Det beste av Japan – 14 dager/13 netter

Opplev det beste av Japan i løpet av to opplevelsesrike uker, med alt fra moderne storbyliv til japanske fjellandsbyer.

Spennende og variert reiseforslag til solens rike for inviduelt reisende. På denne toukers-turen vil du oppleve hypermoderne og hektiske storbyer, avsidesliggende fjellandsbyer i de japanske alper, kulturskattene Kyoto og Kanazawa, et Hiroshima gjenoppbygd på optimisme og håp; et besøk som også inkluderer et stopp til et av de aller mest fotograferte attraksjonene i Japan, nemlig Torii-porten i Miyajima – gudenes øy. Turen byr på mangfoldige opplevelser, og vi lover en variert og fantastisk reise i solens rike!

Dette programmet inkluderer utflukter med guide. Ønskes en rimeligere pakke uten sightseeingprogram så ta kontakt. Vi lager reisen slik du ønsker!

Reisen går med bl.a. Shinkansen, det japanske lyntoget. Med unntak av overnattingen i Hakone er innkvarteringen på trestjernershoteller med muligheter for oppgradering.

Merk at dette er en pakke uten internasjonale flybilletter. Book selv eller kontakt oss for en komplett og skreddersydd pakkereise.

Dette er et reiseforslag med fleksibel ut- og hjemreise. Reisen kan både forkortes eller utvides. Kontakt en av våre spesialister på Japan for en skreddersydd reise.

Prisen inkluderer:   
Fellestransport mellom flyplass og hotell i Tokyo.
7-dagers togpass med JR for reise med Shinkansen m.m.
Hakone Free Pass.
12 netter på hotell med frokost.
1 natt i Ryokan – tradisjonelt japansk hotell med middag og frokost.
Utflukter som beskrevet i dagsprogrammet.

Prisen gjelder pr person når to reiser sammen og deler dobbeltrom. Ved et høyere antall reisende kan pakken bli rimeligere. Tillegg for singlerom ved enkeltreisende.

Prisene i Japan varierer gjennom året, så prisen er kun veiledende. Det vil forekomme tillegg for enkeltperioder, som f.eks. perioden for kirsbærtreblomstring, påske, Golden Week (mai). For enkelte japanske høytider gjelder helt egne priser. Det gjelder bl.a. for nyttårsperioden.

Periodene januar – februar og juni regnes som lavsesong. For reise i disse periodene kan du regne med noe reduserte priser.

Vi tar forbehold om prisendringer. Kontakt oss i hvert tilfelle for et konkret pristilbud.

Reisen går bl.a. med Shinkansen – det japanske lyntoget. 

 • De fleste forbinder nok Tokyo med skyskrapere og neonbelyste gater, men byen kan også by på fredelige parkområder og velstelte japanske hager. Byen er stor og man vil uansett hvor man bor være avhengig av transport for å komme seg rundt. Byens rykte som dyr for tilreisende er noe overdrevet, og besøkende kan dra nytte av billige izakayabarer og nabolagets kafeer for deilige nudel- og risretter. Søker du likevel en matopplevelse utenom det vanlige, så er det ingen by i verden med så mange Michelinstjerner som Tokyo. Valget er ditt, Tokyo har noe for enhver smak.

  Ved ankomst Narita Airport, vil du bli møtt i ankomsthallen av vår samarbeidspartner som vil geleide deg til en skyttelbuss som vil frakte deg til ditt hotell (60 – 90 minutter).

  Resten av dagen fri til egen disposisjon.

  Vårt tips:
  Ta gjerne turen til utkikkspunktet på Roppongi Hills ved solnedgang eller besøk det berømte og hektiske Shibuya-krysset på kveldstid. Om du er filmglad, så kan middag på restauranten Gonpachi være noe for deg. Restauranten var nemlig inspirasjonskilden for avsluttningsscenen i Kill Bill vol 1. Kontakt oss for pris. Vi arrangerer gjerne bordreservasjon for deg.

  Det verdensberømte Shibuya-krysset.

 • Med lokal guide og ved bruk av byens omfattende, men velfungerende t-banenettverk vil du i dag bli kjent med noen av Tokyos høydepunkter. Turen varer hele dagen og starter med Meiji-helligdommen. Med sin sentrale beliggenhet og flotte park, er Meiji den mest besøkte helligdommen i Tokyo.

  Inngangsporten til Meiji-parken.

  Herfra blir det en spasertur i handlegaten Omotesando før turen går på tvers av byen til gamlebyen Asakusa. Her vil du oppleve det gamle og tradisjonsrike Tokyo inkludert Sensoji, Tokyos eldste tempel

  I gamlebyen Asakusa.

  På ettermiddagen venter båttur på Sumida-elven til Hamarikyu, en nydelig hage fra den historiske Edo-perioden. Omgitt av Shiodomedistriktets futuristiske skyskrapere er parken et godt eksempel på kontrasten mellom det moderne og det tradisjonelle Japan.  

  Hamarikyu. 

 • Tsukiji-markedet, verdens største fiskemarket, omsatte nær 3000 tonn sjømat daglig. Selv om markedet er flyttet til Toyosu, så eksisterer fremdeles utendørsmarkedet ved Tsukuji. På vandringen vil du kunne utforske det imponerende markedet med din guide.

  Videre går turen innom et typisk japansk hjem, hvor du også vil innta din egekomponerte lunsj. Her vil du nemlig lære å tilberede diverse sushiretter  som maki (rullet sushi), gunkan maki (ris innpakket med tangpapir og toppet med myke ingredienser) og nigiri (sushi ris toppet med en skive rå fisk). Gjennom hele formiddagen vil din guiden besvare ethvert spørsmål du måtte ha om det japanske dagliglivet.

  Lær å lage sushi.

  Ettermiddagen fri til egen disposisjon. Kontakt oss for råd og tips til attraksjoner som kan besøkes med og uten guide.

 • I dag forlater du moderne Tokyo til fordel for naturskjønne Hakone. Hakon er et vakkert område med fjell og innsjøer, kjent for sine varme kilder og utsikt mot det ikoniske nasjonalsymbolet Mount Fuji. Hakone ligger kun 100 km fra Tokyo, og turen hit foregår uten guide (vi kan arrangere guide mot tillegg). Utstyrt med ditt Hakone-pass kan du på egen hånd utforske dette fabelaktige området. Ta verdens nest-lengste taubane til toppen av Mt Owakudani, over varme kilder som spyr ut damp, noe som har gitt fjellet navnet «helvetesdalen». På toppen, prøv et sort egg kokt i varme kilder. Eggene sies å forlenge livet ditt med 7 år. Dra på båttur på den vulkanske innsjøen Ashi, og besøk noen av områdets helligdommer og museer. Blant det mest kjente er Hakone Open Air Museum med sin skulpturpark og Picasso-samlig. Det blir også mulighet for å nyte synet av Mt. Fuji. Merk at skyer tidvis kan ødelegge for sikten.

  Lake Ashi, Hakone med Mt. Fuji i bakgrunnen.

  Et must på en reise til Japan er å prøve overnatting på tradisjonelt japansk vis, og nattens overnatting er i et tradisjonelt japansk gjestehus/hotell, eller ryokan på japansk. Ryokan er en flott måte å oppleve japansk livstil og gjestfrihet, og inkluderer rom med tatami-matter og overnatting på futon-madrass. Benytt også sjansen til et deilig og avslappende bad i hotellets onsen/fellesbad. Middag bestående av tradisjonell mat er inkludert under oppholdet.

  Et tradisjonelt japansk ryokan.

  Merk at Hakone er et populært utfartssted for Tokyos innbyggere. Vær tidlig ute med bestillingen for å være sikret plass. Dette gjelder spesielt om du ønsker å bo på et Ryokan. Om du i stedet foretrekker et vestlig hotell, er det selvsagt mulig.

 • Med sine mange templer, festivaler, elver og vakre trebroer, blir fjellandsbyen Takayama i de japanske alpene ofte kalt for lille Kyoto. På grunn av Takayamas tidligere isolerte beliggenhet har områdets unike tradisjoner fått utvikle seg i århundrer. San-machi Sui-distriktet, kjent for sine sake-bryggerier og håndtverkstradisjoner, er bevart slik byen var for 200-300 år siden. Her kan byens gjestehus, butikker og restauranter spores utallige generasjoner tilbake i tid.

  Fra Hakone, reis med shinkansen før du bytter tog til Limited Express Hida Wideview for en av de vakreste togturene i Japan gjennom juv og fjellandskap.

  Togturen til Takayama går i flotte naturomgivelser.

  Ettermiddagen er fri til egen disposisjon. Benytt ettermiddagen for et besøk til en av Takayamas mange sake-bryggerier for omvisning og smaksprøver.

  Takayama med de japanske alper i bakgrunnen.

 • Dagen fri til egen disposisjon. Vi anbefaler et besøkt til det livlige morgenmarkedet som selger lokale produkter. Benytt sjansen til å prøve noen av regionens smakfulle frukter. En kort busstur vil ta deg til Hida No Sato-landsbyen, som er et «open-air» museum hvor 30 lokale og autentiske hus står utstilt. Enkelte av husene er så gamle som 400 år gamle. Her er muligheter for å få et innblikk i områdets håndtverksteknikker, som treskjæring og vevekunst.

  På ettermiddagen kan du besøke festival-museet for å se flåtene som benyttes under de årlige festivalene i Takayama. Eller du kan ta livet med ro og bare spaser rundt i den sjarmerende gamlebyen.  

  Gamlebyen i Takayama.

  Takayama.

 • Avreise med buss til Shirikawago (ca. 1 time) som befinner seg ved Shogawa-elven ved de avsidesliggende fjellene mellom regionene Gifu og Toyama. Stedet står på UNESCO-listen og er kjent for sine gamle bygninger som minner om hender formet i bønn. Arkitekturen er først og fremst ment å tåle snømengdene som faller her om vinteren. Takkonstruksjonene ble bygget uten spiker, og ga husene i tillegg loftsrom til å dyrke silkeormer.

  Landsbyen Shirikawago med sine karakteristiske hus. 

  Etter å ha vandret rundt i denne fjellandsbyen kan du fortsette reisen med buss til Kanazawa.

  Ingen guide er inkludert denne dagen.

  Sendtrum av Kanazawa by. 

 • Under Edo-perioden var Kanazawa hjemstedet til Japans nest største klan, som utfordret både Kyoto og Edo (Tokyo) som landets maktsentrum. Under andre verdenskrig var byen den nest-største (etter Kyoto) som slapp unna de alliertes bombing. Som et resultat er byens gamle bebyggelse godt bevart den dag i dag. Byen har derfor flere interessante attraksjoner for den som er interessert i det gamle Japan. Pga. sin beliggenhet har heller ikke byen så mye besøkende som Kyoto.

  Kanazawas historiske sentrum er godt bevart. 

  Denne dagen er fri til egen disposisjon. Vi anbefaler å besøke Kenrokuen, en av Japans vakreste landskapshager, uansett tid på året. Anbefalt er også et besøk til Kanazawa Castle, som befinner seg rett ved Kenrokuen. Besøk også Samurai-distriktet i Nagamachi. I Saihitsuan Yuzen kan se demonstrasjon av kunstformen silkemaling, og i Nomura Samurai House kan du oppleve et autentisk hjem fra Edo-perioden med te-seremonirom, hage og gjenstander fra den historiske perioden.

  Kanazawa-slottet.

  Landskapshagen Kenrokuen

  Et av de historiske samurai-hjemmene i Kanazawa.

 • Etter frokost fortsetter reisen til Hiroshima. Byen som ble utslettet av atombomben 6. august 1945, men som bokstavelig talt reiste seg fra asken og som nå er et symbol for fred verden rundt.

  Reisen fra Kanazawa tar 4 timer med tog og innbefatter togbytte i Osaka. Reisen foregår på egen hånd uten guide.

  Ettermiddagen fri til egen disposisjon.

  På ettermiddag/kveld kan vi anbefale et besøk til Hondōri. Denne bydelen byr på gode shoppingmuligheter samtidig som det er byens underholdningsområde med lokale barer og spisesteder. Til tross for byens mørke historie, er byen en av de hyggeligste i Japan.

  Hiroshima by.

 • Etter frokost vil lokal guide møte dere på hotellet for å vise deg rundt i Hiroshima og den hellige øya Miyajima. Dagen starter med besøk til fredsparken. Du vil se den ikoniske atombombedomen, en av få strukturer som på mirakuløst ikke ble jevnet med jorden den fatale dagen i august 1945. Det til tross for at bombens hyposenter var 600 meter rett over bygningen. Parken inkluderer også barnas fredsmonument og fredsmuseet. Her blir tid til refleksjon og ettertanke. Så mange som 140.000 mennesker døde direkte eller indirekte som følge av bomben. Flammen ved minnestedet er ment å brenne til all verdens atomvåpen destruert.

  Atombombekuppelen.

  Fredsparken i Hiroshima.

  Etter å ha besøkt fredsmuseet går turen videre til Miyajima utenfor Hiroshima. En tur på ca. 50 minutter med tog og ferge. Miyajima har fra 600-tallet vært å regne som en hellig øy og er i dag på UNESCOs verdensarvliste. Øya er kjent for sin enorme Torii-port, en av Japans mest fotograferte attraksjoner. Ved høyvann ser det ut som porten flyter på vannet. Her vil du få anledning til å rusle rundt og ta bilder av øyas gamle bebyggelse og templer. Gå ikke glipp av de frityrstekte østersene som er Miyajimas spesialitet.

  Torii-porten i Miyajima.

 • En reise til Japan er rett og slett ikke komplett uten et besøk til Kyoto. Landets tidligere hovedstad gjennom 1000 år er en kulturskatt utenom det vanlig, og byen byr på en mengde templer, palasser, og ikke minst fantastiske vakre hager. Blant Gion-bydelens trehusbebyggelse vil du oppleve det tradisjonelle og gamle Japan. Er du ekstra heldig får du øyene på en geisha trippende til jobb langs en av de mange trange gatene.

  Reisen til Kyoto tar ca. 2 timer fra Hiroshima med shinkansen. Ved ankomst Kyoto stasjon anbefaler vi å ta taxi til ditt hotell. På ettermiddagen venter et kokkekurs. Japansk mat har en så høy anseelse at det er erklært verdensarv av UNESCO. På dette kurset vil du lære å lage noen av rettene som har gjort dette landets mat så populær over hele verden, og du vil også få en innførsel i Kyotos tradisjonelle Kappo-kjøkken.

  Kyoto by. 

 • Heldags utflukt for å utforske den tidligere keiserlige hovedstaden med lokal guide. Transport med kollektivtrafikk. Først ut er et besøk til Kinkakuji Temple, en av Kyotos mest berømte templer før Nijo-slottet midt i den moderne bykjernen står for tur. Hovedbygningen ble ferdigstilt i 1603, og er et av byens landemerker. Rundt lunsjtider besøkes Nishiki-markedet, en lang handlegate med mer enn 100 butikker og restauranter.

  Kinkakuji-templet.

  Som avslutning på dagen kan du selv bestemme om du vil legge turen til Kiyomizu-templet, som kan by på flott utsikt over Kyoto, eller om du ønsker å besøke Sanjusangendo. Sanjusangendo er det tempelet i Japan med lengst trestruktur (120 m) og er berømt for sine 1001 statuer av gudinnen Kannon.

  Kiyomizu-templet byr på flott utsikt mot Kyoto by. 

 • I dag går turen til Nara, en tur som tar ca. 45 minutter med lokaltog. Med på turen er lokal guide. Byen var Japans først hovedstad i det 8. århundre og på vandring i Nara-parken vil du bl.a. oppleve Todaiji-templet – verdens største trebygning og hjem til Japans største Buddha. Nara er dessuten vel så kjent for sin tamme hjortestamme som vandrer fritt rundt rundt blant både templer og fotograferende turister.

  Nara-parken.

  Todaiji-templet med sin berømte Buddha-statue.

  På vei tilbake til Kyoto blir det besøk til Fushimi Inari, kjent fra filmen «Memoirs of a Geisha». Fushimi Inari er en av Kyotos mest populære attraksjoner med sine 10.000 røde torii-porter, som danner en sti opp fjellet bakenfor templet.

  Fushimi Inari, en av Kyotos aller mest populære attraksjoner.

 • Benytt togpasset for å komme deg til Osaka. Kansai flyplass ligger kun 60 minutter unna Kyoto. Om du skal reise tilbake til Norkge fra Tokyo vil vi anbefale at du reiser inn til hovedstaden dagen før.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: