Eksotisk sommerferie?

Se våre anbefalinger for sommeren og høsten!

Drømmer du om en eksotisk og litt annerledes sommerferie, eller søker du et avbrekk på høsten? Vi har flere spennende reisemål enten du søker nydelig paradisstrender eller unike opplevelser. Under har vi samlet våre beste anbefalinger for vår, sommer og høst, inkludert reisemål som Seychellene, Mauritius, Bali, Peru, og Japan, samt asitiske favoritter i Thailand, Vietnam og Malaysia.  

OBS. Til tross for «dyrtid» er etterspørselen og reiseaktiviteten på god vei i å passere nivåene fra før pandemien. Start derfor planleggingen så tidlig som mulig. Kontakt våre dyktige spesialister i dag for et skreddersydd tilbud!

Bali, Indonesia.

BALI OG LOMBOK:  

Beste tiden å reise: vår, sommer og høst.

Indonesia med øyene Bali og naboen Lombok, er værmessig på sitt aller best fra mai til oktober. Øyene kan by på fascinerende kultur, nydelig natur og flotte strender. Det indonesiske kjøkken er en av våre favoritter, og prisnivået på mat og drikke er meget gunstig. Bali opplever stor trafikk om sommeren, så reiser hit bør planlegges god tid i forveien. Til Bali og Lombok ønsker de fleste å slappe av ved stranden, men vi vil anbefale at du setter av noen dager for å oppleve det indre av Bali med sine vulkaner og risterrasser. 

> Les mer om Bali og Lombok her.

Mauritius byr på flotte strender og et grønt og frodig indre.

MAURITIUS:  

Beste tiden å reise: vår, sommer og høst. Varmest temperatur oktober – desember.

Mauritus er et sant paradis for deg som drømmer om badeferie i eksotiske omgivelser. Øya kan tilby milevis med vakre strender, og er omringet av krystallklart vann. Mauritius har sesongbasert klima, men passer som feriemål året rundt. Fordelen med å besøke Mauritius om sommeren, er at temperaturen er behagelig uten at det blir for varmt. I tillegg er hotellprisene på sitt beste i denne perioden. Med sine hoteller i toppklassen er reisemålet perfekt for par, og ikke minst for storfamilien.

Les mer om Mauritius her!

La Digue, en av flere paradisøyer du kan oppleve på Seychellene.

SEYCHELLENE:   

Beste tiden å reise: vår, sommer og høst.

Seychellene består av 115 øyer, som befinner seg øst for Afrika. Dette unike og frodige øyriket i det Indiske Hav kan skryte av å ha noen av verdens aller vakreste strender. Den aller beste perioden å oppleve Seychellene er april-mai og oktober-november, men sommeren er også en god periode å utforske øyriket, med mye sol og lite regn. Den beste måten å oppleve Seychellene er selvsagt på øyhopping!

> Les mer om Seychellene og se våre øyhoppingsforslag her.

Kyoto, Japan.

JAPAN: 

Beste tiden å reise: vår, sommer og høst. Sommeren er varmest og er perioden det regner mest.

Japan har de siste årene opplevd en massiv vekst i popularitet. Landet kan by på helt særegen kultur, og kontrasten fra det gamle til det hypermoderne vil garantert fascinere. Landet har mye å by på, og takket være lyntog er landet lett å reise i. En reise hit krever likevel en del planlegging, men våre spesialister hjelper deg å lage reisen slik du ønsker. Japan følger de samme årstidene som her hjemme, og er også et veldig bra reisemål om våren og høsten. Høstfargene er på sitt flotteste i november.

> Les mer om Japan og se våre forslag til reiser her!

Titicacasjøen, Peru.

PERU:

Beste tiden å reise: Peru er et helårsreisemål, men med minst regn fra mai til oktober.

Et av Sør-Amerikas mest spennende land byr på store og varierte opplevelser fra Stillehavskysten i vest til Amazonasregionen i øst. Midt i landet ruver Andesfjellene, hvor du kan utforske lokale kulturer og folkeslag, og ikke minst historiske byer og ruiner. Spektakulære Machu Picchu er selvsagt landets store trekkplaster, men landet er et sant skattekammer for den som søker store opplevelser.

> Les mer om Peru og se våre reiseforslag her.

THAILAND: 

Beste tiden å reise: Hele året, men varierer fra landsdel til landsel.

De fleste forbinder nok Thailand som et reisemål om vinteren, men Smilets land har flere steder som gjør landet til en helårsfavoritt. Prisnivået er til gjengjeld gunstig, og gir god valuta for pengene sammenlignet med Euro-landene ved Middelhavet.

Koh Samui er en av våre Thailand-favoritter om sommeren.

De beste reisemålene i sommerhalvåret finner du sørøst i Thailand-bukten, som ferieperlen Koh Samui og naboøyene Koh Phangan og Koh Tao. For deg som søker det genuine Thailand, kan vi varmt anbefale Khanom på fastlandet innenfor Samui. I OrkideEkspressen skreddersyr vi kombinasjoner og øyhoppingspakker. 

> Les mer om Koh Samui.
> Les mer om Khanom – det genuine Thailand her.

Et annet reisemål som er populært både om vinteren og sommeren, er Hua Hin, ca. 3 timer sør for Bangkok. Om sommeren kan mange av hotellene friste med store rabatter.

> Les mer om Hua Hin – vår thailandske helårsfavoritt!

Hoi An gamleby, Vietnam.

VIETNAM: 

Beste tiden å reise: Hele året med noen unntak på høsten. Klima varierer fra landsdel til landsel.

Vietnam er et langstrakt land med store klimatiske variasjoner, og i sommerhalvåret er den nordlige og sentrale delen av landet best. Kombiner den fantastiske hovedstaden Hanoi med de spektakulære naturområdene i Ninh Binh og Halong Bay. Som avslutning anbefaler vi strandferie ved den sjarmerende UNESCO-byen i Hoi An.

> Les mer om Vietnam her.

Opplev det unike dyrelivet på Borneo.

MALAYSIA:  

Beste tiden å reise: Hele året med noen unntak på høsten. Klima varierer fra landsdel til landsel.

Den malaysiske østsiden et godt utgangspunkt for en flott ferie om sommeren. Ikke minst er Borneo perfekt om sommeren, med sin uslåelige kombinasjon av unike naturopplevelser og flotte strender. Om du er av den spreke typen, kan du jo også prøve deg på Sørøst-Asias høyeste fjell Mount Kinabalu. Men OBS, fjellet tar kun et begrenset antall besøkende pr dag!

> Les mer om Malaysia her.

Sommeren er den beste perioden for å reise på safari til Sør-Afrika.

SØR-AFRIKA: 

Beste tiden å reise: Hele året, men temperaturene varierer fra landsdel til landsel gjennom året.

Sør-Afrika har vinter når vi har sommer, men egner seg likevel godt som reisemål året rundt. Og drømmer du om safari-opplevelser, så er mai-september den aller beste perioden å reise hit på. I de populære vilt-reservatene i den østlige delen av landet, kan temperaturen være kjølig på morgenen, men varm og god på dagtid. Årstiden har ellers lite nedbør, noe som bidrar til optimale muligheter for å oppleve det spennende afrikanske dyrelivet. Cape-området med Cape Town og vindistriktene vil være kjøligere i denne perioden, men fordelen er færre besøkende og bedre priser. Sør-Afrika er for øvrig en av få land hvor valutakursen har gått i favør den norske kronen.

> Les mer om Sør-Afrika her.

Om OrkideEkspressen:

I OrkideEkspressen har vi over 40 års erfaring i å skreddersy reiser til eksotiske reisemål. Som spesialister er en av våre viktigste oppgaver å reise på studieturer for å styrke vår kompetanse. Vi kjenner reisemålene våre godt og deler gladelig av vår kunnskap. Kontakt en av våre reiserådgivere i dag for et skreddersydd tilbud – vi vet hvor du skal legge reisen for en eksotisk sommerferie!

Vi er stadig på tur for å oppdatere kompetansen vår, og det siste året har vi besøkt Peru, Thailand, Vietnam, Mauritius og Zanzibar. Fra venstre: Ole i Peru, Flemming i Thailand, Ingrid i Thailand.

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: