Essensielle Japan – 7 dager/6 netter

Opplev to av Japans mest populære byer: hypermoderne Tokyo og den fantastiske kulturhovedstaden Kyoto i opplevelsesreisen Essensielle Japan!

Dette er et reiseforslag med fleksibel ut- og hjemreise, og inkluderer innenlands reise med lyntog og tre-stjerners overnatting med muligheter for både utvidelse og oppgradering. Pakken inkluderer også et par kulturelle innslag.

> Les mer om Japan og se flere reiseforslag her!

Forslaget er lagt opp for deg som ønsker utforske landet på egen hånd, og i programmet dag-til-dag har vi inkludert tips til attraksjoner som du kan oppsøke på egen hånd. Ønsker du et program med flere eller helt uten utflukter kan vi selvsagt være behjelpelig med det. Vi lager reisen slik du ønsker!

Merk at dette er en pakke uten internasjonale flybilletter. Book selv eller kontakt oss for en komplett og skreddersydd pakkereise.

Prisene for reise i Japan varierer gjennom året. Se lenger ned for info sesonger og tillegg.

Prisen inkluderer: 
Skyttelbuss fra Narita flyplass til hotell i Tokyo.
3 netter på 3-stjerners hotell i Tokyo inkludert frokost.
Matlagingskurs i Tokyo.
Togbillett mellom Tokyo og Kyoto med Shinkansen/lyntog.
3 netter på 3-stjerners hotell i Kyoto inkludert frokost.
Teseremoni i Kyoto.
Skyttelbuss fra Kyoto til Kansai flyplass i Osaka.

Prisen gjelder pr person ved to reisende. Tillegg for singlerom ved enkeltreisende.

Pakken forutsetter ankomst Tokyo med retur fra Osaka (ca. 60 minutter fra Kyoto). Ved ankomst/retur fra Tokyo er vi selvsagt behjelpelig med tog tilbake til hovedstaden.

Prisene i Japan varierer gjennom året, så prisen er kun veiledende. Det vil forekomme tillegg for enkeltperioder, som f.eks. perioden for kirsbærtreblomstring, påske, Golden Week (mai). For enkelte japanske høytider gjelder helt egne priser. Det gjelder bl.a. for nyttårsperioden.

Periodene januar – februar og juni regnes som lavsesong. For reise i disse periodene kan du regne med noe reduserte priser.

Vi tar forbehold om prisendringer. Kontakt oss i hvert tilfelle for et konkret pristilbud.

 • Ved ankomst Narita Airport, vil du bli møtt i ankomsthallen av vår samarbeidspartner som vil geleide deg til en skyttelbuss som vil frakte deg til ditt hotell (60 – 90 minutter).

  Resten av dagen fri til egen disposisjon.

  De fleste forbinder nok Tokyo med skyskrapere og neonbelyste gater, men byen kan også by på fredelige parkområder og velstelte japanske hager. Byen er stor og man vil uansett hvor man bor være avhengig av transport for å komme seg rundt. Byens rykte som dyr for tilreisende er noe overdrevet, og besøkende kan dra nytte av billige izakayabarer og nabolagets kafeer for deilige nudel- og risretter. Søker du likevel en matopplevelse utenom det vanlige, så er det ingen by i verden med så mange Michelinstjerner som Tokyo. Valget er ditt, Tokyo har noe for enhver smak.

  Vårt tips:
  Ta gjerne turen til utkikkspunktet på Roppongi Hills ved solnedgang eller besøk det berømte og hektiske Shibuya-krysset på kveldstid. Om du er filmglad, så kan middag på restauranten Gonpachi være noe for deg. Restauranten var nemlig inspirasjonskilden for avsluttningsscenen i Kill Bill vol 1. Vi kan også arrangere bordreservasjon på den berømte robot-restauranten. Kontakt oss for priser.

  Shibuya, et av verdens travleste gatekryss.

 • Dagen fri til å utforske Tokyo på egen hånd. Hovedstaden har mye å tilby og gir besøkende sjansen til å oppleve det ultramoderne Tokyo og dens mer tradisjonelle fortid. Byen har et omfattende og velfungerende t-banenettverk. Under har vi samlet noen høydepunkter som du lett kan besøke med t-bane og annen kollektivtransport:

  Sensoji Tempelet i Asakusa-området er et av byens mest populære attraksjoner og Tokyos eldste tempel. Nære denne gamle bydelen finner du dessuten Tokyo Skytree, som med sine 634 meter er Japans høyeste bygning og som kan tilby 360 graders utsikt over byen.

  Sensoji-tempelet. 

  Ta så Suidagawa Water Bus fra piren i Asakusa til Hamarikyu, en nydelig hage fra den historiske Edo-perioden. Omgitt av Shiodomedistriktets futuristiske skyskrapere er parken et godt eksempel på kontrasten mellom det moderne og det tradisjonelle Japan.  

  Hamarikyu.

  På motsatt side av byen kan du så legge turen til Meiji-helligdommenMed sin sentrale beliggenhet og flotte park, er Meiji den mest besøkte helligdommen i Tokyo. Herfra kan du lett spasere til handlegatene Harajuku og Omotesando. En kort tur med undergrunnen ligger dessuten det verdensberømte Shibuya-krysset.  

  Det travle Shibuya-krysset.

 • I dag kan du ta del i et kokkekurs for å lære om japansk kokkekunst.

  Japansk mat har en så høy anseelse at det er erklært verdensarv av UNESCO. På dette kurset vil du lære å lage noen av rettene som har gjort dette landets mat så populær over hele verden. Som hovedrett vil du lære å tilberede wagyu-biff, kjent for sin mørhet. Kurset er i lag med andre påmeldte. Ta kontakt om du ønsker et privat kurs.

  Lær å lage japansk mat.

  Etter kurset står du fri til benytte ettermiddagen som du vil.

  Som tips kan vi anbefale bydelen Yanaka som på mirakuløst vis ble spart for bombingen til de allierte under andre verdenskrig. Bydelen har bevart mye av sin sjarm og her vil du finne gamle trehus, templer og tradisjonelle butikker. Fortsett til den nærliggende Ueno-parken, en av byens mest populære parker. Ueno-parken var opprinnelig del av Kaneiji-templet, familietemplet til den mektige Tokugawa-klanen. I dag er Ueno-parken også hjem til noen av Tokyos beste museer inkludert Tokyo National Museum og Metropolitan Museum of Art. Som siste stopp kan du legge inn et besøk i Ameyoko-cho, en travel markedsgate under togsporene. Opprinnelig et svartebørsmarked dannet i kjølvannet av andre verdenskrig. I dag er det travle markedet det siste av sitt slag i Tokyo, fylt med butikker og boder som selger ulike produkter. Stopp gjerne på en av de mange restaurantene for en kald drink og en yakitori/grillet kyllingspyd.

  Ameyoko-cho ved Ueno-parken.

 • Turen til Kyoto går med Japans verdensberømte lyntog, Shinkansen. Turen tar om lag 2,5 time. På turen til Kyoto vil det ikoniske Fuji-fjellet passeres på togets høyre side, så hold øynene på utkikk om været er klart. Ved ankomst Kyoto stasjon anbefaler vi å ta taxi til ditt hotell.

  Shinkansen-toget med det ikoniske Fuji-fjellet i bakgrunnen.

  En reise til Japan er rett og slett ikke komplett uten et besøk til Kyoto. Landets tidligere hovedstad gjennom 1000 år er en kulturskatt utenom det vanlig, og byen byr på en mengde templer, palasser, og ikke minst fantastiske vakre hager. Blant Gion-bydelens trehusbebyggelse vil du oppleve det tradisjonelle og gamle Japan. Er du ekstra heldig får du øyene på en geisha trippende til jobb langs en av de mange trange gatene.

  Kyoto by. 

 • Dagen fri til å utforske byen på egen hånd. Som i Tokyo har Kyoto et godt utbygd kollektivnettverk. Kyoto egner seg også for deg som liker å sykle. Det er flere muligheter for sykkelleie i byen.

  De mest populære attraksjonene i Kyoto inkluderer Kiyomizu-tempelet og det nærliggende Higashiyma-distriktet. Fra tempelet har du flott utsikt over Kyoto. Kinkakuji er et annet av byens aller mest berømte templer. Ta også turen til Ryoanjii-tempelet med sine perfekte stenhage. I området kan du også besøke Philosopher’s Path, berømt for sine kirsebærtrær på våren.

  Kiyomizu-tempelet.

  Kinkakuji-templet.

  Den gamle bebyggelsen i Gion er selve hjertet i byen, og her finner du både restauranter og barer på kveldstid. Nishiki-markedet er et godt utgangspunkt for «people-watching», og er alltid travelt med lokale mennesker på mathandel.

  Et annet must i Kyoto er Fushimi Inari som ligger et lite stykke ut av byen. Tempelet er en av Kyotos mest populære attraksjoner med sine 10.000 røde torii-porter, som danner en sti opp fjellet som tempelet ligger på. Ta også turen til bambusskogen i Arashiyama.

  Vår egen Ole i Fushimi Inari, en av Kyotos aller mest populære attraksjoner.

 • I dag står tradisjonell teseremoni på programmet (transport er ikke inkludert).

  Seremonien varer i ca. 45 minutter og starter med en kort introduksjon til teseremoniens historie og betydning. Etterpå vil du få en demonstrasjon hvor du vil få en forklaring på hver gest og bevegelse. Til slutt vil du få sjansen til å lage din egen kopp med grønn te.

  Lag din egen kopp grønn te på japansk vis.

  Teseremonien er i lag med andre påmeldte. Ønskes en privat teseremoni er det mulig mot tillegg.

  Etter seremonien er tiden fri til egen disposisjon.

 • Avhengig av tidspunkt for ditt fly fra Osaka går transporten til Kansai flyplass med skyttelbuss. Kansai flyplass ligger kun 60 minutter unna Kyoto.

  Går flyreisen hjem fra Tokyo er vi behjelpelig med å koordinere tog tilbake til hovedstaden.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: