Lurer du på noe?

Ole skreddersyr reisen din

Ole skreddersyr reisen din

Peru: Natur, kultur og historie i Andesfjellene

Noe av det du kan oppleve på denne turen:

Hovedstaden Lima med sitt historiske sentrum.

Colca Canyon, verdens største dalkløft.

Kolonibyen Arequipa i det sørlige Peru.

Titicacasjøen, Sør-Amerikas største innsjø på 3800 meters høyde.

Kolonibyen Cusco, og inkaenes tidligere hovedstad.

Kolonibyen Cusco, og inkaenes tidligere hovedstad.

Spektakulære Machu Picchu.

Den Hellige Dal og det imponerende inkafortet Ollantaytambo

Andesfjellenes vakre og storslåtte natur.

Spansk arkitektur.

Møte med lokalbefolkningen.

Det peruanske kjøkken vil du også få sjans til å prøve.

Reiseforslag som tar deg blant de ruvende fjelltoppene i Andesfjellene for å oppleve noen av de mest interessante reisemålene i Peru!

Turen starter i hovedstaden Lima før turen fortsetter opp i høyden til den vakre kolonibyen Arequipa. Her i det sørlige Peru vil du også oppleve Colca Canyon, verdens største dalkløft, som på sitt meste er 3500 meter dyp. Videre går turen til Titicaca, Sør-Amerikas største innsjø på 3800 høydemetre, før turen avsluttes med den gamle incahovedstaden Cusco og selveste Machu Picchu. På turen vil du oppleve fantastisk natur, bli kjent med spennende kulturer og folkeslag, og beundre historiske skatter fra inca-tiden og den spanske kolonitiden.

> Les mer om Peru her.

Reiseforslaget er på 11 netter, men reisen kan tilpasses og skreddersys etter dine ønsker. Overnatting på 3-stjerners hoteller med muligheter for oppgradering. Utvid gjerne med flere dager eller kombiner med andre reisemål i Peru. Muligheten er mange, og vi gir deg rådene for å gi deg den beste opplevelsen.

Veiledende priser: 
Pris ved 2 reisende: fra kr 28 900,- pr person.
Pris ved 4 reisende: fra kr 24 000,– pr person.
Pris ved 6 reisende: fra kr 22 900,– pr person.

Flybilletter til/fra Peru kommer utenom – kontakt oss for et komplett tilbud!

Prisene er kun veiledende. Det kan forekomme tillegg for enkeltperioder, som f.eks. jul, påske og andre lokale høytider.

Prisen inkluderer:   
11 netter på 3-stjerners hoteller med muligheter for oppgradering:
– 2 netter i Lima.
– 1 natt i Arequipa.
– 1 natt i Chivay/Colca Canyon.
– 2 netter i Puno ved Titicacasjøen.
– 3 netter i Cusco.
– 1 natt i Den Hellige Dal mellom Cusco og Machu Picchu.
– 1 natt i Aquas Calientes.
11 frokoster, 5 lunsjer og 2 middager.
Flybillett Lima – Arequipa.
All transport på privat basis for de fleste strekningene*
Tog mellom Ollantaytambo og Aguas Calientes (Machu Picchu) og v.v.
Utflukter med guide som ellers nevnt i dagsprogrammet.

*Buss mellom Titicacasjøen og Cusco (egen bil mot tillegg).

Prisen gjelder pr person ved to reisende i delt dobbeltrom. Tillegg for singlerom ved enkeltreisende.

Dette er et reiseforslag som kan utvides og kombineres med andre reisemål. Hotellene i dette forslag holder 3 stjerner. Oppgradering er mulig.

 • Ankomst Lima, Perus hovedstad og landets største by. Her blir du møtt av din sjåfør som vil frakte deg til ditt hotell. Resten av dagen fri til egen disposisjon.

  Overnatting på hotell i bydelen Miraflores.

  Miraflores, Lima.

 • På morgenen går turen med egen guide til den historiske delen av Lima, som under kolonitiden var blant Sør-Amerikas viktigste byer. Her vil du besøke Plaza San Martin og Plaza de Armas. Her spaserer vi rundt og ser presidentpalasset, katedralen og de typiske balkongene fra den spanske kolonitiden. Bydelen er i dag på UNESCO-listen.

  Katedralen i det historiske sentrum.

  På ettermiddagen går turen videre til Larco-museet som inneholder mer enn 45 000 gjenstander fra tiden før spanjolene. Her er også en keramikkutstilling med erotiske figurer.

  Overnatting i Lima (Måltider: F)

 • Transfer til flyplassen i Lima for fly til Arequipa. Ved ankomst blir du hentet av din sjåfør som vil ta deg til ditt hotell for natten.

  Arequipa ligger i Andesfjellene på 2 300 meters høyde over havet i det sørlige Peru. Kolonibyen er en av Perus UNESCO-byer, og ligger vakkert til ved foten av vulkanen Misti.

  Etter å ha sjekket inn på ditt hotell venter guidet tur i Arequipa. Du besøker hovedtorget, hvor byen ble grunnlagt i år 1540, og vandrer gjennom byens gater, for å beundre de hvite bygningene og kirkene fra den spanske kolonitiden.

  Du vil også besøke to utsiktspunkt for fantastisk utsikt over byen.

  Overnatting i Arequipa (Måltider: F)

  Hovedtorget i Arequipa med Misti-vulkanen i bakgrunnen.

 • Etter frokost og utsjekk fortsetter ferden til Colca Canyon, verdens største dalkløft. Colca Canyon strekker seg hele 100 km og er på det meste 3400 meter dyp.

  Turen til Colca går i vakkert og spektakulært fjellandskap. Du vil passere landsbyen Yura og du vil krysse naturreservatet Aguadas Blanca på ca. 4000 meters høyde over havet. Det blir tid for en kort stopp i Patapampa før lunsj inntas i den lille fjellbyen Civay (ca. 3600 m.o.h.), som også er mål for dagens tur.

  Resten av ettermiddagen fri til egen disposisjon. Benytt gjerne anledningen til å besøke de varme kildene i La Calera. Middag på hotellet ved kveldstid.

  Overnatting i Chivay (Måltider: F, L, M)

 • Vi reiser videre fra Colca, men først går turen til Cruz del Condor, det beste stedet å beundre naturfenomenet Colca Canyon, og hvis være tillater, oppleve kondorfuglen i det fri.

  Cruz del Condor.

  Er du heldig vil du få øye på kondor-fuglen.

  Videre til Puno og Titikakasjøen, går turen gjennom vakre landsbyer, som Pinchollo og Maca. Pakket lunsj underveis.

  Overnatting i Puno ved Titicacasjøen (Måltider: F, L)

 • I dag venter en spennende heldagsutflukt for å oppleve livet på Sør-Amerikas største innsjø. Titicaca er samtidig verdens høysteliggende farbare innsjø på 3800 m.o.h.

  Dagen starter med båttur til øya Taquile. I vakre omgivelser får du sjansen til å hilse på lokalbefolkningen, hvis håndverkstradisjoner er på UNESCOs kulturarv-liste.

  Taquile, Titicaca-sjøen.

  Turen fortsetter så til de fascinerende og unike Urosøyene, hvor urbefolkningen lever på flytende øyer laget av siv. Her livnærer folket seg av fiske og byttehandel med fastlandet.

  Uros.

  På ettermiddagen går turen tilbake til Puno, etter nok en fascinerende dag i Andesfjellenes utrolige natur. Denne heldagsturen går i lag med andre deltakere.

  Overnatting i Puno (Måltider: F, L)

 • Dagens etappe går med buss over høysletta retning den gamle inkahovedstaden Cusco (ingen guide).

  Det blir flere interessante stopp underveis, bl.a. vil du oppleve etappens høyeste punkt på 4335 m.o.h. (La Raya), det viktige inkatempelet Raqchi og landsbyen Andahuaylillas.

  Raqchi-ruinen.

  Ankomst Cusco på ettermiddagen.

  Overnatting i Cusco (Måltider: F, L)

 • Halvdagsutflukt for å oppleve Cusco med egen guide.

  Cusco ligger på 3400 meters høyde over havet, og var inkaenes hovedstad før den ble erobret av spanjolene. Byen i Andesfjellene er som et levende museum, og den vakre gamlebyen byr på sjarmerende brosteinsbelagte gater og bygninger fra kolonitiden. Særegent for Cusco er at flere av de spanske bygningene ble bygget oppå byggverk fra inkaenes tid, så flere av de spanske bygningene har inkavegger som fundament.

  Cusco. Foto: Ole Andreas Skjønhals/OrkideEkspressen

  Med guide vil du først besøke San Pedro-markedet og soltemplet, som spanjolene gjorde om til kloster. På en høyde utenfor bykjernen venter tur til festningen Sacsayhuman, som vil gi et godt innblikk i inkaenes imponerende ingeniørkunst, der steiner på opptil 200 tonn er satt sammen.

  Benytt resten av dagen til å utforske de koselige gatene i gamlebyen.

  Overnatting i Cusco (Måltider: F)

 • Opp tidlig for frokost og utsjekk før ferden fortsetter mot inkaenes hellige dal mellom Cusco og Machu Picchu.

  Første stopp er samfunnene i Chinchero, hvor vi besøker et håndverkssenter for å lære om områdets tekstiltradisjoner som veving og farging av tøy. I dette fruktbare området vil vi også få et innblikk i hvordan inkaene dyrket jord i terrasser. Det fascinerende arkeologiske stedet Moray besøkes, et område som inkaene benyttet til forsøk og forskning på jordbruksteknikker, før turen fortsetter til det fantastiske inkatemplet Ollantaytambo. Her ble steinblokker på mange tonn fraktet flere kilometer før de med ubegripelig presisjon ble slipt og satt sammen.

  Ollantaytambo.

  Overnatting i den Hellige Dal i hjertet av inkaland (Måltider: F, L)

 • Så er det duket for et av det store høydepunktet på turen, Machu Picchu. Vi reiser med tog fra jernbanestasjonen i Ollantaytambo til Aguas Calientes. En tur i nydelig natur blant Andesfjellenes høye fjelltopper. Fra Aguas Calientes tar vi buss videre opp til inkaimperiets aller helligste by.

  Togturen mellom Ollantaytambo og Aguas Calientes er en opplevelse i seg selv i flotte togvogner med god utsikt. Merk at det går forskjellige togselskaper slik at togsett kan variere fra bildet.

  Machu Picchu, som betyr ”gammelt fjell”, ble aldri funnet av spanjolene, men først oppdaget av vestlige i 1911 av den amerikanske oppdageren Hiram Bingham.

  Med guide vil du få et godt innblikk i historien og de forskjellige teoriene som hersker om dette magiske og mystiske stedet.

  Machu Picchu. Foto: Ole Andreas Skjønhals/OrkideEkspressen

  Overnatting i Aguas Calientes ved foten av Machu Picchu (Måltider: F, L, M)

  OBS. Merk at togene har bagasjebegrensning på 5 kilo, så pakk kun med deg nødvendige klær og artikler. Vi anbefaler solbriller, solkrem, hatt, myggspray, regntøy osv.

 • Morgenen fri på egen hånd før retur Cusco. Benytt gjerne sjansen til å oppleve Machu Picchu på egen hånd før retur Cusco. Merk at dette må forhåndsbestilles.

  Turen tilbake til Cusco går med tog og bil. Ankomst Cusco på ettermiddagen.

  Overnatting i Cusco (Måltider: F)

 • Dagen fri til egen disposisjon før transport til flyplassen og retur hjemover. Vi anbefaler minimum en natt i Lima før returen hjem.

  Dette reiseforslaget er fleksibelt, så du må gjerne utvide med flere dager eller kombinere med flere reisemål. Kontakt oss for råd og tips. Vi skreddersyr din reise!

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: