Noen tips før reisen starter

Det er mange ting som er både nødvendig og praktisk å tenke gjennom og ordne før reisen starter. Gjerne i god tid før reisen starter. Her er noen tips, og vi gjør oppmerksom på at denne listen ikke er fullstendig for alle reisemål, så det er nyttig å tenke gjennom hva som er viktig i forhold til den enkelte reise.

PASS: Er passet ditt gyldig? De fleste land krever at passet skal være gyldig i minimum 6 måneder etter hjemkomst.

VISUM: Behøver man visum til det aktuelle reisemålet? Noen land krever visum uavhengig av oppholdets lengde, mens noen land krever visum for opphold ut over 15 eller 30 dager.

REISEVAKSINER: Vi anbefaler at man kontakter helsestasjonen på hjemstedet eller vaksinasjonsklinikk for eventuelle reisevaksiner. Reisevaksiner holder i mange år.

REISERÅD: Utenriksdepartementet har til enhver tid oppdaterte reiseråd til de forskjellige land og områder. www.landsider.no

REISEFORSIKRING: Sjekk om du har reiseforsikring og ta gjerne en titt på forsikringens innhold. Sjekk også at det er avbestillingsforsikring i reiseforsikringen din. Gyldig avbestilingsforsikring er anbefalt å ha, og er viktig alt ved bestilling.

PENGER: I dag er det vanlig å benytte bankkort/kredittkort som betalingsmiddel eller for uttak av kontanter fra minibanker. Sjekk om det er regionsperre på kortene dine før avreise. Mange banker har innført regionsperre av sikkerhetshensyn, tjenesten er tilgjengelig via nettbank.

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: