Rundreise med de Japanske alper – 14 dager/13 netter

Rundreise hvor du besøker de obligatoriske byene Tokyo og Kyoto samtidig som du tar reisen opp til De japanske alper. Her venter gamle og tradisjonsrike landsbyer med muligheter for fotturer på den eldgamle handelsruten Nakasendo. Turen inkluderer også stopp i Hakone ved det ikoniske Fuji-fjellet.

Merk at dette er en pakke uten internasjonale flybilletter. Book selv eller kontakt oss for en komplett og skreddersydd pakkereise.

Turens høydepunkter:

 Den futuristiske metropolen Tokyo
Kurs i japanske matlaging
 Ekspresstoget til Takayama – en av Japans vakreste togturer
 Takayama i de japanske alper med sykkeltur på landsbygda
Matsumoto-borgen – et av Japans eldste slott
Kisodalen og Nakasendo-stien med muligheter for fotturer
 Kulturperlen Kyoto med sine fantastiske templer og hager
 Teseremoni i Kyoto
Hakone med sin flotte natur og Mt. Fuji
 Reise med Shinkansen – det japanske lyntoget
 Mye tid til egen disposisjon – utforsk Japans attraksjoner i ditt eget tempo

Reiseforslaget inkluderer innenlands reise med både lyntog og lokaltog, og overnatting på både tre-stjerners hoteller og på tradisjonelle japanske gjestehus, såkalt ryokan. Programmet er lagt opp slik at du kan utforske de forskjellige stedene på egen hånd. Samtidig har vi inkludert et par kulturelle innslag og utflukter som vi mener du må få med deg. Ta en titt i programmet dag-til-dag for tips til attraksjoner som du kan oppsøke på egen hånd.

Ønsker du å legge opp turen annerledes, så hjelper vi deg med å sette opp ruten slik du ønsker. Du kan også utvide reisen eller oppgradere til høyere standard på overnattingene. Ønsker du flere guidete utflukter, så fikser vi det også.

Prisen inkluderer: 
Skyttelbuss mellom flyplass og hotell i Tokyo.
14-dagers togpass med JR for reise med Shinkansen m.m.
Hakone Free Pass
Pasmo-kort til bruk i Tokyo inkludert JPY 2500.
Totalt 4 netter på hotell i Tokyo med frokost.
2 netter på Ryokan i Takayama med frokost og middag.
2 netter på Ryokan i Kisodalen med frokost og middag.
3 netter på hotell i Kyoto med frokost.
1 natt på Ryokan i Hakone med frokost og middag.
Matlagingskurs i Tokyo.
Sykkeltur i Takayama
Teseremoni i Kyoto.

Prisen gjelder pr person ved to reisende. Tillegg for singlerom ved enkeltreisende.

Prisene i Japan varierer gjennom året.

Høysesongtillegg:
Perioder: 20. mars – 28. april, 1. – 9. august, 1. oktober – 20. november.
Fra kr 2 100,- pr person i 13 netter.

For enkelte japanske høytider gjelder helt egne priser. Det gjelder bl.a. for nyttårsperioden.

Periodene januar – februar og juni regnes som lavsesong. For reise i disse periodene kan du regne med noe reduserte priser.

Vi tar forbehold om prisendringer. Kontakt oss i hvert tilfelle for et konkret pristilbud.

 • Ved ankomst Narita Airport, vil du bli møtt i ankomsthallen av vår samarbeidspartner som vil geleide deg til en skyttelbuss som vil frakte deg til ditt hotell (60 – 90 minutter).

  Resten av dagen fri til egen disposisjon. Inkludert i denne pakken er et Pasmo-kort med JPY 2500 til bruk på byens t-banenettverk slik at du umiddelbart kan starte å utforske byen. Kortet kan enkelt fylles på.

  De fleste forbinder nok Tokyo med skyskrapere og neonbelyste gater, men byen kan også by på fredelige parkområder og velstelte japanske hager. Byen er stor og man vil uansett hvor man bor være avhengig av transport for å komme seg rundt. Byens rykte som dyr for tilreisende er noe overdrevet, og besøkende kan dra nytte av billige izakayabarer og nabolagets kafeer for deilige nudel- og risretter. Søker du likevel en matopplevelse utenom det vanlige, så er det ingen by i verden med så mange Michelinstjerner som Tokyo. Valget er ditt, Tokyo har noe for enhver smak.

  Vårt tips for dag 1:
  Ta gjerne turen til utkikkspunktet på Roppongi Hills ved solnedgang eller besøk det berømte og hektiske Shibuya-krysset på kveldstid. Om du er filmglad, så kan middag på restauranten Gonpachi være noe for deg. Restauranten var nemlig inspirasjonskilden for avsluttningsscenen i Kill Bill vol 1. Vi kan også arrangere bordreservasjon på den berømte robot-restauranten. Kontakt oss for priser.

  Shibuya, et av verdens travleste gatekryss.

 • Dagen fri til å utforske Tokyo på egen hånd. Hovedstaden har mye å tilby og gir besøkende sjansen til å oppleve det ultramoderne Tokyo og dens mer tradisjonelle fortid. Byen har et omfattende og velfungerende t-banenettverk. Under har vi samlet noen høydepunkter som du lett kan besøke med t-bane og annen kollektivtransport:

  Sensoji Tempelet i Asakusa-området er et av byens mest populære attraksjoner og Tokyos eldste tempel. Nære denne gamle bydelen finner du dessuten Tokyo Skytree, som med sine 634 meter er Japans høyeste bygning og som kan tilby 360 graders utsikt over byen.

  Sensoji-tempelet. 

  Ta så Suidagawa Water Bus fra piren i Asakusa til Hamarikyu, en nydelig hage fra den historiske Edo-perioden. Omgitt av Shiodomedistriktets futuristiske skyskrapere er parken et godt eksempel på kontrasten mellom det moderne og det tradisjonelle Japan.  

  Hamarikyu.

  På motsatt side av byen kan du så legge turen til Meiji-helligdommenMed sin sentrale beliggenhet og flotte park, er Meiji den mest besøkte helligdommen i Tokyo. Herfra kan du lett spasere til handlegatene Harajuku og Omotesando. En kort tur med undergrunnen ligger dessuten det verdensberømte Shibuya-krysset.  

  Shibuya-krysset.

 • I dag kan du ta del i et kokkekurs for å lære om japansk kokkekunst.

  Japansk mat har en så høy anseelse at det er erklært verdensarv av UNESCO. På dette kurset vil du lære å lage noen av rettene som har gjort dette landets mat så populær over hele verden. Som hovedrett vil du lære å tilberede wagyu-biff, kjent for sin mørhet. Kurset er i lag med andre påmeldte. Ta kontakt om du ønsker et privat kurs.

  Etter kurset står du fri til benytte ettermiddagen som du vil.

  Som tips kan vi anbefale bydelen Yanaka som på mirakuløst vis ble spart for bombingen til de allierte under andre verdenskrig. Bydelen har bevart mye av sin sjarm og her vil du finne gamle trehus, templer og tradisjonelle butikker. Fortsett til den nærliggende Ueno-parken, en av byens mest populære parker. Ueno-parken var opprinnelig del av Kaneiji-templet, familietemplet til den mektige Tokugawa-klanen. I dag er Ueno-parken også hjem til noen av Tokyos beste museer inkludert Tokyo National Museum og Metropolitan Museum of Art. Som siste stopp kan du legge inn et besøk i Ameyoko-cho, en travel markedsgate under togsporene. Opprinnelig et svartebørsmarked dannet i kjølvannet av andre verdenskrig. I dag er det travle markedet det siste av sitt slag i Tokyo, fylt med butikker og boder som selger ulike produkter. Stopp gjerne på en av de mange restaurantene for en kald drink og en yakitori/grillet kyllingspyd.

  Ameyoko-cho ved Ueno-parken.

 • I dag går turen til Takayama. Finn frem til Tokyo stasjon på egen hånd, hvor du henter ut ditt JR togpass. Togpasset er gyldig for reise på lyntoget Shinkansen, men også for reise på andre utvalgt tog- og fergeavganger.

  Første stopp er Nagoya. Turen med Shinkansen tar om lag 1,5 time. Om været er klart, så følg med på høyre side. Toget vil nemlig passere Fuji-fjellet.

  I Nagoya bytter du tog til Limited Express Hida Wideview (inkludert i togpasset) for en av de vakreste togturene i Japan gjennom juv og fjellandskap. Turen til Takayama tar omtrent 3 timer.

  Togturen til Takayama går i flotte naturomgivelser.

  Ved ankomst Takayama finner du veien til ditt overnattingssted på egen hånd.

  Med sine mange templer, festivaler, elver og vakre trebroer, blir fjellandsbyen Takayama i de japanske alpene ofte kalt for lille Kyoto. På grunn av Takayamas tidligere isolerte beliggenhet har områdets unike tradisjoner fått utvikle seg i århundrer. San-machi Sui-distriktet, kjent for sine sake-bryggerier og håndtverkstradisjoner, er bevart slik byen var for 200-300 år siden. Her kan byens gjestehus, butikker og restauranter spores utallige generasjoner tilbake i tid.

  Nattens overnatting er på et ryokan, et typisk japansk gjestehus med rom i japansk stil. Dette innebærer overnatting på futon-madrasser. Som vanlig er på et japansk ryokan, er et japansk middagsmåltid inkludert.

  Benytt ettermiddagen for et besøk til en av Takayamas mange sake-bryggerier for omvisning og smaksprøver.

  Takayama med de japanske alper i bakgrunnen.

 • I dag vil du kunne delta på en halvdags sykkeltur for å oppleve den flotte landsbygda i Takayama-området.

  Du må først finne veien til den nærliggende landsbyen Hida Furukawa med tog (inkludert i togpasset). Hos hovedkvarteret til sykkelturopertøren velger du din sykkel og utdelt hjelm. Sammen med erfaren guide tradisjonelle hus og bygninger, samt rismarker og fjell.

  Etter turen kan vi anbefale at du utforsker Hida Furukawa på egen hånd. Byen har flere sake-bryggerier hvor du kan få smaksprøver og kjøpe med deg suvenir med hjem. Tilbake i Takayama kan du kan du benytte resten av ettermiddagen til å ta livet med ro og spasere rundt i den sjarmerende gamlebyen.

  Gamlebyen i Takayama.

  Takayama.

  Takayama.

 • I dag går reisen videre i de Japanske Alper til Kisodalen, hvor pilgrimsstien venter på deg.

  Finn veien til buss-stasjonen rett ved togstasjonen i Takayama. Benytt billetten som er inkludert i pakken til å komme deg til Matsumoto. Turen tar om lag 2 timer og 20 minutter. Benytt sjansen til å se Matsumoto Castle før du setter deg på toget videre. Borgen ble bygget i 1504, og er en av få originale gjenstående borger i Japan. Fra tårnet har du også vakker utsikt over de japanske alper. Fra Matsumoto stasjon kan du bruke passet til å reise med Limited Express-toget til Kiso Fukushima. Den siste etappen tar kun 40 minutter.

  Matsumoto-borgen.

  Ved ankomst Kiso Fukushima finner du selv veien til ditt overnattingssted. Også her vil overnattingen være på et tradisjonelt ryokan med både frokost og middag inkludert.

  Kisodalen ligger i Nagano-regionen og er kjent for sin 70 kilometer lange handelsrute som spilte en betydningsfull rolle i starten av Edo-perioden da den var del av den 500 kilometer lange Nakasendo-ruten. Nakasendo, som betyr stien mellom fjell, var en av to handelsruter mellom Edo (dagens Tokyo) og Kyoto. Mesteparten av trafikken forgikk til fots. Langs ruten utviklet det seg derfor flere «post towns»/landsbyer, som kunne tilby de reisende overnatting og mat.

  Landsbyene Magome, Tsumago og Narai er spesielt godt bevarte, og gir deg følelsen av å reise tilbake i tid. Besøkende har i dag muligheten til å gå langs flere hundre års gamle steinbelagte stier og oppleve gammel trehusbebyggelse fra svunne tider.

 • På morgenen ta toget (inkludert i togpasset) til landsbyen Nakatsugawa. Herfra tar du bussen videre til Magome. Benytt sjansen til å utforske Magome på egen hånd spis gjerne lunsj før du legger ut på fottur langs Nakasendo-stien.

  Magome.

  Strekningen fra Magome til Tsumago er på 8 kilometer. Stien er litt bratt til å begynne med før det er mer flatt terreng og litt nedoverbakke mot Tsumago. Det er muligheter for stopp og hvile langs stien. Det er også toaletter å finne langs ruten. På tur gjennom skogen vil du oppleve fossefall og skimte det vakre fjellandskapet mellom trærne. Turen er ikke veldig utfordrende, men moderat form er gjerne å anbefale. Benytt gode sko og ta gjerne med deg regntøy.

  Ved veis ende venter den billedskjønne landsbyen Tsumago. I Tsumago er alle husene over 200 år gamle, og landsbyen gir et helt unikt innblikk inn i Edo-periodens historie.

  I 16-tiden vil du bli transportert tilbake til ditt overnattingssted i Kiso Fukushima med egen sjåfør og bil. Turen tar litt under en time.

  Tsumago.

 • I dag fortsetter turen til Kyoto, Japans kulturhovedstad.

  Du kan reise rett til Kyoto eller du utsette turen til ettermiddagen for å utforske mer av Kiso Fukushima som også har en del attraksjoner vel verdt å få med seg. Om du er i slag for enda en fottur, hva med å gå Torii-passet til landsbyen Narai?

  Bruk ditt JR togpass på å komme deg med tog til landsbyen Yabuhara. Turen tar kun 20 minutter, og så fort du går av toget kan du se etter skiltet som vil lede deg til Torii-passet. Stien er på 6 kilometer og er noe mer krevende enn turen dagen før. Toriipasset er det høyeste punktet på Nakasendo-stien og de første 4 kilometerne går opp en bratt fjellside. Turen tar om lag 3 timer og vil ta deg til den vakre landsbyen Narai. Om du trodde Tsumago var vakker vil du miste pusten av Narai. Landsbyen ligger vakkert til og som Tsumago byr landsbyen på eldgammel trehusbebyggelse.

  Narai.

  For å komme deg tilbake til Kiso Fukushima kan du benytte ditt JR togpass fra Narai. Turen tar om lag 20-30 minutter, men vær obs på at dette lokaltoget går mer sporadisk, så planlegg denne avstikkeren, og beregn god til for fottturen. Tilbake i Kiso Fukushima tar du toget til Nagoya. Turen tar ca. 1,5 time. I Nagoya bytter du tog til Shinkansen som tar deg direkte til Kyoto. Den siste etappen tar kun 40 minutter.

  Ved ankomst Kyoto stasjon anbefaler vi at du tar taxi til ditt hotell.

  En reise til Japan er rett og slett ikke komplett uten et besøk til Kyoto. Landets tidligere hovedstad gjennom 1000 år er en kulturskatt utenom det vanlig, og byen byr på en mengde templer, palasser, og ikke minst fantastiske vakre hager. Blant Gion-bydelens trehusbebyggelse vil du oppleve det tradisjonelle og gamle Japan. Er du ekstra heldig får du øyene på en geisha trippende til jobb langs en av de mange trange gatene.

  Kyoto.

 • Dagen fri til å utforske byen på egen hånd. Som i Tokyo har Kyoto et godt utbygd kollektivnettverk. Kyoto egner seg også for sykkelleie.

  De mest populære attraksjonene i Kyoto inkluderer Kiyomizu-tempelet og det nærliggende Higashiyma-distriktet. Fra tempelet har du flott utsikt over Kyoto. Kinkakuji er et annet av byens aller mest berømte templer. Ta også turen til Ryoanjii-tempelet med sine perfekte stenhage. I området kan du også besøke Philosopher’s Path, berømt for sine kirsebærtrær på våren.

  Kiyomizu-tempelet.

  Kinkakuji-templet.

  Den gamle bebyggelsen i Gion er selve hjertet i byen, og her finner du både restauranter og barer på kveldstid. Nishiki-markedet er et godt utgangspunkt for «people-watching», og er alltid travelt med lokale mennesker på mathandel.

  Et annet must i Kyoto er Fushimi Inari som ligger et lite stykke ut av byen. Tempelet er en av Kyotos mest populære attraksjoner med sine 10.000 røde torii-porter, som danner en sti opp fjellet som tempelet ligger på. Ta også turen til bambusskogen i Arashiyama.

   

  Fushimi Inari, et av Kyotos aller mest populære attraksjoner.

 • I dag står tradisjonell teseremoni på programmet (transport er ikke inkludert).

  Seremonien varer i ca. 45 minutter og starter med en kort introduksjon til teseremoniens historie og betydning. Etterpå vil du få en demonstrasjon hvor du vil få en forklaring på hver gest og bevegelse. Til slutt vil du få sjansen til å lage din egen kopp med grønn te.

  Teseremonien er i lag med andre påmeldte. Ønskes en privat teseremoni er det mulig mot tillegg.

  Etter seremonien er tiden fri til egen disposisjon.

 • I dag går turen til naturskjønne Hakone. Hakone er et vakkert område med fjell og innsjøer, kjent for sine varme kilder og utsikt mot det ikoniske nasjonalsymbolet Mount Fuji. Hakone ligger mellom Kyoto og Tokyo.

  Fra Kyoto benytter du togpasset til å reise med Shinkansen til stasjonen i Odawara. Turen er på ca. 2 timer. Utstyrt med ditt Hakone Freepass kan du benytte enten tog eller buss til å komme deg til Hakone.

  Overnatting på ryokan med både frokost og middag inkludert. Tiden fri til egen disposisjon.

 • Hakone Freepass gir deg anledning til utforske dette fabelaktige området på egen hånd. Ta verdens nest-lengste taubane til toppen av Mt Owakudani, over varme kilder som spyr ut damp, noe som har gitt fjellet navnet «helvetesdalen». På toppen, prøv et sort egg kokt i kildene. Eggene sies å forlenge livet ditt med 7 år. Dra på båttur på den vulkanske innsjøen Ashi, og besøk noen av områdets helligdommer og museer. Blant det mest kjente er Hakone Open Air Museum med sin skulpturpark og Picasso-samlig. Det er mulighet til å nyte synet av Mt. Fuji fra både Owakudani og fra innsjøen, men vær obs på at Mt Fuji kan være lunefull og at skyer ofte kan ødelegge for sikten.

  Lake Ashi, Hakone

   

 • I dag går reisen tilbake til Tokyo. Benytte Hakone Freepass til å komme deg til Odawara-stasjonen før du tar Shinkansen tilbake til Tokyo. Reisetiden er på ca. 35 minutter.

  Tiden fri til egen disposisjon.

 • Avhengig av tidspunkt for ditt fly fra Osaka går transporten til flyplassen med fellestransport/skyttelbuss. 

  Vi ønsker deg en flott tur hjem.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: