Eventyrlige Ecuador: Andes / Amazonas / Galapagos

Noe av det du kan oppleve på denne turen:

Hovedstaden Quito i Andesfjellene.

Den vakre gamlebyen i Quito, som er å finne på UNESCOs liste.

Utforsk Amazonas mens du bor på lodge dypt inne i regnskogen.

Opplev fugle- og dyrelivet fra utkikkstårn 35 meter over bakken.

Spennende utflukter for å lære om jungelens mangfoldige plante- og dyreliv.

Flere typer apekatter.

Papegøyer og fugler av alle slag.

I kano på utkikk etter dyreliv i Amazonas.

Kjempeskipaddene på Galapagos.

Galapagos med sin særegne natur.

Galapagos-pingviner.

Fottur på Sierra Negra-vulkanen.

Kolonier med haviguaner.

Strendene på Isabela.

Opplev Quito med sin spektakulære beliggenhet i Andesfjellene, fascinerende Amazonas og fantastiske Galapagos. Turen har mye innhold og byr på fantastiske naturopplevelser.

Reiseforslaget er på 11 netter, men reisen kan tilpasses og skreddersys etter dine ønsker. Utvid gjerne med flere dager på fastlandet eller på Galapagos. Muligheten er mange og vi gir deg rådene for å gi deg den beste opplevelsen.

Overnatting på 3-stjerners hoteller med muligheter for oppgradering (se lenger ned).

Veiledende priser – 3 stjerners overnatting:
Pris ved 2 reisende: fra kr 59 750,- pr person.
Pris ved 4-6 reisende: fra kr 53 700,– pr person.

Flybilletter til/fra Ecuador kommer utenom – kontakt oss for et komplett tilbud!

Prisene er kun veiledende. Det vil forekomme tillegg for enkeltperioder, som f.eks. jul og påske.

Prisen inkluderer:   
2 netter i Quito på Patio Andaluz i gamlebyen med frokost.
3 netter i Amazonas på Sani Lodge med utflukter og alle måltider.
1 natt i Quito på La Jiminenita
4 netter på Galapagos:
– 2 netter på øya Santa Cruz på Mainao med frokost.
– 2 netter på øya Isabela på Isamar med frokost.
1 natt i Guayaquil på Hotel Unipark med frokost.
Tur-retur flybilletter fra fastlandet til Galapagos.
All transport fra du lander i Quito til du forlater landet inkludert båt mellom Santa Cruz og Isabela.
Både private- og felles-utflukter med guide som nevnt i dagsprogrammet.

Prisen gjelder pr person ved to reisende i delt dobbeltrom. Tillegg for singlerom ved enkeltreisende.

Inngangsavgift for Galapagos nasjonalpark må betales ved innsjekk fly til Galapagos. Avgiften er på USD 100. Ved innsjekk til Galapagos må man i tillegg betale avgift til flyplassen på USD 20.

Merk at dette er et reiseforslag som kan utvides og kombineres med andre reisemål. Hotellene i dette forslag holder 3 stjerner.

Oppgraderingsforslag:
Casona de la Ronda, Quito
Sacha Lodge, Amazonas*
Ikala, Santa Cruz, Galapagos
Iguana Crossing, Isabela, Galapagos
Wyndham Gye, Guayaquil

Pristillegg for oppgradering: ca kr 10 500,- pr person for 11 netter. Merk at pristillegget er veiledende og kan variere gjennom året.

* Her vil programmet variere fra Sani Lodge.

Tretårnet til Sani Lodge, 35 meter over bakken:

 

 • Ankomst Quito, Ecuadors hovedstad. Her blir du møtt av din guide og sjåfør som vil frakte deg til ditt hotell.

  Resten av dagen fri til egen disposisjon.

  Quito befinner seg på 2850 m.o.h. og er omringet av fjell og en kjede av 7 vulkaner. Det anbefales at den første dagen går til å akklimatisere seg høyden i Andesfjellene. Spis lett og drikk mye vann. Unngå alkohol.

  Quito ligger spektakulært til blant fjell og vulkaner.

 • På morgenen besøkes den ikke-aktive vulkanen Pululahua, hvor det blir fottur langs vulkanens krater, før turen fortsetter til «Midten av verden» og ekvatorlinjen.

  Tilbake i Quito besøkes den vakre gamlebyen i Quito.

  Quito har en av de best bevarte kolonibyene i Sør-Amerika og er på UNESCOs verdensarvliste. Langs de brosteinsbelagte gatene kan du beundre bygninger og kirker fra den spanske kolonitiden. Du vil bl.a. besøke Plaza Grande med regjeringspalasset og San Francisco-klosteret, påbegynt 5 dager etter grunnleggelsen av byen i 1534.

  San Francisco-katedralen i Quito gamleby. Foto: Ole Andreas Skjønhals/OrkideEkspressen.

  I gamlebyen blir det også anledning for å smake på landets verdensberømte sjokolade.

 • Etter frokost og utsjekk går turen til Quito flyplass for ditt fly til Coca i Amazonas. Flyturen tar kun 30 minutter.

  I Coca blir du møtte av representanter for Sani Lodge som vil ta deg med til breddene av Napo-elven. Etter en liten briefing venter en båttur på 2,5-3 timer på Rio Napo, den største sideelven til Amazonas i Ecuador. På turen vil du få din første smak av det som venter deg de neste dagene. Båtturen er etterfulgt av en gåtur på 5-10 minutter før siste etappe, en tjue minutters kanotur til innsjøen hvor din lodge for de neste nettene befinner seg. Her vil du ønskes velkommen av hotell lodgens ansatte for velkomstdrink og innsjekk. Sani Lodge driftes og eies 100% av Kichwa-samfunnet i området og all inntekt går til de innfødte, og bidrar til bl.a. utdanning og helsehjelp.

  Sani Lodge ligger vakkert til ved en liten innsjø.

  Sani Lodge har 14 hytter.

  Senere vil du få muligheten for en fottur i områdets stier, eller bli med på en kanotur på innsjøen og de omkringliggende småelvene, for å oppleve bl.a. apekatter og fugler.

  Ekornape.

  Etter middag får du sjansen til å utforske innsjøen og spotte etter de utrydningstruede kaimanene.

  Hyttene er forholdsvis enkle, men har egne bad og myggnetting.

 • Etter frokost kan du oppleve livet i tretoppene fra lodgens eget observasjonstårn 35 meter over bakken.

  Utkikkstårnet til Sani Lodge. Foto: Ole Andreas Skjønhals/OrkideEkspressen.

  Her har du sjansen til å oppleve noen av de 565 fugleartene som er registrert i området, som tukaner og papegøyer. Med litt flaks vil du også kunne se brøleaper, ekornaper og dovendyr. Tårnet gir deg en unik mulighet til å oppleve det biologiske mangfoldet i Amazonas, som kan være vanskelig å få øye på fra skogbunnen og elven. Morgenen fortsetter på noen av stiene i området på leting etter mer dyreliv.

  Tucan er en av flere fugler du kan oppleve.

  Etter lunsj er det mange muligheter for aktiviteter: fugletitting fra spisesalen eller du kan slappe av i en av hengekøyene.

  Om ettermiddagen kan du være med på safari til fots for å lære mer om plantene i området og rollen de spiller i dette komplekse økosystemet. Orkideer og eldgamle trær er alle del av den fantastiske regnskogen.

  Etter middag kan du bli med på nattevandring for å oppleve myriader av insekter, edderkopper og frosker som kommer til live etter solnedgang.

 • Etter en tidlig frokost går turen med båt på Napo-elven. Papegøyene i Amazonas har faste steder hvor de spiser leire for å få i seg næringsstoffer, og i dag skal vi besøke et slikt «claylick».  Vanligvis frekventeres en claylick av hundretalls av papegøyer, men merk at denne aktiviteten kan være væravhengig. Aktiviteten kan også måtte legges til en annen dag pga. restriksjoner fra nasjonalparken.

  Papegøyene samler seg for å spise leire.

  Turen fortsetter så med en fottur i Yasuni nasjonalpark, som å ha det største biologiske mangfoldet i verden. Her finnes arter som ikke finnes andre steder i Amazonas.

  Til slutt går turen til Sani Lodges eget besøkssenter for å bli kjent med hvordan Kichwa-samfunnet lever og bor.

  Lær om lokalbefolkningens kultur og tradisjoner.

  Tilbake til innsjøen og lodgen kan du delta på pirajafiske og en velfortjent middag.

 • Tidlig morgen går turen tilbake til Coca for fly til Quito.

  Ved ankomst Quito vil sjåfør bringe deg til hotell ved flyplassen.

  Tiden fri til egen disposisjon.

 • Tidlig transport til flyplassen i Quito for fly til Galapagos og øya Santa Cruz. Ved ankomst Santa Cruz blir du møtt av din guide.

  Før du sjekker inn på ditt hotell går turen til det indre av Santa Cruz, hvor du får oppleve øyas kjempeskilpadder i det fri (El Chato), lavatunnelene og tvillingkraterne The Gemelos, som en gang var underjordisk magmakammer.

  Skilpadde i El Chato. Foto: Ole Andreas Skjønhals/OrkideEkspressen.

  Hvis tid, så benytt sjansen til å besøke Charles Darwin forsknings-senteret ved Porto Ayoro. Senteret gir et godt innblikk i øygruppens unike natur og dyreliv. Også her vil du stifte kjennskap til øyas mange skilpaddearter. Alternativt kan du legge turent til vakre Tortuga Bay som er i nærheten til Porto Ayoro.

  Tortuga Bay. Foto: Ole Andreas Skjønhals/OrkideEkspressen.

  Overnatting i Porto Ayoro, Santa Cruz.

  Santa Cruz er en av de øyene som ser mest besøkende og har den største havnen på Galapagos. Porto Ayoro er den største byen på Galapagos her er flere hoteller, restauranter og butikker. Nede ved havnen kan man bivåna forskjellige sjøfugler, sjøløver som later seg og iguaner som sløver i sola.

 • Heldagstur på båt for å oppleve kysten av Santa Cruz og noen av øyene i nærheten. Noen av stedene som kan besøkes er North Seymour, South Plazas, Santa Fe og Bartolome. Hvilke øyer som besøkes kan variere og reguleres av lokale myndigheter.

  Øya Bartolome er en av øyene du kan besøke med båt fra Santa Cruz.

  Underveis blir det anledning for å se dyreliv og fantastisk natur. Turen går i lag med andre gjester. Lunsj er inkludert.

  Overnatting i Porto Ayoro, Santa Cruz.

 • Tidlig avreise til øya Isabala, den største av Galapagos-øyene. Turen med båt tar om lagt 2 timer, avhengig av været. Ved ankomst blir du hentet av guide og sjåfør som vil frakte deg til ditt hotell.

  Utflukt til den lillle vulkanøya Tintoreras inkludert snorkling. Tinotreras ligger rett utenfor havnen til Puerto Villamil. Her vil du se kolonier av iguaner, sjøløver, skilpadder, sjøfugler og pingviner. På slutten av turen vil du få muligheten til å snorkle.

  Pingviner på Isabela.

  Haviguaner på Isabel.

  På ettermiddagen venter fottur i våtmarksområdene på Isabela for å oppleve iguana-kolonier, mangroveskogen og de mange strendene i området. Siste stopp er Wall of Tears. Isabela var tidligere straffkoloni og her ble fangene tvunget til å bygge en 100 meter lang mur av lavastein. Ta turen opp til det bakenforliggende utkikkspunktet for utsikt over Isabelas sørlige kystlinje.

  Isabela har kilometervis med strender.

  Overnatting i Puerta Villamil.

  I landsbyen hersker en rolig og avslappende atmosfære. I det koselige sentrum finner du restauranter både langs hovedgaten og stranden.

 • Sierra Negra (1490 m.o.h) er en såkalt skjoldvulkan med verdens nest største krater (ca. 7 x 9 km). En sti på 8 kilometer hver vei vil ta deg gjennom vegetasjon og til slutt vulkanens massive krater. En mektig opplevelse. Turen går i lag med andre. Pakket lunsj er inkludert.

  Sierra Negra-vulkanen.

  Sierra Negra-vulkanen.

  Tilbake på hotellet i 14-15 tiden.

  Overnatting i Puerta Villamil.

 • På tide å si farvel til de fantastiske Galapagos-øyene. Tidlig på morgenen går turen med båt tilbake til Santa Cruz for reise med fly tilbake til fastlandet og siste stopp for turen: Guayaquil.

  Guayaquil er Ecuadors største by og et viktig handelssenter. Byen har mye å se og vi kan gjerne arrangere guidet utflukt for å oppleve byens attraksjoner.

   

 • Dagen fri til egen disposisjon før din sjåfør vil hente deg for transport til flyplassen og ditt fly hjem eller videre.

  Våre reiseforslag er fleksible, så du må gjerne utvide reisen.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: