Trekking i Chiang Mai – 2 dager/1 natt

Spennende og innsiktsfull fottur i nasjonalparken Mae Wang utenfor Chiang Mai med overnatting i en lokal fjellandsby. På turen vil du oppleve den nordthailandske naturen og du vil introduseres for Karen-folket, en av mange fjellstammer i det nordlige Thailand. Turen går gjennom jungel, langs elver og fossefall, rismarker og lokale landsbyer. Med på turen er lokal guide med inngående kjennskap til både området og Karen-kulturen. Turen avsluttes med en kort elveraftingstur på bambusflåter.

> Se også vår 3-dagerstur her.
> Se også vår 2-dagerstur for familier her.

Underveis vil du lære om både flora og fauna, og oppleve hvordan fjellstammene lever i områdene rundt Chiang Mai. 

Denne turen går med avganger: mandag, onsdag, lørdag. Turen foregår på såkalt join-in basis i lag med andre deltakere. Overnattingen er enkel i fellesrom. Overnattingsstedet står for sovepose og myggnetting. Her er også tilgang til vann og enkle toalettfasiliteter. Alle måltider er inkludert foruten drikke, som kan medbringes eller kjøpes underveis.

Denne fotturen  ble testet ut av Marit og Cecilie Harlaug Endresen for reisemagasinet Reiselyst. Les om deres opplevelser her!

Vi anbefaler at du har en natt i Chiang Mai både før og etter turen. For pakketips – se nederst.

Program:

Dag 1:  
Avreise fra ditt hotell i Chiang Mai hvor du blir hentet av din guide i 9-tiden. Det tar cirka 1,5 time å kjøre til fotturens startpunkt. Underveis blir det stopp på et lokalt marked hvor guiden vil handle inn nødvendige varer for de to neste dagene. Mesteparten av dagens tur er i oppoverbakke. Vi vil følge en fjellsti langs en elv til vi kommer til et fossefall. Her vil guiden tilberede en lokal lunsj, og du vil også gis anledning for et forfriskende bad. Den siste etappen går i tett jungel og du vil også passere enkelte landsbyer. Utover ettermiddagen vil du kunne nyte flott utsikt over de jungelkledde fjellene og bakketoppene.

Vel fremme ved nattens overnattingssted, kan du slå deg til ro eller utforske din verstslandsby. Imens vil guide og nattens husverter begynne å forberede dagens middag. Du er mer enn velkommen til å hjelpe til på kjøkkenet.

Overnattingen er enkel, men inkludert er både madrass, sovepose og myggnetting.

Dag 2:  
Etter frokost og en kopp kaffe eller te, starter vi på turen tilbake til sivilisasjonen. Dagens tur foregår i lettere terreng, og du vil passerer dyrket mark og vakker jungel før vi ankommer et fossefall. Her blir det tid for litt snacks og det blir nok en anledning til å ta seg et bad. Etter en kort spasertur når vi fotturens slutt og setter oss i en truck som vil kjøre oss til en lokal lunsj-restaurant. Etter lunsj går turen til Wang-elven, hvor det venter en morsom tur på bambusflåte. Her er sjanse for at du kan bli litt våt, så ha gjerne skift med deg. Etter endt raftingtur går turen tilbake til Chiang Mai og ditt hotell. Du vil være tilbake på hotellet i 16-tiden.

Turen avsluttes med bambusrafting på Wang-elven.

Pris:
Fra kr 1 100,- pr person.

Turen må ha minimum 2 påmeldte for å kunne gå.

Inkludert i prisen:  
Henting/bringing fra hotellet.
Engelskspråklig guide.
Overnatting i landsby.
Madrass, sovepose og myggnetting på overnattingsstedet.
En frokost, to lunsjer og en middag.
Bambusrafting (ca. 45 minutter).

Ikke inkludert:  
Drikke (kan kjøpes underveis og i landsbyen).
Eventuell tips.

Ta med dere:   
Lette turklær.
Langermet skjorte/genser for kveldene (spesielt for november – februar).
Sko med god såle (gjelder spesielt for regntiden mai – september)
Solhatt/caps.
Solkrem.
Flip flops.
Totalettsaker.
Cash for betaling av håndarbeid, suvenirer, drikke utenom vann (ikke større enn 500-lapper).
Liten lommelykt.

Vi anbefaler at du har overnatting i Chiang Mai både før og etter. Hovedbagasjen kan dere la stå igjen på hotellet dere benytter før og etter trekkingturenTuren er ikke spesielt utfordrende, men du bør være i vanlig god fysisk form da mye av gåingen er i oppoverbakke. Det anbefales at man er kledd passende for turen og har en liten ryggsekk for personlige eiendeler som solkrem, solhatt/caps, solbriller, badedrakt, lite håndkle. Ta gjerne med en liten lommelykt. Merk at det kan bli kjølig i nord om kveldene og nettene, så ta gjerne med en langermet skjorte/genser/lett jakke.  Ta også med noen lette sandaler til bruk på bostedet. Vannstanden kan være lav i den tørre årstiden fra februar til juni, så det er forbehold om at rafting kan utgå eller være begrenset avhengig av vannføring i elven.

Merk at mars måned er en periode hvor bøndene i det nordlige Thailand brenner mye skog og mark. Dette kan medføre røyk og smog som kan sette en demper for både sikt og helhetsopplevelsen.

Vi tar forbehold om endringer i program og pris.

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: