Lurer du på noe?

Svein skreddersyr reisen din

Svein skreddersyr reisen din

Vietnam – fellesreise 2025

Dette kan du oppleve på gruppeturen:

Vietnams hovedstad Hanoi.

Ho Chi Minh Mausoleet, Hanoi.

Hoan Khiem-innsjøen ved Hanoi gamleby.

Hverdagsliv i Hanoi.

Spektakulære Halong Bay på overnattingscruise

Halong Bay.

Den koselige gamlebyen i Hoi An.

Hoi An.

Avslappende badeferie ved Hoi An.

Notre Dame, Ho Chi Minh

Marked i Ho Chi Minh

Mekong deltaet

Citadell, Hue

Dagligliv i Hue

Først vil vi vise deg hovedstaden Hanoi før vi tar turen til vakre Ninh Binh og cruise i  Halong Bay. Opphold på stranden ved UNESCO-byen Hoi An før vi avslutter turen i Ho Chi Minh City. Turen inkluderer mange opplevelser underveis!

Det er vietnamesisk guide som kan sitt land og snakker godt engelsk, i tillegg har vi med svensktalende turleder. Mange av dere kjenner blide Chong i Thailand, han blir med på denne turen.

Avreise fra Oslo til Hanoi 8. mars 2025 med retur 24. mars. Se under for dag-til-dag program. 

Turens høydepunkter: 
• Vietnams hovedstad Hanoi – en av Sørøst-Asias mest spennende byer
• De vakre naturområdene ved Ninh Binh
• Spektakulære Halong Bay med overnattingscruise
• Den gamle keiserbyen Hue med sine historiske bygninger
• Strandopphold ved den sjarmerende UNESCO-byen Hoi An
• Ho Chi Minh-byen i det sørlige Vietnam
• Cu Chi-tunnelene benyttet i krigen mot amerikanerne
• Det frodige Mekongdeltaet
• Spennende utflukter og dyktige engelskspråklige guider
• Svensktalende turleder Chong
• Anledning for egentid

Blant Hanois franske kolonibygninger og 1000 år gamle pagoder finner du et hektisk gatebilde og ikke minst, noe av verdens beste gatemat. Halong-bukten har utallige øyer som titter opp av havet. Her venter et behagelig overnattingscruise i spektakulær natur. Den koselige UNESCO-byen Hoi An er en av de flotteste byene i Asia. Med sine strender er Hoi An også perfekt for en avslappende badeferie. Ho Chi Minh Byen med sine brede boulevarder gir en flott avslutning på turen. I tillegg til et innholdsrikt program har vi lagt inn et par små opplevelser utenom det vanlige på turen.

Prisen inkluderer:
Flyreise med Emirates Oslo – Hanoi og Ho Chi Minh – Oslo
2 netter i Hanoi på Foreign Relations Hotel i dobbeltrom.
1 natt i Ninh Binh på Ninh Binh Hidden Charm Hotel and Resort i superior rom.
1 natt med Indochine Cruise i Halong Bay med program og alle måltider, juniorsuite.
2 netter i Hue på Eldora Hotel i deluxe city view rom
5 netter i Hoi An på Palm Garden Resort i deluxe garden view-rom.
3 netter i Ho Chi Minh City på Eden Star Saigon Hotel i premium deluxe rom.
Frokost alle netter i Vietnam
Øvrige måltider i henhold til program
Alle sightseeinger, entreer, båtturer, sykloturer som nevnt i program
Dyktig engelsktalende guide.
En vannflaske til å fylles på igjen(pass på den).

Pris pr person i delt dobbeltrom  kr 37 500,-
Pristillegg for enkeltrom kr 11 000,-

Vi tar forbehold om ledige plasser og om eventuell prisøkning.

Antall deltagere vil være ca 20 personer.

 • Flyreise fra Oslo med Emirates kl. 14.10. Det blir flybytte i Dubai rundt midnatt lokal tid og ankomst Hanoi neste dag kl 12.40 lokal tid.

 • Velkommen til Hanoi, Vietnams hovedstad. Den engelsktalende lokalguiden ønsker dere velkommen og det blir transport til hotellet for innsjekking. Om ettermiddagen blir det spasertur i de sjarmerende og travle gatene i gamlebyen. Mange forskjellige håndverkere holder til her. Spaserturen går rundt Sword Lake. Vi stopper for å beundre vakre Ngoc Son Temple i innsjøen.

  Ettermiddagsstemning ved Hoan Kiem-innsjøen i Hanoi.

  Denne kvelden blir det vanndukketeater, en kunstform man finner bare her, oppfunnet av bøndene for over 1000 år siden for å underholde dynastiet. Velkomstmiddag på lokal restaurant om kvelden.

 • Heldags sightseeingtur i Hanoi. Byen er blant Vietnams eldste og ble allerede på 1000-tallet landets hovedstad. Her er med andre ord mye historie, og i dag vil du oppleve noen av de viktigste attraksjonene.

  Ho Chi Minh-mausoleet, Hanoi.

  Fra utsiden ser vi Ho Chi Minh-mausoleet som er en hyllest til Lenin Mausollet i Moskva, hans tradisjonelle styltehus. Vi ser også One Pillar Pagoda, bygget i 11. århundre. Litteraturtempelet er veldig kjent, det ligger på stedet hvor det første kjente universitet var bygget i 1070 av keiser Ly Thanh Tong. I starten var det kun åpent for prinser og mandariner.  Med vakre tak, altere og åpne plasser ser vi her veldig typisk vietnamesisk byggeskikk.

  Litteratur-tempelet i Hanoi.

  Etter lunsj får vi smake spesialitet egg coffee på en lokal kafe ved veien. Da er det på tide å se litt av dagliglivet i Hanoi. Spasere gjennom travle gater, besøke markeder, inkludert Dong Xuan-markedet, det største markedet i Hanoi Old Quarter, gamlebyen. Vi tar turen ut fra hovedgatene, kanskje får vi se den smale gaten hvor toget passerer markedet. Har du lyst på mer kaffe? Prøv gjerne kokosnøttkaffe, en trendy, søt kaffe. Frisk frukt finnes å få kjøpe, eller kanskje en kald øl på et svært lokalt serveringssted av det enkle slaget.

  Det autentiske dagliglivet er aldri langt unna i storbyen Hanoi.

 • Farvel til Hanoi, i dag går turen til Hoa Lu. Hoa Lu er kjent for sine frodige omgivelser og imponerende kalksteinstopper som har fått navnet «Halong Bay til lands». Her finnes de to templene til King Dinh og Le, datert tilbake til 10. århundre. Om ettermiddagen blir det liten båttur til Tam Coc grottene, de tre laguner, man ser gigantiske fjellformasjoner. Etter båtturen ser vi Bich Dong Pagoda, bedre kjent som Jade-grotten.

  På båttur i det vakre Ninh Binh-området.

 • Turen går til UNESCO-listede Halong Bay med sine 1900 øyer som stikker opp av havet. Her venter et cruise med overnatting til sjøs. Innsjekk rundt 12-tiden. Den verdensberømte bukta har stått på verdensarvlisten sidne 1994. Det er bare å nyte omgivelsene fra soldekket på båten innimellom  lunsj og middag. Om kvelden har du sjansen til å bli med på nattfiske om du har lyst til det.

  Naturområdene i Halong Bay er å finne på UNESCO-listen.

  Dagliglivet i Halong Bay.

 • Er du tidlig oppe og det er klart vær får du kanskje med deg soloppgangen. Vi cruiser mellom øyene til det er på tide å gå i land litt sen morgen.  Transport til Hanoi flyplass, og ved 16-tiden flyr vi til Hue. Vi lander i Hue ved 17:30-tiden, transport til hotellet i Hue.

 • Dagen starter med besøk til Imperial Citadel.

  Det keiserlige citadellet i Hue er dagens første stopp.

  Så er det klart for en cyklotur med testing av forkjellig mat. Dere blir syklet rundt, første stopp er smak av riskaker, neste stopp er pannekaker, etter å ha passert en bro forlater vi Imperial Citadel området og kommer til en smal gate og en lokal restaurant. Her smaker vi en av signatur-rettene fra Hue, smakfulle nudler med biff-kjøtt og litt sterk saus. Siste stopp er på en lokal kafe med vakker utsikt til Parfyme Floden.

  Opplev den lokale matkulturen mens du sykles rundt i en sykkeldrosje.

  Om ettermiddagen ser vi Tu Duc Mausoleum, tradisjonell vietnamesisk  kunst og et av de vakreste stedene i byen. Dagen avsluttes med en forfriskning i solnedgangen og utsikt over elva, Parfyme-floden.

 • Turen går fra Hue over Hai  van passet med utsikt over bukta. Det blir stopp underveis ved paradis stranden Lang Co, og i området DaNang blir det lunsj før ankomst Hoi An om ettermiddagen.

  Hai Van-passet.

  Hoi An står på UNESCO-listen grunnet sine godt bevarte hus og gater. Byen er en blanding av vietnamesisk, japansk, kinesisk og fransk arkitektur. Du ser det godt med den kjente japanske broen, kinesiske tempelet, Tan Ky huset som tilhørte en rik vietnamesisk kjøpmann for 200 år siden. Middag på en lokal restaurant om kvelden. Guiden vil informere om Hoi An og aktiviteter under middagen. De neste dagene er fridager ved stranden uten guide.

  Hoi An gamleby.

  Den japanske broen i Hoi An gamleby.

 • Hotellet vårt ligger ved stranden i Hoi An, avslappende dager venter. Har du lyst til å utforske gamlebyen Hoi An på egen hånd er det bare fire kilometer dit. Vi anbefaler å rusle i de hyggelige gatene om kvelden, gjerne ta middagen i byen. Det finnes gode skreddere i Hoi An om dere ønsker noen skreddersydde klær.

  Palm Garden Resort, Hoi An.

  Palm Garden Resort, Hoi An.

  Gamlebyen er et flott sted å tilbringe kveldene. Her er flere koselige restauranter og butikker.

 • Transport fra Hoi An til Danang flyplass for videre reise til Ho Chi Minh, byen som tidligere het Saigon. Vi lander ved 16-tiden, transport til hotellet.

 • Tidlig start på dagense utflukt til Cu Chi Tunnelene som ble utgravet for hånd av motstandstyrjen under den fransk-indokinesiske krigen, og videre utvidet enormt under Vietnamkrigen.

  En av de mange kamuflerte inngangene til tunnelene i Cu Chi.

  Om ettermiddagen ser vi historiske steder i byen, Det sentrale postkontoret, Notre Dame-katedralen som ligner på den i Paris (stengt for renovering til 2027), Gjenforeningspalasset og Dong Khoi-gaten.

  Notre Dame katedralen, en av flere franske bygninger i Saigon. Postkontoret kan skimtes til høyre i bildet.

 • I dag tar vi turen til Mekong deltaet, noen sier det Vietnams grønne Venezia, andre kaller det Vietnams kjøkkenhage. Det blir båttur, vi får se hvordan murstein lages for hånd, veving av tepper, jordbruk og det generelle dagliglivet i denne spennende delen av Vietnam. I en landsby kan vi sykle rundt, eller bli syklet i en sykkeltaxi. Det blir en smakfull og raus lunsj laget av lokale spesialiteter som «elefantøre-fisk»  og ferskvanns-reker. Tilbake til Ho Chi Minh etter tur på kanaler.  Ho Chi Minh er kjent for sine mange takbarer, vi skal besøke en av dem. Vi nyter en forfriskning og håper på en fin solnedgang. Takbarene besøkes like gjerne av byens befolkning som av turister, moderne atmosfære og musikk (pent antrekk, ingen shorts og sandaler).

  Det spennende Mekongdeltaet.

  På to hjul blant områdets rismarker.

 • Om formiddagen skal vi se Vietnam fra elven. Båtene er som busser på vannet og man får se flere av Ho Chi Minhs kjente bygninger, deriblant skyskraperen Landmark 81. Etter båtturen spaserer innom Thanh Da Market og avslutter på en kafe ved elvebredden. Ettermiddagen er til egen disposisjon til det blir transport til flyplassen i kveldingen. Flyavgang med Emirates rett før midnatt.

   

 • Flybytte i Dubai om morgenen med ankomst Oslo Lufthavn kl. 1200.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: