Opplevelsespakke i Siem Reap – 4 dager/3 netter

Opplev Angkor Wat og de andre UNESCO-listede byggverkene i Angkor med vår spesialsydde opplevelsespakke.

Den kambodsjanske byen Siem Reap befinner seg om lag 4 km unna det enorme tempelområdet i Angkor, og er aller mest kjent som utgangspunkt for å oppleve Angkor Wat. Området har likevel en rekke andre vakre og flotte byggverk som er vel så verdt et besøk. Selve Siem Reap er dessuten en koselig by hvor du finner et bra tilbud av gode restauranter og butikker, og ikke minst lokale markeder. I nærområdet kan du også utforske spennende landsbyer, og på denne turen vil du bl.a. få oppleve de fascinerende landsbyene på innsjøen Tonle Sap.

Pakken inkluderer flyreise med utgangpunkt fra Bangkok, så pakken er perfekt i kombinasjon med badeferie i Thailand. Pakken kan utvides og tilpasses dine ønsker og kan enkelt kombineres med hovedstaden Phnom Penh eller noen av de andre nabolandene, som Vietnam eller Laos.  Kontakt oss for råd og tips.

> Se også vår opplevelsespakke til Laos og UNESCO-byen Luang Prabang!

Program:

Dag 1: Ankomst Siem Reap
Ankomst Siem Reap flyplass hvor din guide og sjåfør vil ønske deg velkommen. Transport til ditt hotell for de neste 3 nettene. På ettermiddagen går turen til Bantaey Srei som regnes for å være en av de vakreste templene i Angkor.

Kvelden fri til egen disposisjon.

Overnatting på Cambana Residence e.l. hotel.

Banteay Srei er kjent for sine detaljrike og vakre utskjæringer.

Valgfri utflukt – En smak av Kambodsja: Det er ikke alltid like lett å velge hvor det er best å innta et måltid på et nytt sted. På denne turen får du innta for-, hovedrett og dessert på tre forskjellige restauranter. OBS. Denne turen er ikke tilgjengelig på mandager.

Dag 2: Templene i Angkor med el-sykkel
Guidet dagsutflukt med el-sykkel for å oppleve de mest berømte og storslagne tempelruinene i Angkor-området.

Om du ikke er komfortabel med å sykle, kan vi ordne denne turen med bil.

På morgenen går turen til den gamle byen Angkor Thom som antas å ha hatt 1 million innbyggere under sin storhetstid i det 12. århundre. Innenfor bymurene er flere templer, bl.a. ikoniske Bayon med sine 51 tårn og mer enn 200 smilende Buddha-ansikter. Du vil også oppleve fjelltempelet Baphuon, Terrace of the Elephants og Terrace of the Leper King. Lunsj på egen hånd.

Fotostopp ved den imponerende hovedporten til Angkor Thom.

Et av mange smilende Buddha-ansikter i Bayon-tempelet.

På ettermiddagen går turen til Angkor Wat – det mektigste av Angkors templer og kanskje den mest populære attraksjonen i hele Sørøst-Asia. Ankor Wat er selve kremeksemplet på Khmerfolkets kunst og arkitektur, og vil garantert imponere med sine byggestil, størrelse og vakre utskjæringer.

Angkor Wat.

Til slutt besøkes det populære templet Ta Prohm, som har fått stå relativt uberørt siden dets gjenoppdagelse på 1800-tallet. Her har trærne både slått rot og vokst gjennom tempelveggene. Tempelet er en av de mest atmosfæriske i Angkor.

Ta Prohm-templet, obligatorisk på enhver tur til Angkor.

Valgfri utflukt – cocktail i solnedgangen: Avslutt en opplevelsesrik dag i Angkor med noe godt i glasset mens solen går ned over den kambodsjanske landsbygda.

Dag 3: Tonle Saps flytende landsbyer
På morgenen går turen til landsbyen Kompong Khleang (ca. 1,5 times kjøretur). Her går vi om bord en båt for å se noen av de flytende landsbyene som befinner seg på Tonle Sap-innsjøen. Vannstanden varierer gjennom året, og i dry season (ca. februar-juli) vil starten av turen gå til fots for å hilse på de lokale innbyggerne. Kompong Khleang er en av de største samfunnene på og langs innsjøen. Husene er bygd på stylter og på sitt meste så høye som 10 meter.

Medbrakt piknik-lunsj inntas i en av husene i landsbyen.

Hus på stylter i Tonle Sap-innsjøen.

Opplev dagliglivet på de flytende landsbyene utenfor Siem Reap.

Turen vil gi deg et fascinerende innblikk i hvordan lokalbefolkningen lever og bor på innsjøen, for mange et høydepunkt under oppholdet i Siem Reap. Tonle Sap kan også oppleves med kajakk i perioden august – januar. Kontakt oss for detaljer.

Mellom august og januar kan man også oppleve Tonle Sap i kajakk.

Resten av ettermiddagen fri til egen disposisjon.

Dag 4:
Etter frokost og utsjekk blir du hentet for transport til Siem Reap flyplass og din neste destinasjon.

Valgfri utflukt – Beng Mealea: Hvis tiden tillater kan du legge inn et besøk til Beng Mealea som befinner seg midt i jungelen. Templet var komplett gjengrodd da det ble funnet og gir i dag et godt innblikk i hvordan det må ha vært å da disse massive byggverkene ble gjenoppdaget på 1800-tallet. Beng Mealea er delvis ruinlagt, men likefremt et imponerende skue med sin atmosfære. Tempelet er en av de største i Angkor og er omringet av en vollgrav på hele 1200 x 900 meter. Beng Mealeas noe avsidesliggende beliggenhet gjør at man kan oppleve Angkors mystikk uten alt for mange medturister.

Beng Mealea.

Du må gjerne utvide oppholdet i Siem Reap og Kambodsja før du reiser videre. Spør oss om råd og tips. Vi har lang erfaring med å skreddersy reiser til Kambodsja og nabolandene.

Veiledende priser: 
Ved 2 reisende: fra kr 9 450,- pr person.
Ved 4 reisende: fra kr 8 050,- pr person.
Ved 6 reisende: fra kr 7 350,- pr person.

Merk at høyere priser kan forekomme under jul og nyttår, kinesisk nyttår og påske. Kontakt oss for et komplett pakkereisetilbud.

Inkludert i prisen:
Flybilletter Bangkok – Siem Reap t/r med Bangkok Airways.
Privat transport og engelskspråklig guide.
3 netter på Cambana Residence i et Deluxe-rom med frokost.
Inngangsbilletter for stedene omtalt i programmet.

Vi tar forbehold om ledige plasser og at man må opp i pris for å få plass. Om fly ønskes fra andre byer i Asia, så ta kontakt. Vi skreddersyr gjerne en pakkeløsning som inkluderer andre byer. Siem Reap er forbundet med fly til byer som hovedstaden Phnom Penh, Luang Prabang og til den vietnamesiske hovedstaden Hanoi.

Ønskes oppgradering til 4-stjerners overnatting kan vi anbefale The Aviary. Regn med et tillegg på ca. kr 970,- pr person for 3 netter. Tillegget kan variere med sesongene.

Valgfrie utflukter – priser:
Cocktail i solnedgangen: ca. kr 520,- pr person.*
En smak av Kambodsja: ca. kr 1 050,- pr person.
Beng Mealea: ca. kr 500 – 250,- pr person*

* Pris avhenger av antall deltakere.

Cambana Residence, Siem Reap.

Cambana Residence, Siem Reap.

 

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: