Øyhopping i Thailand

Utforsk paradisøyene i Thailand!

Opplev det beste av Thailand med våre populære øyhoppingspakker, eller la oss skreddersy en øyhoppingspakke etter dine ønsker!

OBS. Det er fremdeles mulig å sikre seg plass i vinter, men flere av våre hoteller melder om fullbookede enkeltperioder. Ta kontakt i dag for å sikre deg vinterens drømmereise!

Thailand kan by noen av de vakreste øyene i Asia. Spesielt i havområdene i Andamanhavet mellom Phuket og Krabi i det sørlige Thailand er populære. Her finner du både bebodde og ubebodde paradisøyer, og de karakteristiske kalksteinsformasjonene som stikker opp av havet danner et spektakulært bakteppe. Dette er det mest populære området for øyhopping, men landet kan også by på gode alternativer på motsatt side, inne i Thailandbukta, med utgangspunkt i feriefavoritten Koh Samui i sør og Koh Chang i øst, på grensen til Kambodsja.

I OrkideEkspressen har vi lang erfaring med å skreddersy øyhoppingspakker. Vi ordner overnatting og alle transporter, inkludert båt mellom øyene, slik at du skal få en så bra og komfortabel reise som mulig. Vi benytter kun rutefly, så du bestemmer selv varigheten på reisen og hvilke kombinasjoner du ønsker.

Under følger en kort guide på de beste øyene som egner seg for øyhopping i Thailand.

 

SØRLIGE THAILAND – ANDAMANHAVET:

Øyene i Andamanhavet i sør, er best å oppleve fra november til mars-april. Det beste utgangpunktet for øyhopping i denne delen av Thailand er å reise inn til Phuket, eller Krabi på fastlandet.

Krabi er et perfekt utgangspunkt for øyhopping i sør.

Phuket: Thailands største øy er og landets mest populære og kjente reisemål. Kilometervis med strender for alle og enhver, og stort underholdningstilbud. Hoteller i alle klasser og varianter. Phuket er et veldig godt utgangspunkt for øyhopping.

Koh Yao Yai og Koh Yao Noi: Tvillingøyene Yai og Noi (som oversatt betyr stor og liten) tilbyr avslappende øyliv en kort båttur fra Phuket. Flotte hotellalternativer i Santhiya Koh Yao Yai og boutiquehotellet Paradise Koh Yao. Santhiya er best i kombinasjon med Phuket mens Paradise Koh Yao passer godt i lag med både Phuket og Krabi.

> Se vårt reiseforslag: Øyhopping til Phuket – Koh Yao Noi – Krabi
> Se vårt reiseforslag: 5-stjerners øyliv på Phuket og Koh Yao Yai

Paradise Koh Yao, et av våre hotell du kan benytte for øyhopping.

Phi Phi: En backpackerfavoritt. Unngå den hektiske landsbyen Tonsai, og velg heller et hotell på en av strendene lenger nord på øya, som for eksempel Phi Phi Holiday Resort eller SAii Phi Phi Island Village. Phi Phi kan kombineres med de fleste øyene i sør.

> Les mer om Phi Phi Holiday Resort her.

Snorkling Phi Phi Thailand

Phi Phi-øyene byr på flotte strender og gode snorklemuligheter.

Koh Lanta: En av de større øyene utenfor Krabi. Frodig og laidback med flotte strender og et veldig godt og bredt hotelltilbud. En favoritt for par og familier. Våre favoritter inkluderer voksenhotellet Twin Lotus Resort og fem-stjernershotellet Pimalai Resort & Spa. Koh Lanta lar seg lett kombinere med flere av de andre øyene i sør.

Koh Mook: En av våre favoritter i sør. Bungalowene til Sivalai Resort er en bestselger med nydelig beliggenhet på en odde. Koh Mook lar seg kombinere med Koh Lanta, Phi Phi, Koh Kradan, og Koh Lipe.

Sivalai Resort på Koh Mook. Foto: Flemming Skjønhals/OrkideEkspressen.

> Se vårt reiseforslag: Øyhopping til Krabi – Koh Lanta – Koh Mook

Koh Kradan: Nydelig og liten øy i nærheten av Koh Mook. Et rev omringer øya, noe som gjør det mulig å snorkle rett fra stranden. Vårt hotell på øya er Sevenseas Resort. Øya lar seg lett kombinere med Lanta og Mook.

Koh Kradan.

Koh Lipe: Beliggenhet helt i sør på grensen til Malaysia. Øya er liten og intim med flere hoteller. På kveldstid finner man koselige restauranter langs stranden. Lipe kan kombineres med Koh Mook, Lanta og Phi Phi. Turen fra Lanta og Mook tar ca. 2-3 timer med speedbåt. Den som tar turen blir belønnet med krystallklart vann og fantastiske snorklemuligheter. Et annet alternativ er å kombinere med den malaysiske ferieøya Langkawi, en tur som kun tar en time med båt.

 

SØR I THAILANDBUKTA:  

Koh Samui er en av de mest kjente øyene i Thailand og kan kombineres med naboene Phangan og Tao. Beste perioden for reiser hit er om sommeren, men regionen kan godt besøkes fra februar til september. Kombiner gjerne øyhopping med Khanom på fastlandet.

Koh Samui: En av de mest populære reisemålene i Thailand for sine flotte strender. Øya er godt utbygd med et bredt hotelltilbud i alle klasser, og med stort utvalgt butikker og restauranter. Perfekt for par som familier.

Koh Phangan: Naboøya til Koh Samui byr på flott natur, vakre strender og avslappende landsbyliv. De beste hotellene finner du i den rolige Thong Nai Pan-bukten, som Santhiya Koh Phangan Resort og Buri Rasa.

Buri Rasa, Koh Phangan.

Koh Tao: Først og fremst populær blant backpackere og dykkere. De fleste andre turister finner veien hit på dagstur, men kan også benyttes i en øyhoppingskombinasjon.

 

ØST I THAILANDBUKTA: 

I øst ved grensen til Kambodsja ligger de 3 øyene Koh Chang, Koh Mak og Koh Kood. Beste perioden å besøke denne regionen er desember til mars. Nærmeste flyplass er Trat på fastlandet.

Koh Chang: Thailands nest-største øy byr på kilometervis med flotte strender og hoteller i alle kategorier. Store deler av øya er fredet nasjonalpark, og byr på et kupert og frodig indre.

> Se vårt reiseforslag: Øyhopping til Koh Chang – Koh Kood – Koh Mak

Koh Kood: En uberørt perle helt på grensen mot Kambodsja. Her er avslappende landsbyliv, frodig natur og nydelige strender som ikke fri for masseturisme.

En av mange strender på Koh Kood.

Koh Mak: Liten øy mellom Koh Chang og Koh Kood. Populært for dagsturister på snorkleturer, men øya er perfekt som stopp på en øyhoppingspakke.

Koh Mak.

 

Om OrkideEkspressen:
OrkideEkspressen er Asia- og langreisespesialisten med 40 års erfaring. Vi var en av de aller første turoperatørene som startet med salg av reiser til Thailand, og vi kjenner både reisemål og våre hoteller godt. Vi tør påstå at ingen turoperatør er dyktigere på å lage skreddersydde reiser til Thailand. La oss hjelpe deg å skreddersy din reise enten du ønsker sol og bad eller en kombinasjonsreise med jungel eller storby. Vi kan Thailand! 

> Les mer om Thailand og våre reisemål her.

Vi er å nå på epost post@orkide.no og telefon: 62 48 28 88, mandag til fredag fra kl. 09:00 til kl. 15:00.

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: