste tempel, nemlig Doi Suthep. Templet befinner seg på en fjelltopp 15 km vest for byen. 309 trappetrinn leder opp til templet, hvor du har flott utsikt utover Chiang Mai. Du er tilbake på hotellet i 17-tiden. Kvelden fri til egen disposisjon.

Hver lørdag og søndag arrangeres det gatemarked i Chiang Mai, så om ditt opphold sammenfaller med helg, kan vi anbefale at avlegger disse markedene et besøk. Spør din guide om råd og tips.

Søndagsmarkedet i Chiang Mais gamleby.

Dag 6: Chiang Mai 
Dagen fri til egen disposisjon. Benytt tiden til å utforske byen på egen hånd eller forhåndsbestill en av våre utflukter. Chiang Mai byr på varierte opplevelser enten du er kultur- eller naturinteressert. Her er noe av det vi kan anbefale:

– Naturopplevelser ved Doi Inthanon:
Heldagstur på og rundt Thailands største fjell (2556 m.o.h.). Turen inkluderer bl.a. besøk til lokal Karen-landsby, med bil til toppen og besøk på lokalt marked. Høydepunktet er nok likevel en to-timers fottur i nasjonalparken ved foten av fjellet, omringet av jungel og langs fossefall og stryk.

Doi Inthanon nasjonalpark byr på flott natur kun 1 time utenfor Chiang Mai.

– Halvdagstur til Changthai Heritage:
Bli kjent med Chiang Mais elefanter! Changthai tilbyr ikke elefantridning, men i stedet kan du bidra til deres velvære ved å mate de og bade de.

-> Les mer om Changthai Heritage her.

– Chiang Mai Home Host:
Hjemmebesøk til en lokal familie på fire generasjoner for innføring i Chiang Mais tradisjoner og lokalt levesett. Besøket avsluttes med fellesmiddag hvor du som gjest lager maten. På menyen står lokale spesialiteter.

– Trekkingturer:
For deg som liker turer i fjell og mark, kan vi arrangere fotturer i de omkringliggende fjellområdene med overnatting i fjellandsby. Dette krever utvidelse av oppholdet i Chiang Mai, noe vi gladelig hjelper deg med.

-> Se vårt program for 2-dagers trekkingtur i Chiang Mai her.
-> Se vårt program for 3-dagers trekking- og sykkeltur i Chiang Mai her.

For forslag og priser – ta kontakt!

Dag 7:
Ditt eventyr i Nord-Thailand er over. Etter utsjekk vil sjåfør og guide kjøre deg til Chiang Mai flyplass.

Du må gjerne utvide oppholdet i Chiang Mai eller fortsette til strendene i sør. Spør oss om råd og tips.

Priser:
Ved 2 reisende: fra kr 14 200,- pr person.
Ved 3-6 reisende: fra kr 10 800,- pr person.
Ved 7-12 reisende: fra kr 9 450,- pr person.

Inkludert i prisen:
Privat transport og engelskspråklig guide.
2 netter på Legendha Sukhothai Resort eller Le Charme Sukhothai Resort.
1 natt på  Lampang River Lodge.
3 netter på Dusit Princess Chiang Mai eller lignende hotell.
Inngangsbilletter og drikkevann i bilen.
6 frokoster, 3 lunsjer og 1 middag.

Merk at fly til Sukhothai og fra Chiang Mai kommer utenom.

Denne rundturen passer utmerket i kombinasjon med strendene i det sørlige Thailand. Kontakt oss for en skreddersydd reise!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: