Japanske klassikere – 11 dager/10 netter

Rundreise hvor du får oppleve flere av de viktigste reisemålene i Japan. Reisen går bl.a. til Hiroshima i sør, hvor du få mulighet til å besøke den hellige øya Miyajima med sin ikoniske Torii-port – en av japans aller mest populære attraksjoner.

Merk at dette er en pakke uten internasjonale flybilletter. Book selv eller kontakt oss for en komplett og skreddersydd pakkereise.

> Les mer om Japan og se flere reiseforslag her!

Turens høydepunkter:

 Den futuristiske metropolen Tokyo med matlagingskurs
 Naturskjønne Hakone ved Mt. Fuji med overnatting i ryokan
 Kulturperlen Kyoto med sine fantastiske templer og hager
 Teseremoni i Kyoto
 Hiroshima med fredsparken og fredsmuseet
 Mulighet for besøk til Miyajima med sin spektakulære torii-port
 Osaka – Japans tredje største by med sin verdensberømte gatemat
 Reise med Shinkansen – det japanske lyntoget
 Mye tid til egen disposisjon – utforsk Japans attraksjoner i ditt eget tempo

Reiseforslaget inkluderer innenlands reise med lyntog, overnatting på tre-stjerners hoteller, samt et par kulturelle innslag. I Hakone får du muligheten til å overnatte i et tradisjonelt japanske gjestehus, såkalt ryokan.

Forslaget er lagt opp for deg som ønsker utforske landet på egen hånd. Ønsker du et program med flere eller helt uten utflukter kan vi selvsagt være behjelpelig med det. I dagsprogrammet kan du samtidig lese tips til attraksjoner som du kan gjøre på egen hånd.

Prisene for reise i Japan varierer gjennom året. Se lenger ned for info sesonger og tillegg.

Prisen inkluderer: 
Skyttelbuss mellom flyplass og hotell i Tokyo og Osaka.
7-dagers togpass med JR for reise med Shinkansen m.m.
Hakone Free Pass.
3 netter på hotell i Tokyo med frokost.
1 natt på Ryokan i Hakone med frokost og middag.
3 netter på hotell i Kyoto med frokost.
2 netter i Hiroshima med frokost.
1 natt på hotell i Osaka med frokost.
Matlagingskurs i Tokyo.
Teseremoni i Kyoto.

Prisen gjelder pr person ved to reisende. Tillegg for singlerom ved enkeltreisende.

Pakken forutsetter ankomst Tokyo med retur fra Osaka. Om du ønsker å reise både ut og hjem fra Tokyo, så koordinerer vi tog tilbake til hovedstaden.

Prisene i Japan varierer gjennom året, så prisen er kun veiledende. Det vil forekomme tillegg for enkeltperioder, som f.eks. perioden for kirsbærtreblomstring, påske, Golden Week (mai). For enkelte japanske høytider gjelder helt egne priser. Det gjelder bl.a. for nyttårsperioden.

Periodene januar – februar og juni regnes som lavsesong. For reise i disse periodene kan du regne med noe reduserte priser.

Vi tar forbehold om prisendringer. Kontakt oss i hvert tilfelle for et konkret pristilbud.

 • Ved ankomst Narita Airport, vil du bli møtt i ankomsthallen av vår samarbeidspartner som vil geleide deg til en skyttelbuss som vil frakte deg til ditt hotell (60 – 90 minutter).

  Resten av dagen fri til egen disposisjon.

  De fleste forbinder nok Tokyo med skyskrapere og neonbelyste gater, men byen kan også by på fredelige parkområder og velstelte japanske hager. Byen er stor og man vil uansett hvor man bor være avhengig av transport for å komme seg rundt. Byens rykte som dyr for tilreisende er noe overdrevet, og besøkende kan dra nytte av billige izakayabarer og nabolagets kafeer for deilige nudel- og risretter. Søker du likevel en matopplevelse utenom det vanlige, så er det ingen by i verden med så mange Michelinstjerner som Tokyo. Valget er ditt, Tokyo har noe for enhver smak.

  Vårt tips:
  Ta gjerne turen til utkikkspunktet på Roppongi Hills ved solnedgang eller besøk det berømte og hektiske Shibuya-krysset på kveldstid. Om du er filmglad, så kan middag på restauranten Gonpachi være noe for deg. Restauranten var nemlig inspirasjonskilden for avsluttningsscenen i Kill Bill vol 1. Vi kan også arrangere bordreservasjon på den berømte robot-restauranten. Kontakt oss for priser.

  Tokyo på kveldstid. 

 • Dagen fri til å utforske Tokyo på egen hånd. Hovedstaden har mye å tilby og gir besøkende sjansen til å oppleve det ultramoderne Tokyo og dens mer tradisjonelle fortid. Byen har et omfattende og velfungerende t-banenettverk. Under har vi samlet noen høydepunkter som du lett kan besøke med t-bane og annen kollektivtransport:

  Sensoji Tempelet i Asakusa-området er et av byens mest populære attraksjoner og Tokyos eldste tempel. Nære denne gamle bydelen finner du dessuten Tokyo Skytree, som med sine 634 meter er Japans høyeste bygning og som kan tilby 360 graders utsikt over byen.

  Sensoji-tempelet. 

  Ta så Suidagawa Water Bus fra piren i Asakusa til Hamarikyu, en nydelig hage fra den historiske Edo-perioden. Omgitt av Shiodomedistriktets futuristiske skyskrapere er parken et godt eksempel på kontrasten mellom det moderne og det tradisjonelle Japan.  

  Hamarikyu.

  På motsatt side av byen kan du så legge turen til Meiji-helligdommenMed sin sentrale beliggenhet og flotte park, er Meiji den mest besøkte helligdommen i Tokyo. Herfra kan du lett spasere til handlegatene Harajuku og Omotesando. En kort tur med undergrunnen ligger dessuten det verdensberømte Shibuya-krysset.  

  Det travle Shibuya-krysset.

 • I dag kan du ta del i et kokkekurs for å lære om japansk kokkekunst.

  Japansk mat har en så høy anseelse at det er erklært verdensarv av UNESCO. På dette kurset vil du lære å lage noen av rettene som har gjort dette landets mat så populær over hele verden. Som hovedrett vil du lære å tilberede wagyu-biff, kjent for sin mørhet. Kurset er i lag med andre påmeldte. Ta kontakt om du ønsker et privat kurs.

  Etter kurset står du fri til benytte ettermiddagen som du vil.

  Som tips kan vi anbefale bydelen Yanaka som på mirakuløst vis ble spart for bombingen til de allierte under andre verdenskrig. Bydelen har bevart mye av sin sjarm og her vil du finne gamle trehus, templer og tradisjonelle butikker. Fortsett til den nærliggende Ueno-parken, en av byens mest populære parker. Ueno-parken var opprinnelig del av Kaneiji-templet, familietemplet til den mektige Tokugawa-klanen. I dag er Ueno-parken også hjem til noen av Tokyos beste museer inkludert Tokyo National Museum og Metropolitan Museum of Art. Som siste stopp kan du legge inn et besøk i Ameyoko-cho, en travel markedsgate under togsporene. Opprinnelig et svartebørsmarked dannet i kjølvannet av andre verdenskrig. I dag er det travle markedet det siste av sitt slag i Tokyo, fylt med butikker og boder som selger ulike produkter. Stopp gjerne på en av de mange restaurantene for en kald drink og en yakitori/grillet kyllingspyd.

  Ameyoko-cho ved Ueno-parken.

 • I dag forlater du moderne Tokyo til fordel for naturskjønne Hakone. Hakon er et vakkert område med fjell og innsjøer, kjent for sine varme kilder og utsikt mot det ikoniske nasjonalsymbolet Mount Fuji. Hakone ligger kun 100 km fra Tokyo.

  Utstyrt med ditt Hakone-pass kan du på egen hånd utforske dette fabelaktige området. Ta verdens nest-lengste taubane til toppen av Mt Owakudani, over varme kilder som spyr ut damp, noe som har gitt fjellet navnet «helvetesdalen». På toppen, prøv et sort egg kokt i kildene. Eggene sies å forlenge livet ditt med 7 år. Dra på båttur på den vulkanske innsjøen Ashi, og besøk noen av områdets helligdommer og museer. Blant det mest kjente er Hakone Open Air Museum med sin skulpturpark og Picasso-samlig. Det blir også mulighet for å nyte synet av Mt. Fuji. Merk at skyer kan ødelegge for sikten.

  Lake Ashi, Hakone med Mt. Fuji i bakgrunnen.

  Et must på en reise til Japan er å prøve overnatting på tradisjonelt japansk vis, og nattens overnatting er i et tradisjonelt japansk gjestehus/hotell, eller ryokan på japansk. Ryokan er en flott måte å oppleve japansk livstil, og inkluderer rom med tatami-matter og overnatting på futon-madrass. Benytt også sjansen til et deilig og avslappende bad i hotellets onsen/fellesbad. Middag bestående av tradisjonell mat er også inkludert.

  Tradisjonelt japanske ryokan (illustrasjonsbilde).

 • En reise til Japan er rett og slett ikke komplett uten et besøk til Kyoto. Landets tidligere hovedstad gjennom 1000 år er en kulturskatt utenom det vanlig, og byen byr på en mengde templer, palasser, og ikke minst fantastiske vakre hager. Blant Gion-bydelens trehusbebyggelse vil du oppleve det tradisjonelle og gamle Japan. Er du ekstra heldig får du øyene på en geisha trippende til jobb langs en av de mange trange gatene.

  Med ditt Hakone-pass kommer du deg til Odawara-stasjonen. Derfra vil du reise til Kyoto med Japans verdensberømte lyntog, Shinkansen. Turen på ca. 370 km tar kun 2 timer. Ved ankomst Kyoto stasjon anbefaler vi at du tar taxi til ditt hotell.

  I dag står tradisjonell teseremoni på programmet (transport er ikke inkludert).

  Seremonien varer i ca. 45 minutter og starter med en kort introduksjon til teseremoniens historie og betydning. Etterpå vil du få en demonstrasjon hvor du vil få en forklaring på hver gest og bevegelse. Til slutt vil du få sjansen til å lage din egen kopp med grønn te.

  Lag din egen kopp grønn te på japansk vis. 

  Teseremonien er i lag med andre påmeldte. Ønskes en privat teseremoni er det mulig mot tillegg.

  Etter seremonien er tiden fri til egen disposisjon.

  Kyoto by.

 • De neste dagene er fri til å utforske byen på egen hånd. Som i Tokyo har Kyoto et godt utbygd kollektivnettverk. Kyoto egner seg også for sykkelleie.

  De mest populære attraksjonene i Kyoto inkluderer Kiyomizu-tempelet og det nærliggende Higashiyma-distriktet. Fra tempelet har du flott utsikt over Kyoto. Kinkakuji er et annet av byens aller mest berømte templer. Ta også turen til Ryoanjii-tempelet med sine perfekte stenhage. I området kan du også besøke Philosopher’s Path, berømt for sine kirsebærtrær på våren.

  Kiyomizu-tempelet.

  Kinkakuji-templet.

  Den gamle bebyggelsen i Gion er selve hjertet i byen, og her finner du både restauranter og barer på kveldstid. Nishiki-markedet er et godt utgangspunkt for «people-watching», og er alltid travelt med lokale mennesker på mathandel.

  Et annet must i Kyoto er Fushimi Inari som ligger et lite stykke ut av byen. Tempelet er en av Kyotos mest populære attraksjoner med sine 10.000 røde torii-porter, som danner en sti opp fjellet som tempelet ligger på. Ta også turen til bambusskogen i Arashiyama.

  Vår egen Ole i Fushimi Inari, en av Kyotos aller mest populære attraksjoner.

 • Etter frokost fortsetter reisen til Hiroshima. Byen som ble utslettet av atombomben 6. august 1945, men som bokstavelig talt reiste seg fra asken og som nå er et symbol for fred verden rundt.

  Reisen fra Hiroshima tar ca. 2,5 time med lyntog og innbefatter togbytte i Osaka.

  Tiden fri til egen disposisjon ved ankomst. Vår anbefaling er at du benytter ettermiddagen til å utforske Hiroshima og at du benytter dagen etter til å besøke øya Miyajima.

  Besøk fredsparken ved å starte ved atombombedomen, en av få strukturer som på mirakuløst ikke ble jevnet med jorden den fatale dagen i august 1945. Det til tross for at bombens hyposenter var 600 meter rett over bygningen. Parken inkluderer også barnas fredsmonument og fredsmuseet. Her blir tid til refleksjon og ettertanke. Så mange som 140.000 mennesker døde direkte eller indirekte som følge av bomben. Flammen ved minnestedet er ment å brenne til all verdens atomvåpen destruert.

  Atombombekuppelen.

  Fredsparken i Hiroshima.

  Av andre attraksjoner er Hiroshima Castle og Shukkeien Garden verdt et besøk.

  Hiroshima Castle.

  Hiroshima Castle med sin vollgrav sett fra oven.

  På ettermiddag/kveld kan vi anbefale et besøk til Hondōri. Denne bydelen byr på gode shoppingmuligheter samtidig som det er et området med lokale barer og spisesteder.

 • Dagen fri til egen disposisjon. Utforsk Hiroshima i ditt eget tempo eller benytt muligheten med ditt togpass til å besøke den hellige øya Miyajima.

  Torii-porten i Miyajima.

  Turen ut til øya tar ca. 50 minutter med tog og ferge (både lokaltog og ferge er inkludert i togpasset). Miyajima har fra 600-tallet vært å regne som en hellig øy og er i dag på UNESCOs verdensarvliste. Øya er kjent for sin enorme Torii-port, en av Japans mest fotograferte attraksjoner. Ved høyvann ser det ut som porten flyter på vannet.

  Her vil du få anledning til å rusle rundt og ta bilder av øyas gamle bebyggelse og templer. En taubane går opp til fjellet Misen hvor du har fantastisk utsikt. Fjelltoppen kan også bestiges til fots. Miyajima er også kjent for sine hjortedyr som vandrer fritt på øya.

  For lunsj eller middag: Gå ikke glipp av de frityrstekte østersene som er Miyajimas spesialitet.

  På Miyajima får du østers i alle varianter.

 • Etter frokost og utsjekking går turen videre til Osaka.

  Turen til Osaka tar om lag 2 timer med lyntoget. Osaka er en historisk handelsby og er i dag Japans tredje største by. I tillegg å være et handelssentrum er byen kjent for sin gatemat. Et besøk i Dotonburi på kveldstid med sine butikker, gatekjøkken og enorme neonskilt er et must.

  Smak på Osakas verdensberømte gatemat i Dotonburi.

   

 • Avhengig av tidspunkt for ditt fly fra Osaka går transporten til Kansai flyplass med skyttelbuss. Kansai flyplass ligger kun 60 minutter unna Kyoto.

  Går flyreisen hjem fra Tokyo er vi behjelpelig med å koordinere tog tilbake til hovedstaden.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: