• Flyreise med Thai Airways fra Oslo kl. 13.30 og vi lander i Bangkok neste morgen kl 06.20 lokal tid, flybytte. (Flymåltider)

 • Etter flybytte går reisen fra Bangkok kl 09.50 lokal tid med ankomst Mandalay kl. 11.15. Etter pass/visum-sjekk møtes vi av vår engelsktalende guide. Guiden er med på hele rundturen. Merk at guiden står fritt til å endre rekkefølgen på besøkene. Det blir avslapping utover ettermiddagen før vi besøker Mandalay Hill hvor vi håper på en nydelig solnedgang. Felles middag. (flymåltider, M)

  munker med vinrødt klede går i tog med et klede over armen og en stor krukke i armene

  Munker i Mandalay

   

 • Her ser vi buddhafiguren Mahamuni Paya og lærer om gullbladindustri. Mahagandayon-klosteret i Amarapura, et av de største klosterskoler i landet besøkes og vi vandrer på U Bein-broen. En god lunsj blir servert før vi besøker Mandalay Palace og Shwendandaw Monastery med fantastiske utskjæringer. Vi ser «verdens største bok» med buddistiske innskripsjoner. Vi sover nok godt på Sedona Hotell etter mange inntrykk.  (F,L)

  oversiktsbilde av tempelspir og trær i Malaysia, med høye fjell i bakgrunnen

  The Temples of Bagan, Mandalay

 • Vi forflytter oss på den mektige Irrawaddy-elven i dag og nyter synet av landsbyer, folkeliv og natur langs elvebredden. En enkel lunsjpakke inntas om bord og man får kjøpt annet småtteri og drikke om man vil. Etter en rolig dag om bord, blir det bare en kort kjøretur til Thazin Garden Hotel denne kvelden. Her nytes kvelden blant fordums ruiner. (F,L)

  MANDALAY, MYANMAR - APRIL 7, 2012 : Morning life at Ubein Bridge (the longest wooden bridge in the world), Mandalay, Myanmar

  Morgen på Ubein Broen, Mandalay, Myanmar. Verdens lengste trebro.

 • Etter frokost opplever vi Nyaung U-markedet hvor du kan mingle med det burmesiske folket. Deretter besøker vi Schwezigon-pagoden og videre til Wetkyi-in Gubyakkyi-tempelet, to flotte eksempler på de historiske skattene vi finner her i området. På ettermiddagen besøker vi en lokal landsby, og vi ser hvordan man bor og arbeider. Kanskje blir vi bedt inn på en tekopp også? Her rulles det sigarer og vi ser flere former for håndverk. Ved solnedgang besøker vi Ananda-tempelet, et arkitektonisk mesterverk. På kvelden drar vi ut på restaurant, nyter lokale spesialiteter og ser dukketeater, som er så populært her til lands. (F, M)

  en kvinne i hvit tskjorte og grønt skjørt vasker klær ved elvebredden

  Klesvask ved Irrawaddy

 • Vi kjører til Mount Popa, hjemstedet til mange spirituelle ånder. På toppen av dette vulkanske fjellet finner vi kloster, pagoder og helligdommer. Lunsj nytes med en fabelaktig utsikt, og på veien tilbake skal vi smake den lokale toddy og jiggery lagd fra palmer. Vi ser hvordan oljen blir presset ved hjelp av okse. Fritid til egne aktiviteter på ettermiddagen. (F,L)

  Bønder med oksekjerre i Bagan.

  Bønder med oksekjerre i Bagan.

 • Vi flyr til Heho og kjører videre til Kalaw hvor det blir en kort fottur til landsbyen Nanthe (Danu-stammen). Her blir vi kjent med de lokale innbyggerne over en kopp med grønn te. Videre fortsetter vi til Nepalese der vi besøker en familie og vi ser hvordan man benytter ris og vi lærer om prosessen med plommevin. Man får anledning til å smake slik «hjemmelaget» vin. Vi spiser lunsj og sjekker inn på vårt hotell Kalaw Hill Lodge utpå ettermiddagen. (F,L,M)

  The plain of Bagan on during sunrise, Mandalay, Myanmar

  Soloppgang i Bagan, Myanmar

 • Vi besøker det sentrale markedet etter frokost og her finner vi fargerike folkegrupper samlet. Vi kjører så mot Inlesjøen og nyter naturen underveis. Etter en båttur sjekker vi inn på styltehotellet Golden Island Cottage med sin unike atmosfære. (F,M)

  Flytende hage i Inle lake, Myanmar

  Flytende hage i Inle lake, Myanmar

 • Tidlig morgenbesøk på markedet Nyaung Shwe der vi deltar i et fargerikt skue av selgere og kjøpere.  Vi ser de unike bein-roerne på sjøen og nyter en særdeles vakker natur. Her samles sjøalger, og vi ser flytende hager og tomatdyrking. I løpet av dagen besøker vi en bedrift som er store på Cheroot, den lokale sigaren. Vi tenker å besøke en sølvsmed og et lotus-silkeveveri. Vi spaserer til Indein hvor vi oppdager en av de mest fantastiske skattene på disse trakter. På kvelden besøker vi Paungdaw Oo Pagoda og vi ser landsbyer langs sjøbredden på turen tilbake til hotellet. (F,L,M)

  Inle Lake, Myanmar - OrkidéEkspressen

  Fisker på Inle Lake, Myanmar

 • I dag skal være litt mer aktive selv og tar sykkel fatt når vi kommer til land. Vi holder oss i området til Red Mountaing og guiden fører oss gjennom lokale landsbyer hvor vi ser dagliglivet på nært hold. Her bor Shan– og Inntha-folket. På ettermiddagen blir det god tid til å slappe av og kjenne på atmosfæren på vårt hotell ute på sjøen. (F)

  Wooden houses on piles inhabited by the tribe of Inthar, Inle Lake, Myanmar

  Trehus på påler i Inle Lake, Myanmar

 • Etter en god frokost kjører vi til Heho for vår flyvning tilbake til Yangon. Her blir vi tatt godt imot og kjørt til hotellet. På ettermiddagen besøker vi den fantastiske Shwedagon Pagode med sine 11 tonn rent gull og 4.350 diamanter. Dette er også landets største pilgrimsmål og et fantastisk skue i solnedgangen. Deretter tar vi turen til Strand Road hvor vi finner masse boder, restauranter og ølstasjoner. Vi inntar en avskjedsmiddag på en lokal restaurant her i området. (F,M)

  Shwedagon Pagoda i kveldslys. Yangon, Myanmar (Burma)

  Shwedagon Pagoda i kveldslys. Yangon, Myanmar

 • Etter frokost tar vi turen over elva i Yangon til Dala, og får oppleve en helt annerledes verden. Her er bambushus, fiskemarkeder, små tehus og støvete veier midt i det grønne. Tilbake i byen blir det shopping på Bogytoke-markedet med sine mange salgsboder. Deretter litt avslapping på hotellet før vi blir kjørt til flyplassen sen ettermiddag for flyvning med Thai Airways kl. 19.50 til Bangkok kl 21.45. (F)

  Te på ærverdige The Strand, Yangon

  Te på erverdige The Strand, Yangon

   

 • Kl. 00.20 letter vi med Thai Airways for siste etappe til Oslo hvor vi lander kl. 06.50 norsk tid. (flymåltider)

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: