Lurer du på noe?

Ole skreddersyr reisen din

Ole skreddersyr reisen din

Peru: Fra Stillehavet til Andesfjellene

Spesialtilpasset reiseforslag som kombinerer Lima og Paracas med Cusco og Machu Picchu.

Turen starter i hovedstaden Lima før turen går til Paracas ved kysten. Her vil du ha mulighet til å fly over de mystiske Nazca-linjene og oppleve Ballestas-øyene, Perus eget lille Galapagos. Turen avsluttes med den gamle incahovedstaden Cusco og selveste Machu Picchu. En variert tur med fokus på storslagen natur, kultur og historie.

Reiseforslaget er på 7 netter, men reisen kan tilpasses og skreddersys etter dine ønsker. Overnatting på 3-stjerners hoteller med muligheter for oppgradering. Utvid gjerne med flere dager eller kombiner med andre reisemål i Peru. Muligheten er mange, og vi gir deg rådene for å gi deg den beste opplevelsen.

Veiledende priser: 
Pris ved 2 reisende: fra kr 22 500,- pr person.
Pris ved 4-6 reisende: fra kr 18 900,– pr person.

Flybilletter til/fra Peru kommer utenom – kontakt oss for et komplett tilbud!

Prisene er kun veiledende. Det kan forekomme tillegg for enkeltperioder, som f.eks. jul, påske og andre lokale høytider.

Prisen inkluderer:   
3 netter i Lima på Girasoles eller lignende hotell.
1 natt i Paracas på La Hacienda Bahia eller lignende hotell.
2 netter i Cusco på Abittare eller lignende hotell.
1 natt i Den Hellige Dal på Agustos Valle eller lignende hotell.
7 frokoster og 1 lunsj.
Flybillett Lima – Cusco.
All transport på privat basis for de fleste strekningene*
Tog mellom Ollantaytambo og Aguas Calientes (Machu Picchu) og v.v.
Utflukter med guide som ellers nevnt i dagsprogrammet.

*Buss mellom Lima og Paracas begge veier (egen bil mot tillegg).

Prisen gjelder pr person ved to reisende i delt dobbeltrom. Tillegg for singlerom ved enkeltreisende.

Valgfri utflukt: 
Småfly over Nazca-linjene: ca. kr 4 500,- pr person.

Dette er et reiseforslag som kan utvides og kombineres med andre reisemål. Hotellene i dette forslag holder 3 stjerner. Oppgradering er mulig.

 • Ankomst Lima, Perus hovedstad og landets største by. Her blir du møtt av din sjåfør som vil frakte deg til ditt hotell. Resten av dagen fri til egen disposisjon.

  Overnatting på hotell i bydelen Miraflores.

  Miraflores, Lima.

 • Etter frokost går turen med egen guide til den historiske delen av Lima, som under kolonitiden var blant Sør-Amerikas viktigste byer. Her vil vi besøke Plaza San Martin, og stoppe ved Plaza de Armas. Her spaserer vi rundt og ser presidentpalasset, katedralen og de typiske balkongene fra den spanske kolonitiden. Bydelen er i dag på UNESCO-listen.

  Katedralen ved Plaza de Armas, Lima.

  På ettermiddagen går turen videre til Larco-museet som inneholder mer enn 45 000 gjenstander fra tiden før spanjolene. Her er også en keramikkutstilling med erotiske figurer.

  Overnatting i Lima (Måltider: F)

 • Etter frokost blir du hentet og fraktet til busstasjonen i Lima for transport videre til Paracas. Turen tar om lag 3,5-4 timer i buss med god standard (vi kan også ordne privat transport mot tillegg).

  I Paracas blir du møtt og fraktet til ditt hotell for natten (Måltider: F)

  Valgfri utflukt – småfly over Nazca-linjene: Opplev de mystiske Nazcalinjene med småfly. Fra luften får du best mulighet til å se de enorme og mystiske illustrasjonene i bakken, som er datert hele 2000 år tilbake i tid. Hvem som lagde tegningene eller hvilket formål de hadde finnes det utallige teorier om. Var de ment for gudene eller romvesener? Her er teoriene mange!

  Kolibrien i Nazca er en av mange illustrasjoner du kan se fra luften. Kolibrien er ca. 93 m lang.

 • Tidlig opp for å oppleve dyre- og fuglelivet på Ballestas-øyene, som ikke uten grunn går for å være Perus Galapagos.

  El Candelabro.

  På vei ut til øyene passeres El Candelabro, en gigantisk illustrasjon i fjellet, som er estimert til å være 2500 år gammel. Ballestas består av tre øyer som alle er vernet, så hele turen foregår på båt. På turen vil du se spektakulære steinformasjoner og ikke minst et mangfoldig dyreliv bestående av sjøløver, pingviner og flere typer sjøfugl. Turen foregår i lag med andre deltakere.

  Transport tilbake til Lima i buss med ankomst på sen ettermiddag.

  Overnatting i Lima (Måltider: F)

  Ballestas består av 3 forskjellige øyer og er bl.a. hjem til tusenvis av sjøfugler.

  Humboldt-pingvinene er en av flere attraksjoner på Ballestas-øyene.

  Sjøløver som later seg i solen, Ballestas.

 • Transfer til flyplassen i Lima for fly til Cusco. Ved ankomst Cusco blir du hentet av din sjåfør som vil ta deg til ditt hotell for natten.

  Plaza Mayor, hovedtorget i Cusco.

  På ettermiddagen venter halvdagsutflukt for å oppleve Cusco med egen guide.

  Cusco ligger på 3400 meters høyde over havet, og var inkaenes hovedstad før den ble erobret av spanjolene. Byen i Andesfjellene er som et levende museum, og den vakre gamlebyen byr på sjarmerende brosteinsbelagte gater og bygninger fra kolonitiden. Særegent for Cusco er at flere av de spanske bygningene ble bygget oppå byggverk fra inkaenes tid, så flere av de spanske bygningene har inkavegger som fundament.

  Cusco.

  Med guide vil du først besøke San Pedro-markedet og soltemplet, som spanjolene gjorde om til kloster. På en høyde utenfor bykjernen venter tur til festningen Sacsayhuman, som vil gi et godt innblikk i inkaenes imponerende ingeniørkunst, der steiner på opptil 200 tonn er satt sammen.

  Overnatting i Cusco (Måltider: F)

  OBS. Cusco ligger på 3400 høydemetre. Det kan ta en dag å akklimatisere seg til høyden. I mellomtiden anbefaler vi lette måltider, unngå alkohol og drikk vann. Hotellene har gjerne te som hjelper mot høydesyke.

 • Opp tidlig for frokost og utsjekk før ferden fortsetter mot inkaenes hellige dal mellom Cusco og Machu Picchu.

  Første stopp er samfunnene i Chinchero, hvor vi besøker et håndverkssenter for å lære om områdets tekstiltradisjoner som veving og farging av tøy. I dette fruktbare området vil vi også få et innblikk i hvordan inkaene dyrket jord i terrasser. Det fascinerende arkeologiske stedet Moray besøkes, et område som inkaene benyttet til forsøk og forskning på jordbruksteknikker, før turen fortsetter til det fantastiske inkatemplet og fortet Ollantaytambo. Her ble steinblokker på mange tonn fraktet flere kilometer før de med ubegripelig presisjon ble slipt og satt sammen.

  Overnatting i den Hellige Dal i hjertet av inkaland (Måltider: F, L)

  Ollantaytambo.

  Ollantaytambo. Foto: Ole Andreas Skjønhals/OrkideEkspressen.

 • Så er det duket for et av det store høydepunktet på turen, Machu Picchu. Vi reiser med tog fra jernbanestasjonen i Ollantaytambo til Aguas Calientes. En tur i nydelig natur blant Andesfjellenes høye fjelltopper. Fra Aguas Calientes tar vi buss videre opp til inkaimperiets aller helligste by.

  Togturen mellom Ollantaytambo og Aguas Calientes er en opplevelse i seg selv i flotte togvogner med god utsikt. Merk at det går forskjellige togselskaper slik at togsett kan variere fra bildet.

  Machu Picchu, som betyr ”gammelt fjell”, ble aldri funnet av spanjolene, men først oppdaget av vestlige i 1911 av den amerikanske oppdageren Hiram Bingham.

  Med guide vil du få et godt innblikk i historien og de forskjellige teoriene som hersker om dette magiske og mystiske stedet.

  Magiske Machu Picchu.

  Tilbake i Aguas Calientes venter lunsj før turen går tilbake til Cusco med tog og bil. Ankomst Cusco på sen ettermiddag.

  Overnatting i Cusco (Måltider: F, L)

  OBS. Merk at togene har bagasjebegrensning på 5 kilo, så pakk kun med deg nøvendige klær og artikler. Vi anbefaler solbriller, solkrem, hatt, myggspray, regntøy osv.

 • Dagen fri til egen disposisjon før transport til flyplassen og retur hjemover. Vi anbefaler minimum en natt i Lima før returen hjem.

  Dette reiseforslaget er fleksibelt, så du må gjerne utvide med flere dager eller kombinere med flere reisemål. Kontakt oss for råd og tips. Vi skreddersyr din reise!

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: