Opplevelsespakke i Siem Reap/Angkor

Opplev Angkor Wat og de andre UNESCO-listede byggverkene i Angkor med vår spesialsydde opplevelsespakke.

Den kambodsjanske byen Siem Reap befinner seg om lag 4 km unna det enorme tempelområdet i Angkor, og er aller mest kjent som utgangspunkt for å se Angkor Wat. Området har likevel en rekke andre vakre og flotte byggverk som vel så verdt et besøk. Selve Siem Reap er dessuten en koselig by hvor du finner et bra tilbud av gode restauranter og butikker, og ikke minst lokale markeder. I nærområdet kan du også utforske spennende landsbyer og på denne turen vil du bl.a. få oppleve de fascinerende landsbyene på innsjøen Tonle Sap.

> Ønsker du å oppleve mer av Kambodsja? Se vårt reiseforslag Essensielle Kambodsja!

Pakken inkluderer flyreise med utgangpunkt fra Bangkok, så pakken er perfekt i kombinasjon med badeferie i Thailand. Pakken kan utvides og tilpasses dine ønsker og kan enkelt kombineres med hovedstaden Phnom Penh eller noen av de andre nabolandene som Vietnam eller Laos.  Kontakt oss for råd og tips.

> Se også vår opplevelsespakke til Laos og UNESCO-byen Luang Prabang!

Program:

Dag 1: Ankomst Siem Reap
Ankomst Siem Reap flyplass hvor din guide og sjåfør vil ønske deg velkommen. Transport til ditt hotell for de neste 3 nettene. På ettermiddagen går turen til Bantaey Srei som regnes for å være en av de vakreste templene i Angkor. Det foretas også et stopp i en lokal landsby for å besøke familier som lever av å produsere palmesukker og silke. På vei tilbake til hotellet passeres Angkor Wat for et første glimt av dette mektige og imponerende byggverket.

Overnatting på Damrei Angkor Hotel e.l.

Banteay Srei er kjent for sine detaljrike og vakre utskjæringer.

Valgfri utflukt på kveldstid:
«Taste of Khmer fine dining» – Privat utflukt med tuk-tuk for et besøkt til Siem Reaps beste restauranter. Første stopp er Mie Cafe for aperitif og forrett. Neste stopp er legendariske Chef Kethanas restaurant The Sugar Palm for hovedrett. Kethana lærte alt om matlaging av sin mor og bestemor og spesialiserer seg på autentiske kambodsjanske retter. Hun bistod bl.a. Gordon Ramsey når kjendiskokken skulle lage sitt program fra Kambodsja. Kvelden avsluttes hos anerkjente kokk Luu Meng og restauranten Malis for dessert. For hvert restaurantbesøk er en drink pr person inkludert, fra cocktails til brus.

Dag 2: Angkors mektige byggverk inkludert Angkor Wat 
Dagsutflukt for å oppleve de mest berømte og storslagne tempelruinene i Angkor-området. Først ut er den gamle byen Angkor Thom som antas å ha hatt 1 million innbyggere under sin storhetstid i det 12. århundre. Her er flere templer, bl.a. ikoniske Bayon med sine 51 tårn og mer enn 200 smilende Buddha-ansikter. Du vil også oppleve Baphoun, Phimeanakas, Elephant Terrace og Terrace of the Leper King. Lunsj på egen hånd.

Den imponerende hovedporten inn til byen Angkor Thom.

Et av mange smilende Buddha-ansikter i Bayon-tempelet. 

Etter lunsj besøkes det populære templet Ta Prohm, som har fått stå relativt uberørt siden dets gjenoppdagelse på 1800-tallet. Her har trærne både slått rot og vokst gjennom tempelveggene. På slutten av dagen går turen til Angkor Wat – det mektigste og mest populære av Angkors templer. Her gis man godt med tid til å rusle rundt og det blir anledning til å nyte solen gå ned over tempelområdet før man returnerer til hotellet.

Ta Prohm-templet, obligatorisk på enhver tur til Angkor.  

Angkor på sykkel:
Med sine veier og sykkelvennlige stier er Angkor ypperlig å utforske fra sykkelsetet. Om du er av den aktive typen, hvorfor ikke bytte ut bil med en tohjuling? Vi står til tjeneste med leie av sykkel, hjelm og guide. Kontakt oss for et alternativt program.

Sykkel er en fin måte å oppleve Angkor på. 

Dag 3: Beng Mealea og Tonle Saps flytende landsbyer
På morgenen går turen til templet Beng Mealea midt i jungelen. Templet var komplett gjengrodd da det ble funnet og gir i dag et godt innblikk i hvordan det må ha vært å da disse massive byggverkene ble gjenoppdaget på 1800-tallet. Beng Mealea er delvis ruinlagt, men likefremt et imponerende skue med sin atmosfære. Tempelet er en av de største i Angkor og er omringet av en vollgrav på hele 1200 x 900 meter. Beng Mealeas noe avsidesliggende beliggenhet gjør at man kan oppleve Angkors mystikk uten alt for mange medturister.

Beng Mealea. 

Etter lunsj på lokal restaurant fortsetter turen til Tonle Sap, Sørøst-Asias største innsjø. Her besøker vi først Kompong Khleang, en av de største samfunnene på og langs innsjøen. Husene er bygd på stylter og på sitt meste så høye som 10 meter. På Tonle Sap vil du også besøke samfunnet i Kompong Phluk, et mye mindre mindre samfunn omringet av en oversvømmet skog. Merk at vannstanden i Tonle Sap varierer med sesongene.

Hus på stylter i Tonle Sap-innsjøen.

Turen vil gi deg et fascinerende innblikk i folks levesett på innsjøen. 

Som avslutning på dagen går turen til templet Bakong for en nydelig solnedgang over Angkor.

Dag 4:
Etter frokost og utsjekk blir du hentet for transport til Siem Reap flyplass og din neste destinasjon.

Valgfri utflukt:
Hvis tiden tillater kan vi foreslå et besøk til Artisans D’Angkor. Dette bærekraftige foretaket ble dannet på slutten av 90-tallet som et sosialt prosjekt for å hjelpe lokalbefolkningen i å finne arbeid og for å ivareta landets kunst- og håndverkstradisjoner. Som turist får man vanligvis kun besøke Artisans D’Angkors butikk, men på denne turen gis du eksklusiv adgang til selve verkstedene for å oppleve håndverkkunst i eget selvsyn. Turen avsluttes med drink og kanapeer hos naboen The Prestige Room. For at du ikke skal reise fra Siem Reap tomhendt får du også utlevert en verdikuppong på USD 10 som kan benyttes til å kjøpe suvenirer i Artisans D’Angkors butikk.

Bli med på et eksklusivt besøk til Artisans D’Angkor.

Du må gjerne utvide oppholdet i Siem Reap og Kambodsja før du reiser videre. Spør oss om råd og tips.

Priser:
Ved 2 reisende: fra kr 7 650,- pr person.
Ved 3-5 reisende: fra kr 6 950,- pr person.

Ved flere reisende eller barn – spør oss om priser. Merk at høyere priser kan forekomme under jul og nyttår, kinesisk nyttår og påske.

Inkludert i prisen:
Flybilletter Bangkok – Siem Reap t/r med Bangkok Airways.
Privat transport og engelskspråklig guide.
3 netter på Damrei Angkor Hotel eller lignende 3-stjerners hotell.
Inngangsbilletter for stedene omtalt i programmet.
3 frokoster.

Valgfrie utflukter – priser:
Taste of Khmer fine dining: ca. kr 850,- pr person.
Hidden workshops of Artisans D’Angkor: ca. kr 650,- pr person.

Om du ønsker å oppleve Angkor fra sykkelsetet, så ta kontakt for priser og forslag til program.

Vi tar forbehold om ledige plasser og at man må opp i pris for å få plass. Om fly ønskes fra andre byer i Asia, så ta kontakt. Vi skreddersyr gjerne en pakkeløsning som inkluderer andre byer. Fra Siem Reap går det flyvninger til byer som Luang Prabang, Laos og Saigon, Hanoi i Vietnam.

Ønskes oppgradering til 4-stjerners overnatting kan vi varmt anbefale Shinta Mani Shack. Regn med et tillegg på ca. kr 2 450,- pr person for 3 netter. Tillegget kan variere med sesongene.

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: