Opplevelsespakke i Luang Prabang – 4 dager/3 netter

Opplev en av de vakreste byene i Asia – Luang Prabang i det nordlige Laos.

Omringet av fjell og jungel, og ved breddene av den mektige Mekongelven ligger Luang Prabang – en av Sørøst-Asias virkelige kulturperler. Byen er UNESCO-listet og består av bygninger fra den franske kolonitiden og gullbelagte templer. Byens oransjekledde munker setter sitt tydelige preg på dagliglivet, og blant høydepunktene du bør oppleve i byen er munkenes morgenprosesjon for å samle mat. Området byr på vakker natur, og i denne pakken vil du selvsagt få oppleve Mekongelven, men også de vakre fossefallene i Kuangsi.

Pakken inkluderer flyreise med utgangpunkt fra Bangkok, så pakken er perfekt i kombinasjon med badeferie i Thailand. Pakken kan utvides og tilpasses dine ønsker og kan enkelt kombineres med andre reisemål i Laos, eller noen av de andre nabolandene, som Vietnam eller Kambodsja. Våre reiserådgivere har selv besøkt Laos, og kan gi deg gode råd og innspill.

> Se også vår opplevelsespakke i Kambodsja til Siem Reap og Angkor!

Program:

Dag 1: Ankomst Luang Prabang
Ankomst Luang Prabang flyplass hvor din guide og sjåfør vil ønske deg velkommen. Transport til ditt hotell i Luang Prabang for de neste 3 nettene.

Resten av dagen fri til egen disposisjon. Benytt anledningen til å besøke det koselige nattmarkedet og innta middag på en av gamlebyens mange restauranter.

Overnatting på Parasol Blanc eller lignende.

Nattmarkedet i Luang Prabang.

Valgfri utflukt – spill petanque med lokalbefolkningen: bli med de lokale for et par runder med petanque. Underveis vil du får sjansen til å smake lokal snacks og en øl. Dette er en morsom måte å bli kjent med Luang Prabang og dens lokalbefolkning. Merk at spillet kan bli avlyst ved regn.

Bli med de lokale for et par runder med petanque.

Dag 2: Luang Prabang gamleby på sykkel
I dag skal Luang Prabang utforskes på to hjul. Vi starter etter frokost mens morgendisen fremdeles ligger som et teppe over elven, lokalbefolkningen er på vei hjem fra markedet og barna er på vei til skolen. Turen går gjennom byens små bakgater og hovedgater, så du vil kunne oppleve byens «kriker og kroker».

Sykkel er en flott måte å utforske Luang Prabang.

Er du ikke komfortabel med sykkel, kan vi ordne transport i bil eller tuk-tuk.

Første stopp blir de eldste templene i Luang Prabang, Wat Visoun og Wat Aham bygget på 1500-tallet. Vi tar så beina fatt opp Phousi-fjellet for panoramautsikt over Luang Prabang og omegn. Ved foten av fjellet besøkes Nasjonalmuseet og Wat Mai. En av de mest dekorerte templene i byen. Vi følger elven til punktet hvor den mindre Nam Khan-elven møter Mekong. Her besøkes det mest imponerende templet av de alle, nemlig Wat Xiengthong.

Vat Xieng Thong er en av templene som blir besøkt i dag.

Som et valgfri avslutning kan du besøke til The Luang Prabang Special Education School, et senter hvor unge døve og stumme gis mulighet til lære seg nyttige ferdigheter som kan hjelpe de senere i livet. Her trenes de i veving, sying, snekring, mekanikk og kafédrift/andre serviceyrker. Skolen driver små verksteder og forretninger som bidrar til trening og for å spe på senterets inntekter. Etter å ha lært litt om senterets arbeid kan du ta en kaffe og kanskje finner du en suvenir som minne fra Luang Prabang. Laos er et fattig land, så dette er en flott mulighet til å utgjøre en liten forskjell for noen som trenger det.

> Du kan lese mer om senteret her.

Resten av ettermiddagen fri til egen disposisjon.

Valgfri utflukt – En smak av Laos: Laotisk mat er ikke spesielt kjent, men som du vil oppleve under ditt opphold i Luang Prabang, står ikke landets kjøkken til side for sine naboland. Denne kvelden vil du få smake populære Lao-retter, som nudelrettene Khao Soi eller Pho. Du vil også prøve steambuns med egg og svin kalt Salapao. For en mer forfriskende rett prøv Namvan, en populær dessertdrikk. I byens litt mindre gater vil du få smake vårruller og Tam Makteng (agurksalat), populære retter mellom venner mens man nyter drikke til. Som avslutning venter nattmarkedet hvor du vil få smake Kaojee (laotisk baguette) og Khao Nom Kok (riskaker).

Utforsk den laotiske mat-kulturen.

Dag 3: Kuangsi-fossefallene
I dag står landsbybesøk og fottur til Kuangsi-fossefallene utenfor Luang Prabang på programmet.

Etter frokost blir du hentet og fraktet til en sjarmerende Khmu-landsby. Her vil du oppleve dagliglivet i en typisk laotisk landsby med tradisjonelle hus, vannbøfler og ender som vandrer fritt omkring. Etter en halvtimes tid vil du starte på en lett fottur til Kuangsi. Underveis passeres frodige fjellsider, plantasjer og det det blir også anledning for stopp på et utsiktspunkt underveis. Etter en og en halv time nås inngangen til Kuangsi-fossefallene. Vel fremme blir du møtt av det spektakulære synet av fossefallene midt i jungelen. Vannfallene går over flere nivåer med kalksteinsformasjoner som danner små laguner, godt egnet for bading. Tilbake til Luang Prabang etter en time.

Vi kan også arrangere utflukt til Luang Prabang som ikke ønsker fottur.

En av lagunene i Kuangsi som man kan bade i.

På sen ettermiddag vil du bli plukket opp for et solnedgangscruise på Mekongelven. Mens solen går ned over Mekong vil det serveres lokal snacks og noe godt i glasset.

Valgfri utflukt: halvdagstur til Pak Ou-grotten – privat tur på Mekong i lokal elvebåt for å se besøke Pak Ou, kjent for sine 100-talls Buddha-figurer. På vei tilbake vil man kunne kombinere med solnedgangscruiset som allerede er inkludert denne dagen.

Solnedgang over Mekong.

Dag 4: 
Etter frokost og utsjekk blir du hentet for transport til Siem Reap flyplass og din neste destinasjon.

Før frokost anbefaler vi at du opplever munkenes daglige prosesjon for å samle mat. En flere hundre år gammel tradisjon som opprettholdes den dag i dag. Om du ønsker å delta i lag med de lokale i å offre mat, så er vi behjelpelig med å organisere det i lag med guide. Henting på hotellet i 5:30-tiden. Ritualet varer i omtrent en time.

Munkenes prosesjon i Luang Prabang er verdt å få med seg.

Du må gjerne utvide oppholdet i Luang Prabang og Laos før du reiser videre. Spør oss om råd og tips.

Veiledende priser: 
Ved 2 reisende: fra kr 8 800,- pr person.
Ved 4 reisende: fra kr 7 850,- pr person.
Ved 6 reisende: fra kr 7 150,- pr person.

Kontakt oss for et komplett pakkereisetilbud.

Inkludert i prisen:
Flybilletter Bangkok – Luang Prabang t/r med Bangkok Airways.
Privat transport og engelskspråklig guide.
3 netter på Parasol Blanc i et Deluxe Balcony-rom med frokost.
Inngangsbilletter for stedene omtalt i programmet.

Vi tar forbehold om ledige plasser og at man må opp i pris for å få plass. Om fly ønskes fra andre byer i Asia, så ta kontakt. Vi skreddersyr gjerne en pakkeløsning som inkluderer andre byer. Luang Prabang er forbundet med fly til byer som hovedstaden Vientiane, Siem Reap i Kambodsja og til den vietnamesiske hovedstaden Hanoi.

Ønskes oppgradering til 4-stjerners overnatting kan vi anbefale boutiquehotellet Vila Maly. Regn med et tillegg på ca. kr 2 300,- pr person for 3 netter. Tillegget kan variere med sesongene.

Valgfrie utflukter – priser:
Spill petanque med lokalbefolkningen: ca. kr 210 – 430,- pr person*
En smak av Laos:  fra kr 300,- pr person.
Halvdags utflukt til Pak Ou-grottene: ca. kr 400 – 800,- pr person*

* Pris avhenger av antall deltakere.

Merk at mars måned er en periode hvor bøndene i det nordlige Laos brenner mye skog og mark. Dette kan medføre røyk og smog som kan dempe noe av sikten. Aller best er det å besøke Luang Prabang i perioden november – midten av februar. Om sommeren kan du forvente langt mindre turister.

Parasol Blanc Hotel, Luang Prabang.

Parasol Blanc Hotel, Luang Prabang.

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: