Japans høydepunkter – 9 dager/8 netter

På denne rundreisen vil du få oppleve to av Japans aller mest populære byer, nemlig verdensmetropolen Tokyo og landets fantastiske kulturhovedstad, Kyoto. På vei til Kyoto inkluderer reisen et stopp i naturskjønne Hakone ved Mount Fuji. Her vil du i tillegg få muligheten til å overnatte i et tradisjonelt japansk hotell/gjestehus for å oppleve japansk gjestfrihet og livsstil.

Dette programmet inkluderer utflukter med guide. Ønskes en rimeligere pakke uten sightseeingprogram så ta kontakt. Vi lager reisen slik du ønsker!

Reisen går med bl.a. Shinkansen, det japanske lyntoget. Med unntak av overnattingen i Hakone er innkvarteringen på trestjernershoteller med muligheter for oppgradering.

Merk at dette er en pakke uten internasjonale flybilletter. Book selv eller kontakt oss for en komplett og skreddersydd pakkereise.

Dette er et reiseforslag med fleksibel ut- og hjemreise. Reisen kan både forkortes eller utvides. Kontakt en av våre spesialister på Japan for en skreddersydd reise.

Prisen inkluderer:
Fellestransport mellom flyplass og hotell i Tokyo.
7-dagers togpass med JR for reise med Shinkansen m.m.
Hakone Free Pass.
7 netter på hotell med frokost.
1 natt på ryokan – tradisjonelt japansk hotell med middag og frokost.
Utflukter med guide som beskrevet i dagsprogrammet.

Prisen gjelder pr person når to reiser sammen og deler dobbeltrom. Ved et høyere antall reisende kan pakken bli rimeligere. Tillegg for singlerom ved enkeltreisende.

Prisene i Japan varierer gjennom året, så prisen er kun veiledende. Det vil forekomme tillegg for enkeltperioder, som f.eks. perioden for kirsbærtreblomstring, påske, Golden Week (mai). For enkelte japanske høytider gjelder helt egne priser. Det gjelder bl.a. for nyttårsperioden.

Periodene januar – februar og juni regnes som lavsesong. For reise i disse periodene kan du regne med noe reduserte priser.

Vi tar forbehold om prisendringer. Kontakt oss i hvert tilfelle for et konkret pristilbud.

Et Shinkansen-tog raser forbi med det vakre Fuji-fjellet i bakgrunn. 

 • De fleste forbinder nok Tokyo med skyskrapere og neonbelyste gater, men byen kan også by på fredelige parkområder og velstelte japanske hager. Byen er stor og man vil uansett hvor man bor være avhengig av transport for å komme seg rundt. Byens rykte som dyr for tilreisende er noe overdrevet, og besøkende kan dra nytte av billige izakayabarer og nabolagets kafeer for deilige nudel- og risretter. Søker du likevel en matopplevelse utenom det vanlige, så er det ingen by i verden med så mange Michelinstjerner som Tokyo. Valget er ditt, Tokyo har noe for enhver smak.

  Ved ankomst Narita Airport, vil du bli møtt i ankomsthallen av vår samarbeidspartner som vil geleide deg til en skyttelbuss som vil frakte deg til ditt hotell (60 – 90 minutter).

  Resten av dagen fri til egen disposisjon.

  Vårt tips:
  Ta gjerne turen til utkikkspunktet på Roppongi Hills ved solnedgang eller besøk det berømte og hektiske Shibuya-krysset på kveldstid. Om du er filmglad, så kan middag på restauranten Gonpachi være noe for deg. Restauranten var nemlig inspirasjonskilden for avsluttningsscenen i Kill Bill vol 1. Kontakt oss for pris. Vi arrangerer gjerne bordreservasjon for deg.

  Det verdensberømte Shibuya-krysset.

 • Med lokal guide og ved bruk av byens omfattende, men velfungerende t-banenettverk vil du i dag bli kjent med noen av Tokyos høydepunkter. Turen varer hele dagen og starter med Meiji-helligdommen. Med sin sentrale beliggenhet og flotte park, er Meiji den mest besøkte helligdommen i Tokyo.

  Inngangsporten til Meiji-parken.

  Herfra blir det en spasertur i handlegaten Omotesando før turen går på tvers av byen til gamlebyen Asakusa. Her vil du oppleve det gamle og tradisjonsrike Tokyo inkludert Sensoji, Tokyos eldste tempel

  I gamlebyen Asakusa.

  På ettermiddagen venter båttur på Sumida-elven til Hamarikyu, en nydelig hage fra den historiske Edo-perioden. Omgitt av Shiodomedistriktets futuristiske skyskrapere er parken et godt eksempel på kontrasten mellom det moderne og det tradisjonelle Japan.  

  Hamarikyu. 

 • Tsukiji-markedet, verdens største fiskemarket, omsatte nær 3000 tonn sjømat daglig. Selv om markedet er flyttet til Toyosu, så eksisterer fremdeles utendørsmarkedet ved Tsukuji. På vandringen vil du kunne utforske det imponerende markedet med din guide.

  Videre går turen innom et typisk japansk hjem, hvor du også vil innta din egekomponerte lunsj. Her vil du nemlig lære å tilberede diverse sushiretter  som maki (rullet sushi), gunkan maki (ris innpakket med tangpapir og toppet med myke ingredienser) og nigiri (sushi ris toppet med en skive rå fisk). Gjennom hele formiddagen vil din guiden besvare ethvert spørsmål du måtte ha om det japanske dagliglivet.

  Lær å lage sushi.

  Ettermiddagen fri til egen disposisjon. Kontakt oss for råd og tips til attraksjoner som kan besøkes med og uten guide.

 • I dag forlater du moderne Tokyo til fordel for naturskjønne Hakone. Hakon er et vakkert område med fjell og innsjøer, kjent for sine varme kilder og utsikt mot det ikoniske nasjonalsymbolet Mount Fuji. Hakone ligger kun 100 km fra Tokyo, og turen hit foregår uten guide (vi kan arrangere guide mot tillegg). Utstyrt med ditt Hakone-pass kan du på egen hånd utforske dette fabelaktige området. Ta verdens nest-lengste taubane til toppen av Mt Owakudani, over varme kilder som spyr ut damp, noe som har gitt fjellet navnet «helvetesdalen». På toppen, prøv et sort egg kokt i varme kilder. Eggene sies å forlenge livet ditt med 7 år. Dra på båttur på den vulkanske innsjøen Ashi, og besøk noen av områdets helligdommer og museer. Blant det mest kjente er Hakone Open Air Museum med sin skulpturpark og Picasso-samlig. Det blir også mulighet for å nyte synet av Mt. Fuji. Merk at skyer tidvis kan ødelegge for sikten.

  Lake Ashi, Hakone med Mt. Fuji i bakgrunnen.

  Et must på en reise til Japan er å prøve overnatting på tradisjonelt japansk vis, og nattens overnatting er i et tradisjonelt japansk gjestehus/hotell, eller ryokan på japansk. Ryokan er en flott måte å oppleve japansk livstil og gjestfrihet, og inkluderer rom med tatami-matter og overnatting på futon-madrass. Benytt også sjansen til et deilig og avslappende bad i hotellets onsen/fellesbad. Middag bestående av tradisjonell mat er inkludert under oppholdet.

  Et tradisjonelt japansk ryokan.

  Merk at Hakone er et populært utfartssted for Tokyos innbyggere. Vær tidlig ute med bestillingen for å være sikret plass. Dette gjelder spesielt om du ønsker å bo på et Ryokan. Om du i stedet foretrekker et vestlig hotell, er det selvsagt mulig.

 • En reise til Japan er rett og slett ikke komplett uten et besøk til Kyoto. Landets tidligere hovedstad gjennom 1000 år er en kulturskatt utenom det vanlig, og byen byr på en mengde templer, palasser, og ikke minst fantastiske vakre hager. Blant Gion-bydelens trehusbebyggelse vil du oppleve det tradisjonelle og gamle Japan. Er du ekstra heldig får du øyene på en geisha trippende til jobb langs en av de mange trange gatene.

  Med ditt Hakone-pass kommer du deg til Odawara-stasjonen. Derfra vil du reise til Kyoto med Shinkansen, det japanske lyntoget. Turen på ca. 370 km tar kun 2 timer. Ved ankomst Kyoto stasjon anbefaler vi å ta taxi til ditt hotell.

  På ettermiddagen venter hjemmebesøk til en profesjonell instruktør for å lære tradisjonell japansk kunst. Guide vil møte deg på hotellet og følge deg til instruktørens hus. Du kan velge mellom et introduksjonskurs i teseremoni, blomsterdekorasjon, kalligrafi eller origami.

  Kyoto by. 

 • Heldags utflukt for å utforske den tidligere keiserlige hovedstaden med lokal guide. Transport med kollektivtrafikk. Først ut er et besøk til Kinkakuji Temple, en av Kyotos mest berømte templer før Nijo-slottet midt i den moderne bykjernen står for tur. Hovedbygningen ble ferdigstilt i 1603, og er et av byens landemerker. Rundt lunsjtider besøkes Nishiki-markedet, en lang handlegate med mer enn 100 butikker og restauranter.

  Kinkakuji-templet.

  Som avslutning på dagen kan du selv bestemme om du vil legge turen til Kiyomizu-templet, som kan by på flott utsikt over Kyoto, eller om du ønsker å besøke Sanjusangendo. Sanjusangendo er det tempelet i Japan med lengst trestruktur (120 m) og er berømt for sine 1001 statuer av gudinnen Kannon.

  Kiyomizu-templet byr på flott utsikt mot Kyoto by. 

 • I dag går turen til Nara, en tur som tar ca. 45 minutter med lokaltog. Med på turen er lokal guide. Byen var Japans først hovedstad i det 8. århundre og på vandring i Nara-parken vil du bl.a. oppleve Todaiji-templet – verdens største trebygning og hjem til Japans største Buddha. Nara er dessuten vel så kjent for sin tamme hjortestamme som vandrer fritt rundt rundt blant både templer og fotograferende turister.

  Nara-parken.

  Todaiji-templet med sin berømte Buddha-statue.

  På vei tilbake til Kyoto blir det besøk til Fushimi Inari, kjent fra filmen «Memoirs of a Geisha». Fushimi Inari er en av Kyotos mest populære attraksjoner med sine 10.000 røde torii-porter, som danner en sti opp fjellet bakenfor templet.

  Fushimi Inari, en av Kyotos aller mest populære attraksjoner.

 • Avhengig om din flyavgang hjem til Norge går fra Osaka eller Tokyo, har du enten en fridag i Kyoto for å utforske byen på egen hånd eller reise inn til Tokyo. Med togpasset kan du når som helst reise tilbake til storbyen. Turen tar 2,5 time og avgangene er hyppige.

  Spør oss gjerne om tips til eventuelle aktiviteter.

 • Transport til flyplassen i enten Tokyo eller Osaka. Osaka og Kansai flyplass ligger kun 60 minutter unna Kyoto.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: