Vakre sukkertøyfargede hus, med karakteristiske smijernsgitre foran vinduene og brostensbelagte gater. Trinidad står på UNESCOs verdensarvliste og det er mye å se i byen, men også i området rundt som Valle de los Ingenios – sukkermølledalen.

Trinidad bør ses til fots tidlig om morgenen eller sent på ettermiddagen. Da er temperaturen mest behagelig, og de fleste turistbussene som kommer hit på dagsturer, er her midt på dagen. Få med deg bymuseet kalt Casa Cantero etter den tyske plantasjeeieren som bodde her og Museo Romántico – Brunetfamiliens vakre gule hus på Plaza Mayor. Flere av innbyggerne i Trinidad har fremdeles antikviteter etter sine forfedre og deres piratvirksomhet, og de viser dem stolt fram mot at man legger igjen en peso eller to. Her kan man se sèvres-porselen, marmor fra Italia og flotte møbler – både fra Europa og lokalt produserte. Og ingen tur til Trinidad er komplett uten en tur til baren Canchánchara for å smake på drinken av samme navn. I Trinidad blomstrer også det private næringsliv, og det er markedsgater med hjemmelagde suvenirer i mange teknikker og materialer.

Trinidad ligger på sørsiden, «Karibiensiden» av Cuba. Selve byen ligger på en høyde åtte kilometer fra havet, men nede på Playa Ancon er det fint å bade. Først på året kan det være greit å legge badeferien hit da det er varmere enn på Varadero som ligger rett ut mot Atlanterhavet. Hotell-kapasiteten i Trinidad er noe begrenset og man bør være tidlig ute med bestillingen. Vi arrangerer også overnatting i privathus, såkalte casa particulares.

Aktuelle reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev