Trinidad de Cuba

Vakre sukkertøyfargede hus, med karakteristiske smijernsgitre foran vinduene og brostensbelagte gater. Trinidad står på UNESCOs verdensarvliste og det er mye å se i byen, men også i området rundt som Valle de los Ingenios – sukkermølledalen.

Trinidad bør ses til fots tidlig om morgenen eller sent på ettermiddagen. Da er temperaturen mest behagelig, og de fleste turistbussene som kommer hit på dagsturer, er her midt på dagen. Få med deg bymuseet kalt Casa Cantero etter den tyske plantasjeeieren som bodde her og Museo Romántico – Brunetfamiliens vakre gule hus på Plaza Mayor. Flere av innbyggerne i Trinidad har fremdeles antikviteter etter sine forfedre og deres piratvirksomhet, og de viser dem stolt fram mot at man legger igjen en peso eller to. Her kan man se sèvres-porselen, marmor fra Italia og flotte møbler – både fra Europa og lokalt produserte. Og ingen tur til Trinidad er komplett uten en tur til baren Canchánchara for å smake på drinken av samme navn. I Trinidad blomstrer også det private næringsliv, og det er markedsgater med hjemmelagde suvenirer i mange teknikker og materialer.

Gatelangs i Trinidad. 

Trinidad ligger på sørsiden, «Karibiensiden» av Cuba. Selve byen ligger på en høyde åtte kilometer fra havet, men nede på Playa Ancon er det fint å bade. Først på året kan det være greit å legge badeferien hit da det er varmere enn på Varadero som ligger rett ut mot Atlanterhavet. Hotell-kapasiteten i Trinidad er noe begrenset og man bør være tidlig ute med bestillingen. Vi arrangerer også overnatting i privathus, såkalte casa particulares.

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: