Opplev en av de vakreste byene i Asia – Luang Prabang i det nordlige Laos.

Omringet av fjell og jungel, og ved breddene av den mektige Mekongelven ligger Luang Prabang – en av Sørøst-Asias virkelige kulturperler. Byen er UNESCO-listet og består av bygninger fra den franske kolonitiden og verneverdige templer. Byens oransjekledde munker setter sitt tydelige preg på dagliglivet, og blant høydepunktene du bør oppleve i byen er munkenes morgenprosesjon for å samle mat. Området byr på vakker natur og i denne pakken vil du selvsagt få oppleve Mekongelven, men også de vakre fossefallene i Kuangsi. Vi har også inkludert valgfrie utflukter enten du er glad i matlaging eller aktiviteter.

Pakken inkluderer flyreise med utgangpunkt fra Bangkok, så pakken er perfekt i kombinasjon med badeferie i Thailand. Pakken kan utvides og tilpasses dine ønsker og kan enkelt kombineres med andre reisemål i Laos eller noen av de andre nabolandene, som Vietnam eller Kambodsja. Kontakt oss for råd og tips.

-> Se også vår opplevelsespakke i Kambodsja til Siem Reap og Angkor!

Program:

Dag 1: Ankomst Luang Prabang
Ankomst Luang Prabang flyplass hvor din guide og sjåfør vil ønske deg velkommen. Transport til ditt hotell i Luang Prabang for de neste 3 nettene. På ettermiddagen venter en halvdags utflukt, hvor høydepunktene er templene Vat Visoun og Vat Phousi med sin flotte utsikt over Luang Prabang og Mekong. I bunn av bakken får du anledning til å utforske det koselige nattmarkedet. Retur tilbake til hotellet eller avslutt dagen med middag i en av gamlebyens mange restauranter.  Luang Prabang er en rolig og laidback by. Det meste stenger i 22-tiden. 

Overnatting på Sanctuary Hotel eller lignende.  

Utsikt over Luang Prabang fra Vat Phousi.

Nattmarkedet i Luang Prabang.

Dag 2: Halvdags utflukt i gamlebyen
Etter frokost går turen til det klassiske Vat Mai-tempelet bygget i 1796 og nasjonalmuseet (det tidligere kongelige palass), hvor personlige eiendeler fra den kongelige familien står utstilt. Turen fortsetter til Vat Xieng Thong som anses å være det vakreste av Luang Prabangs templer. Her er også flere kapeller, bl.a. et med bronse-Buddhaene som stod utstilt på verdensutstillingen i Paris i 1911. Halvdagsturen avsluttes i gamlebyen for å oppleve de franske bygningene og beboernes daglige liv. Lunsj på egen hånd.

Ettermiddagen fri på egen hånd, eller velg en av våre utfluktsforslag (se under).

Vat Xieng Thong. 

Valgfri utflukt: kokkekurs på Tamarind – Tamarind Restaurant er en av Luang Prabangs mest kjente restauranter. På kokkekurset vil du bli kjent med ingrediensene som utgjør det laotiske kjøkken og du vil også lære noen av landets mest kjente og smakfulle retter. Laotisk mat er ikke spesielt kjent, men som du vil oppleve under ditt opphold i Luang Prabang, står ikke landets kjøkken til side for sine naboland. Hentetidspunkt kl. 16:00 med anslått retur på hotellet kl. 20:00.

Lær laotisk kokkekunst på Tamarind.

Valgfri utflukt: Halvdag med elefantene i MandaLao – Som i nabolandet Thailand er Laos nasjonaldyr elefantene. Bli kjent med de sjarmernede gigtantene ved å mate og kommunisere med de. På programmet står også bading i elven og du får følge de til fots fra campen til elven (ca. 1 km). Turen tar maks 6 personer av gangen, så bestill tidlig! Hentetidspunkt på hotellet er kl. 14:00. Turen varer i 3,5 time.

Bli med elefantene på MandaLao på luftetur og bading.

Valgfri utflukt: halvdagstur til Pak Ou-grotten – privat tur på Mekong i lokal elvebåt for å se Buddhafigurene i Pak Ou. På vei tilbake til Luang Prabang går turen innom en landsby som produserer ris-brennevin.

Pak Ou-grotten ligger ca. 1 time med båt fra Luang Prabang.  

Dag 3: Kuangsi-fossefallene
Etter frokost blir du hentet og fraktet til elvebredden hvor du går ombord en tradisjonell elvebåt. Båtturen tar ca. 1,5 time og på vei blir det også anledning for stopp i en pottemaker-landsby. Turen går så videre til Kuangsi med bil. Vel fremme vil du bli møtt av det spektakulære synet av fossefallene midt i jungelen. Vannfallene går over flere nivåer med kalksteinsformasjoner som danner små laguner, godt egnet for bading. Ved Kuangsi venter piknikk-lunsj, og det blir rikelig med tid for avslapping, bading og utforskning av området på egen hånd. Her er både en sommerfugl-farm og et redningssenter for den uttrydningstruede asiatiske bjørnen. Tilbake til Luang Prabang ved solnedgangstider eller tidligere, om du måtte ønske.

En av lagunene i Kuangsi som man kan bade i. 

Kuangsi-fossefallene på sykkel:
Om du er av den aktive typen, så kan vi foreslå sykkeltur til fossefallene. Avstanden til fossefallene er på 30 kilometer og foregår for det meste på astfalt/betonglagt vei. Ved fossefallene blir det anledning for både en dukkert og utforske nærområdet. Retur tilbake til Luang Prabang på sykkelen eller i bil. Denne turen kan foretas som enten heldags eller halvdags. Ved heldags blir du hentet på hotellet i 8:30-tiden og er tilbake på hotellet i 16-tiden.

Inkludert er sykkel, hjelm, guide, drikkevann, lunsj. Følgebil er med hele veien og er tilgjengelig for den som underveis skulle føle behov for en pause fra syklingen.

Besøk Kuangsi-fossefallene med sykkel.

Dag 4: 
Etter frokost og utsjekk blir du hentet for transport til Siem Reap flyplass og din neste destinasjon.

Før frokost anbefaler vi at du opplever munkenes daglige prosesjon for å samle mat. En flere hundre år gammel tradisjon som opprettholdes den dag i dag. Om du ønsker å delta i lag med de lokale i å offre mat, så er vi behjelpelig med å organisere det i lag med guide. Henting på hotellet i 5:30-tiden. Ritualet varer i omtrent en time.

Munkenes prosesjon i Luang Prabang er verdt å få med seg. 

Du må gjerne utvide oppholdet i Luang Prabang og Laos før du reiser videre. Spør oss om råd og tips.

Priser:
Ved 2 reisende: fra kr 7 150,- pr person.
Ved 3-5 reisende: fra kr 6 550,- pr person.

Ved flere reisende eller barn – spør oss om priser.

Inkludert i prisen:
Flybilletter Bangkok – Luang Prabang t/r med Bangkok Airways.
Privat transport og engelskspråklig guide.
3 netter på Sanctuary Hotel eller lignende 3-stjerners hotell.
Inngangsbilletter for stedene omtalt i programmet.
3 frokoster og 1 lunsj.

Vi tar forbehold om ledige plasser og at man må opp i pris for å få plass. Om fly ønskes fra andre byer i Asia, så ta kontakt. Vi skreddersyr gjerne en pakkeløsning som inkluderer andre byer. Luang Prabang er forbundet med fly til byer som Chiang Mai i Thailand, Siem Reap i Kambodsja og til den vietnamesiske hovedstaden Hanoi.

Ønskes oppgradering til 4-stjerners overnatting kan vi anbefale boutiquehotellet Vila Maly. Regn med et tillegg på ca. kr 1850,- pr person for 3 netter. Tillegget kan variere med sesongene.

Valgfrie utflukter – priser:
Kokkekurs på Tamarind: kr 345,- pr person.
Halvdag med elefantene i MandaLao: kr 930,- pr person.
Halvdagstur til Pak Ou-grotten: kr 485,- pr person.
Sykkeltur til Kuangsi: ingen tillegg.
Offring av mat til munkene med guide: kr 255,- pr person.

Merk at mars måned er en periode hvor bøndene i det nordlige Laos brenner mye skog og mark. Dette kan medføre røyk og smog som kan dempe noe av sikten. Aller best er det å besøke Luang Prabang i perioden november – midten av februar. Om sommeren kan du forvente langt mindre turister.

Sanctuary Hotel, Luang Prabang.

Superior-rom, Sanctuary Hotel.

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: