Lurer du på noe?

Flemming skreddersyr reisen din

Flemming skreddersyr reisen din

Det beste av Kambodsja

Noe av det du kan oppleve på denne turen:

Hovedstaden Phnom Penh med ny og eldre historie.

Provinsbyen Battambang med matlagingskurs og sykkeltur på landsbygda.

Utforsk de mektige templene i Siem Reap/Ankor fra sykkelsetet.

I Angkor vil du besøke både større og mindre templer.

Majestetiske Angkor Wat skal selvfølgelig besøkes.

Avslappende strandopphold på Koh Rongs kritthvite strender.

Utflukt med tuk-tuk i Kampot og kystbyen Kep

Hverdagsliv i Phnom Penh.

Den kambodsjanske landsbygda.

Mulighet for solnedgangscruise i Phnom Penh på Mekongelven.

Bli kjent med et av de mest spennende landene i Asia med dette spesialsydde reiseforslaget. Denne pakken er fylt med varierte opplevelser, og er en variant av Essensielle Kambodsja utvidet med provinsbyen Battambang og Kampot i det sørlige Kambodsja.

Dette turforslag kan tilpasses og skreddersys etter dine ønsker. Våre reiserådgivere har selv besøkt Kambodsja og kan gi deg gode råd og innspill.

Veiledende priser: 
Pris ved 2 reisende: fra kr 26 750,- pr person.
Pris ved 4 reisende: fra kr 23 550,– pr person.
Pris ved 6 reisende: fra kr 20 400,- pr person.

Flybilletter til/fra Kambodsja kommer utenom – kontakt oss for et komplett tilbud!

Prisene er kun veiledende. Det vil forekomme tillegg for enkeltperioder, som jul, kinesisk nyttår og påske.

Prisen inkluderer:   
2 netter i Phnom Penh på Rambutan Resort i Deluxe-rom med frokost.
2 netter i Battambang på Cambana La Riviere i Deluxe-rom med frokost.
3 netter i Siem Reap på Cambana Residence i Deluxe-rom med frokost.
3 netter på Anaya Koh Rong i Standard-rom med frokost.
2 netter Boutique Kampot Hotel i Superior-rom med frokost.
All transport fra du lander i Siem Reap til du reiser fra Phnom Penh.
Utflukter med guide som nevnt i dagsprogrammet.

Prisen gjelder pr person ved to reisende. Tillegg for singlerom ved enkeltreisende.
Kambodsja har visumplikt. Dette kan kjøpes ved ankomst.

Merk at dette er et reiseforslag som kan utvides og kombineres med andre reisemål. Vi kan også gi deg forslag til andre hoteller avhengig av budsjett og ønsker.

Valgfrie utflukter: 
Solnedgangscruise på Mekong (dag 2): fra ca. kr 350,- pr person.*
Cocktail i solnedgangen (dag 4): fra ca. kr 520,- pr person.*
En smak av Kambodsja (dag 2): ca. kr 1050,- pr person.
Siem Reap by night på Vespa (dag 2): fra ca. kr 1 340 pr person.*

* Pris avhenger av antall deltakere.

Oppgraderingsforslag:
Baitong Hotel, Phnom Penh / Maisons Wat Kor, Battambang / Anjali by Syphon, Siem Reap / La Passion by Achariyak, Koh Rong / Amber Kampot
Pristillegg: ca. kr 6 150,- pr person for 12 netter.

I Kambodsja benytter vi en leverandør som har utarbeidet programmene i tråd med retningslinjene til ChildSafe og bærekraftssertifiseringen Travelife. Vår leverandør benytter heller ikke plastflasker på sine turer, men refill-flasker.

 • Ankomst Phnom Penh flyplass hvor din sjåfør og guide vil bringe deg til ditt hotell.

  Tiden fri til egen disposisjon.

  Phnom Penh by night.

 • Etter frokost besøkes Royal Palace og The Silver Pagoda bygget på 1800-tallet. Fortsett til det nærliggende nasjonalmuseet hvor du kan se gjenstander helt fra Khmer-imperiets tid. Før lunsj besøkes Wat Phnom-tempelet, som har gitt byen sitt navn.

  Merk: Sølvpagoden og Royal Palace kan lukkes uten varsel mens H.M. Kongen er i boligen.

  Royal Palace.

  På ettermiddagen besøkes det beryktede Tuol Sleng-museet for et innblikk i Kambodsjas nyere historie og det terrorveldet som hersket under Røde Khmer. I 1975 ble Tuol Svay Prey High School tatt over av Pol Pots sikkerhetsstyrker og gjort om til fengselet kjent som Security Prison 21 (S-21). Det ble snart det største senteret for internering og tortur i landet. Mer enn 17.000 personer ble ført fra S-21 og til utryddelsesleiren ved Choeung Ek (Killing Fields) for å bli henrettet. I dag er fengeselet et museum og i rommene henger fotografier av menn, kvinner og barn som ble holdt fanget i S-21.

  Tuol Sleng-fengselet.

  Som avslutning på dagen går turen til det russiske markedet, Phnom Penhs store og livlige utendørsmarked. (Måltider: F)

  På kveldstid i Phnom Penh kan vi anbefaler å ta en spasertur langs elvepromenaden og et måltid på en av de mange restaurantene.

  Valgfri utflukt – Solnedgangscruise på Mekongelven: Opplev Phnom Penh fra elven mens solen går ned over hovedstaden mens du koser deg med en drink.

  Solnedgangscruise er en flott avslutning på en opplevelsesrik dag.

 • Etter frokost går turen til provinsbyen Battambang nordvest for Phnom Penh. Turen tar om lag 6-7 timer med flere stopp underveis. Du vil besøke lokalsamfunn og håndverkere, og ved Oudong vil et utkikkspunkt by på flott utsikt over den kambodsjanske landsbygda med sine rismarker, innsjøer og landsbyer.

  Ved Kompong Chhnang, hvor Tonle Sap-elven går ut i den store Tonle Sap-innsjøen, vil du kunne oppleve innsjøens flytende landsbyer.

  Ankomst Battambang på ettermiddagen.

  Battambang med sin franske bygninger fra kolonitiden.

  Battambang er Kambodsjas nest-største by, og ligger i innlandet. Den laidbacke byen er perfekt å stoppe i på vei til Siem Reap, men byen blir ofte oversett av de fleste turister. Byen er derfor et flott sted å bli kjent med en litt mindre turistifisert side av Kambodsja. I sentrum finner du bygninger fra kolonitiden og byen kan skilte med trivelige restauranter og butikker. Battambang er også landets kunstneriske senter.

  Gatekunst i Battambang.

 • Denne morgenen er viet kambodsjansk mat, men med en twist. Maten du lager skal nemlig doneres som gave til lokale munker.

  Dagen starter på markedet i Battambang. 

  Etter frokost blir du først hentet for en tur på markedet. Når kurven er full av ferske råvarer vil du lære hvordan å lage forskjellige khmer-retter av en lokal kokk. Etter å ha smakt på din egen kreasjoner pakkes maten og turen går videre til en lokal pagode. Her vil du se munkenes daglige ritualer før du gir ditt bidrag til munkene i bytte mot deres velsignelse.

  Dette er en unik mulighet til å oppleve de daglige rutinene og vanene til kambodsjanske familier og livet i en pagode. Munkene er helt avhengig av donasjoner, og å ofre mat anses som en høyt aktet måte å vise takknemlighet og respekt for den buddhistiske troen.

  Lunsj på lokal restaurant.

  På ettermiddagen venter sykkeltur for å oppleve landsbygda utenfor Battambang. Turen er i flatt terreng og går langs en elv, gjennom rismaker og med flere landsbystopp for å se det lokale dagliglivet.

  Resten av ettermiddagen fri til egen disposisjon. (Måltider: F, L)

  På to hjul gjennom landsbygda utenfor Battambang.

 • Vi forlater Battambang for Siem Reap. En tur som tar ca. 3,5-4 timer. Underveis vil du kunne beundre synet av rismarkene og landsbyene med sine karakteristiske hus på stylter. På vei blir det anledning for å besøke steinhuggere hvis teknikker og tradisjoner stammer helt fra Angkor-tiden.

  Resten av dagen fri til egen disposisjon.

  Valgfri utflukt – Kajakk på Tonle Sap: På vei til Siem Reap er det mulig å stoppe ved Tonle Sap-innsjøen for sightseeingtur i kajakk. Denne utflukten er kun mulig august – januar. Kontakt oss for detaljer.

  Opplev de flytende samfunnene på Tonle Sap med kajakk.

 • Dagsutflukt for å oppleve de UNESCO-listede tempelruinene i Angkor.

  Hvis ønskelig kan vi anbefale at denne utflukten tas på el-sykkel. Kontakt oss for detaljer.

  Etter frokost går turen til oldtidsbyen Angkor Thom. Byen er på 10 km² og er omringet av en enorm vollgrav og en mur som er 8 meter høy.  I sin storhetstid i det 12. århundre antas byen å ha hatt hele 1 million innbyggere. I Angkor Thom er flere templer og attrasksjoner, og en av templene du vil oppleve er bl.a. Bayon – et av de meste populære templene i Angkor med sine 51 tårn og mer enn 200 smilende Buddha-ansikter. Inne i Angkor Thom vil du også besøke fjelltempelet Baphuon og Terrace of the Elephants og Terrace of the Leper King.

  En av portene inn til oldtidsbyen Angkor Thom.

  Bayon-templet med sine Buddha-ansiktert.

  På ettermiddagen går turen til Angkor Wat – det mektigste av Angkors templer og kanskje den mest populære attraksjonen i hele Sørøst-Asia. Ankor Wat er selve kremeksemplet på Khmerfolkets kunst og arkitektur, og vil garantert imponere med sine byggestil, størrelse og vakre utskjæringer.

  Angkor Wat er et imponerende skue.

  Avslutningsvis besøkes majestistiske Ta Prohm. I Ta Prohm, eller det såkalt Tomb Raider-templet, har trærne både slått rot og vokst gjennom tempelveggene. Templelet er en av de mest atmosfæriske i Angkor og gir en muligheten til å oppleve hvordan det kan ha sett ut når tempelområdet ble gjenoppdaget på 1800-tallet.

  Etter solnedgang går turen tilbake til hotellet. (Måltider: F)

  Valgfri utflukt – cocktail i solnedgangen: Avslutt nok en opplevelsesrik dag i Siem Reap med noe godt i glasset mens solen går ned over den kambodsjanske landsbygda.

  Valgfri utflukt – En smak av Kambodsja: Det er ikke alltid like lett å velge hvor det er best å innta et måltid på et nytt sted. På denne turen får du innta for-, hovedrett og dessert på tre forskjellige restauranter. Denne turen er ikke tilgjengelig på mandager.

  Valgfri utflukt – Siem Reap by night på Vespa: Opplev lokal kultur og mat på en spennende tur gjennom Siem Reap. Denne kvelden vil du besøke flere lokale favoritter for mat og drikke. Middag på en lokal «beer garden» og du vil også besøke en lokal risvin-produsent for smaksprøver. Varighet 18:00 – 22:00.

 • Etter frokost er dagens første stopp tempelet Beng Mealea midt i jungelen. Templet var komplett gjengrodd da det ble funnet og gir i dag et godt innblikk i hvordan det må ha vært å da disse massive byggverkene ble gjenoppdaget på 1800-tallet. Beng Mealea er delvis ruinlagt, men likefremt et imponerende skue med sin atmosfære. Tempelet er en av de største i Angkor og er omringet av en vollgrav på hele 1200 x 900 meter. Beng Mealeas noe avsidesliggende beliggenhet gjør at man kan oppleve Angkors mystikk uten alt for mange medturister.

  Beng Mealea.

  Turen fortsetter til elven Kbal Spean med påfølgende fottur i jungelen på 45 minutter. Elven er kjent for sine utskjærte skulpturer i elvebunn. Dagen avsluttes med tempelet Bantaey Srei. Templet er lite, men samtidig godt bevart. Med sine utskjæringer går tempelet for å være en av de aller vakreste i Angkor.

  Bantaey Srey, et av de aller vakreste templene i Angkor.

  Resten av dagen fri til egen disposisjon. (Måltider: F)

  Som et alternativ kan vi foreslå fottur opp Phnom Kulen, en høyde utenfor Siem Reap og Ankor-komplekset.

 • Stranden kaller!

  Etter frokokst blir du hentet og fraktet til flyplassen i Siem Reap. Herfra går ferden videre med fly til kystbyen Sihanoukville. Ved ankomst vil sjåfør (ingen guide) kjøre deg til piren for transport med speedbåt til Koh Rong og ditt hotell for de neste dagene. Båtturen tar om lag 50 minutter.

  Resten av dagen fri til egen disposisjon. Overnatting på Anaya Koh Rong eller annet valgt hotell. (Måltider: F)

  Anaya Koh Rong.

  Anaya Koh Rong.

  Anaya Koh Rong.

 • Tiden fri til egen disposisjon. Nyt late dager på Koh Rongs flotte strand.

  Koh Rong er en av de største øyene i Kambodsja og byr på hele 43 km med strender. Her er små landsbyer og mindre bungalow-anlegg. Nyt late dager på stranden eller utforsk øya til fots eller på sykkel.

  En av mange strender på Koh Rong.

  Fiskebåter, Koh Rong.

  På utflukt med båt.

  På padletur i mangroveskogen.

  Koh Rong på to hjul.

 • Felles speedbåt-avgang til Sihanoukville og fastlandet, hvor din sjåfør (ingen guide) vil vente på deg for å ta deg videre til den kystbyene Kep og Kampot.

  Kep og Kampot er kjent for sitt pepper, men også sjømat og vakre solnedganger. Her er også vakre omgivelser med flott natur, pittereske fiskerlandsbyer, plantasjer, elver og en vennlig lokalbefolkning. Kep ble tidlig benyttet av franskmennene som feriested under kolonitiden, og langs kysten vil du se flere villaer fra denne perioden. Her hersker avslappende stemning.

  Etter innsjekk på ditt hotell i Kampot har du tiden fri til egen disposisjon.

  Kampot.

 • På denne turen vil du få sjansen til å oppleve områdets vakre kyst med stopp på saltmarker, fiskerlandsbyer og den «hemmelige» innsjøen. Lær om de produktene og besøk en pepperplantasje. Den engelsktalende tuk-tuk-sjåføren vil mer enn gjerne introdusere deg til Kep og Kampots flotte attraksjoner.

  Vi kan gjerne anbefale at du utvider oppholdet i Kampot med en dag ekstra. Her er muligheter for fottur i Kep nasjonalpark eller utflukt til Rabbit Island for badeliv.

 • Avhengig av tidspunkt for ditt fly, går turen tilbake til flyplassen i Phnom Penh for reise hjem eller videre.

  Du må gjerne utvide reisen med flere dager. Vi skreddersyr din Kambodsja-reise.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: