Lurer du på noe?

Svein skreddersyr reisen din

Svein skreddersyr reisen din

Klassiske Kambodsja med badeferie

Spesialsydd opplevelsesreise på 12 netter med mulighet for utvidelse. Reisen starter med et opphold i Siem Reap for å oppleve de gamle tempelruinene fra det mektige Khmer-imperiets tid, med Angkor Wat som det store høydepunktet. Siem Reap har mye mer enn bare templer, og på de tre dagene står varierte opplevelser i kø, bl.a. vil du oppleve de flytende landsbyene på Tonle Sap, Sørøst-Asias største innsjø. Videre fortsetter turen til Phnom Penh, som ligger ved breddene til Mekong-elven, i sin tid kalt for Østens Paris. Etter en liten uke fullpakket med varierte opplevelser avsluttes turen med et deilig badeopphold på øya Koh Rong.

> Se også reiseforslaget Det beste av Kambodsja!

Dette turforslag kan tilpasses og skreddersys etter dine ønsker. Våre reiserådgivere har selv besøkt Kambodsja og kan gi deg gode råd og innspill.

Veiledende priser: 
Pris ved 2 reisende: fra kr 22 100,- pr person.
Pris ved 4 reisende: fra kr 19 400,– pr person.
Pris ved 6 reisende: fra kr 17 450,- pr person.

Flybilletter til/fra Kambodsja kommer utenom – kontakt oss for et komplett tilbud!

Prisene er kun veiledende. Det vil forekomme tillegg for enkeltperioder, som jul, kinesisk nyttår og påske.

Prisen inkluderer:   
4 netter i Siem Reap på Cambana Residence i Deluxe-rom med frokost.
2 netter i Phnom Penh på Rambutan Resort i Deluxe-rom med frokost.
6 netter på Anaya Koh Rong i Standard-rom med frokost.
All transport fra du lander i Siem Reap til du reiser fra Phnom Penh.
Utflukter med guide som nevnt i dagsprogrammet.

Prisen gjelder pr person ved to reisende. Tillegg for singlerom ved enkeltreisende.
Kambodsja har visumplikt. Dette kan kjøpes ved ankomst.

Merk at dette er et reiseforslag som kan utvides og kombineres med andre reisemål. Vi kan også gi deg forslag til andre hoteller avhengig av budsjett og ønsker.

Valgfrie utflukter: 
En smak av Kambodsja (dag 2): ca. kr 1050,- pr person.
Siem Reap by night på Vespa (dag 2): fra ca. kr 1 340 pr person.*
Cocktail i solnedgangen (dag 4): fra ca. kr 520,- pr person.*
Solnedgangscruise på Mekong (dag 6): fra ca. kr 350,- pr person.*

* Pris avhenger av antall deltakere.

Oppgraderingsforslag:
Anjali by Syphon, Siem Reap / White Mansion Boutique, Phnom Penh / La Passion by Achariyak, Koh Rong
Pristillegg: ca. kr 3 950,- pr person for 12 netter.

I Kambodsja benytter vi en leverandør som har utarbeidet programmene i tråd med retningslinjene til ChildSafe og bærekraftssertifiseringen Travelife. Vår leverandør benytter heller ikke plastflasker på sine turer, men refill-flasker.

 • Ankomst Siem Reap flyplass hvor din sjåfør og guide vil bringe deg til ditt hotell.

  Tiden fri til egen disposisjon.

 • Dagsutflukt med bil for å oppleve de UNESCO-listede tempelruinene i Angkor.

  Hvis ønskelig kan vi anbefale at denne utflukten tas på el-sykkel. Kontakt oss for detaljer.

  Etter frokost går turen til oldtidsbyen Angkor Thom. Byen er på 10 km² og er omringet av en enorm vollgrav og en mur som er 8 meter høy.  I sin storhetstid i det 12. århundre antas byen å ha hatt hele 1 million innbyggere. I Angkor Thom er flere templer og attrasksjoner, og en av templene du vil oppleve er bl.a. Bayon – et av de meste populære templene i Angkor med sine 51 tårn og mer enn 200 smilende Buddha-ansikter. Inne i Angkor Thom vil du også besøke fjelltempelet Baphuon og Terrace of the Elephants og Terrace of the Leper King.

  Den sørlige porten til Angkor Thom.

  Bayon-tempelet.

  På ettermiddagen går turen til Angkor Wat – det mektigste av Angkors templer og kanskje den mest populære attraksjonen i hele Sørøst-Asia. Ankor Wat er selve kremeksemplet på Khmerfolkets kunst og arkitektur, og vil garantert imponere med sine byggestil, størrelse og vakre utskjæringer.

  Angkor Wat vil imponere.

  Til slutt besøkes majestistiske Ta Prohm. I Ta Prohm, eller det såkalt Tomb Raider-templet, har trærne både slått rot og vokst gjennom tempelveggene. Templelet er en av de mest atmosfæriske i Angkor og gir en muligheten til å oppleve hvordan det kan ha sett ut når tempelområdet ble gjenoppdaget på 1800-tallet.

  Ta Prohm-tempelet.

  Etter solnedgang går turen tilbake til hotellet. (Måltider: F)

  Valgfri utflukt – En smak av Kambodsja: Det er ikke alltid like lett å velge hvor det er best å innta et måltid på et nytt sted. På denne turen får du innta for-, hovedrett og dessert på tre forskjellige restauranter. Denne turen er ikke tilgjengelig på mandager.

  Valgfri utflukt – Siem Reap by night på Vespa: Opplev lokal kultur og mat på en spennende tur gjennom Siem Reap. Denne kvelden vil du besøke flere lokale favoritter for mat og drikke. Middag på en lokal «beer garden» og du vil også besøke en lokal risvin-produsent for smaksprøver. Varighet 18:00 – 22:00.

 • Etter frokost går turen til Kompong Kleang (ca. 1,5 times kjøretur). Her går vi om bord en båt for å se noen av de flytende landsbyene som befinner seg på Tonle Sap-innsjøen. Vannstanden varierer gjennom året, og i dry season (ca. februar-juli) vil starten av turen gå til fots for å hilse på de lokale innbyggerne.

  Kompong Kleang.

  Tonle Sap.

  Medbrakt piknik-lunsj inntas i en av husene i landsbyen. Tradisjonelle hus på stylter ser man overalt i Kambodsja, men de flytende landsbyene og husene i Kompong Kleang er noe for seg. Turen vil også gi deg et fascinerende innblikk i hvordan lokalbefolkningen lever og bor på innsjøen, for mange et høydepunkt under oppholdet i Siem Reap.

  Tonle Sap kan også oppleves med kajakk i perioden august – januar. Kontakt oss for detaljer.

  Mellom august og januar kan man også oppleve Tonle Sap i kajakk.

  Resten av ettermiddagen fri til egen disposisjon. (Måltider: F, L)

 • I dag får vi en unik mulighet til å utforske landsbygda i Siem Reap på sykkel. Turen går på sideveier og gjennom rismarker, bondegårder og små landsbyer. En familie som lever av å lage gjenstander av palmeblader besøkes. Du vil også besøke en familie som produserer risnudler. Der vil du oppleve families dagligliv og hvordan nudlene fremstilles. Her vil du også innta din lunsj, den lokale nudelretten Nom Bahn Chok .

  Opplev landsbygda på sykkel.

  Turen fortsetter til Banteay Srei, som regnes for å være en av de vakreste templene i Angkor. Det over 1000 år gamle tempelet er ikke blant de største, men kan by på nydelige utskjæringer og detaljrike skulpturer.

  Vakre utskjæringer i Banteay Srey-tempelet.

  Turen er på om lag 16 km og går for det meste på astfaltert vei i flatt terreng. Turen tar ca. 3-3,5 timer.

  Om du ikke er så glad i å sykle kan vi arrangere andre utflukter.

  Ettermiddagen fri til egen disposisjon (Måltider: F, L)

  Valgfri utflukt – cocktail i solnedgangen: Avslutt nok en opplevelsesrik dag i Siem Reap med noe godt i glasset mens solen går ned over den kambodsjanske landsbygda.

 • Vi forlater Siem Reap og setter snuten sørover mot landets hovedstad, Phnom Penh.

  Underveis passeres flere landsbyer og det blir også anledning til å se noen byggverk fra Angkor-tiden, som broen i Kompong Kdei. I Kompong Thom blir det anledning for et besøk til Sambor Prei Kuk, den gamle hovedstaden i Chenla med sine 100 templer fra tiden før Angkor. Siste stopp er landsbyen Skun, kjent for sine grillede edderkopper.

  Ankomst hovedstaden Phnom Penh sent på ettermiddagen. (Måltider: F)

  Phnom Penh by night.

 • Etter frokost besøkes Royal Palace og The Silver Pagoda bygget på 1800-tallet. Fortsett til det nærliggende nasjonalmuseet hvor du kan se gjenstander helt fra Khmer-imperiets tid. Før lunsj besøkes Wat Phnom-tempelet, som har gitt byen sitt navn.

  Merk: Sølvpagoden og Royal Palace kan lukkes uten varsel mens H.M. Kongen er i boligen.

  Royal Palace i Phnom Penh.

  På ettermiddagen besøkes det beryktede Tuol Sleng-museet for et innblikk i Kambodsjas nyere historie og det terrorveldet som hersket under Røde Khmer. I 1975 ble Tuol Svay Prey High School tatt over av Pol Pots sikkerhetsstyrker og gjort om til fengselet kjent som Security Prison 21 (S-21). Det ble snart det største senteret for internering og tortur i landet. Mer enn 17.000 personer ble ført fra S-21 og til utryddelsesleiren ved Choeung Ek (Killing Fields) for å bli henrettet. I dag er fengeselet et museum og i rommene henger fotografier av menn, kvinner og barn som ble holdt fanget i S-21.

  Tuol Sleng-fengselet.

  Som avslutning på dagen går turen til det russiske markedet, Phnom Penhs store utendørsmarked. (Måltider: F)

  På kveldstid i Phnom Penh kan vi anbefaler å ta en spasertur langs elvepromenaden og et måltid på en av de mange restaurantene.

  Valgfri utflukt – Solnedgangscruise på Mekongelven: Opplev Phnom Penh fra elven mens solen går ned over hovedstaden mens du koser deg med en drink.

 • Etter frokokst går turen med bil til kystbyen Sihanoukville (ingen guide). Turen tar om lag 3,5 time. Fra Sihanoukville går ferden videre med speedbåt til Koh Rong for velfortjent strandferie. Båtturen tar om lag 35-50 minutter avhengig av beliggenheten på ditt hotell.

  Resten av dagen fri til egen disposisjon. (Måltider: F)

  Anaya Koh Rong.

  Anaya Koh Rong.

  Anaya Koh Rong.

 • Tiden fri til egen disposisjon. Nyt late dager på Koh Rongs flotte strand. (Måltider: F)

  Koh Rong er en av de største øyene i Kambodsja og byr på hele 43 km med strender. Her er små landsbyer og mindre bungalow-anlegg. Nyt late dager på stranden eller utforsk øya til fots eller på sykkel.

  En av mange strender på Koh Rong.

  På utflukt med båt.

  På padletur i mangroveskogen.

  Koh Rong på to hjul.

 • Felles speedbåt-avgang tilbake til fastlandet, hvor din sjåfør vil vente på deg for å ta deg videre til flyplassen i Phnom Penh.

  Hvis ønskelig og tiden tillater kan vi anbefale å kjøre innom Kampot på vei til Phnom Penh. Kampot er kjent for sitt pepper og her kan du besøke pepperfarm og nyte en fantastisk lunsj. Kontakt oss for pris!

  Du må gjerne utvide ditt opphold også. Vi skreddersyr din Kambodsja-reise.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: