Lurer du på noe?

Flemming skreddersyr reisen din

Flemming skreddersyr reisen din

Laos: Fra Vientiane til Luang Prabang

Turens høydepunkter:

Vientiane, Laos hovedstad.

Naturområdene i Vang Vieng.

Opplev livet på den laotiske landsbygda

Kulturperlen Luang Prabang ved breddene til Mekongelven.

Livet på markedene.

Luang Prabang med sine franske bygninger og gylne templer.

Mulighet for å oppleve munkenes daglige morgenprosesjon i Luang Prabang.

Kuangsi-fossefallene utenfor Luang Prabang.

Mulighet for å bli kjent med den laotiske matkulturen.

Opplev nattmarkedet i Luang Prabang.

Fottur i Vang Vieng med mulighet for fotturer også i Luang Prabang.

Opplev og bli kjent med vakre Laos. Landet kan tilby fantastisk natur og unike kulturopplevelser. Denne spesialsydde pakken har mye innhold på kort tid, og du vil få oppleve hovedstaden Vientiane, naturområdene i Vang Vieng og en av våre store favoritter, UNESCO-byen Luang Prabang. Turen mellom Vang Vieng går med den nye togbanen i Laos.

Dette turforslag er på kun 7 netter, men reisen kan tilpasses og skreddersys etter dine ønsker. Kombiner gjerne Laos med nabolandene Kambodsja, Vietnam eller Thailand. Våre reiserådgivere har selv besøkt Laos og kan gi deg gode råd og innspill.

Veiledende priser: 
Pris ved 2 reisende: fra kr 16 500,- pr person.
Pris ved 4 reisende: fra kr 13 900,– pr person.
Pris ved 6 reisende: fra kr 11 900,- pr person.

Prisene er kun veiledende. Det vil forekomme tillegg for enkeltperioder, som jul, kinesisk nyttår og påske.

Flybilletter til Vientiane og fra Luang Prabang kommer utenom. Vientiane kan også nås fra den thailandske byen Udon Thani. Fra Luang Prabang kan man reise vannveien på Mekong mot grensen til Nord-Thailand. Mulighetene er mange.

Prisen inkluderer: 
1 natt på Salana Boutique i Vientiane i et Deluxe-rom med frokost.
3 netter på Amari Vang Vieng i et Superior City View-rom med frokost.
3 netter på Parasol Blanc i Luang Prabang i et Deluxe-rom med frokost.
All transport fra du lander i Vientiane til du forlater Luang Prabang.
Utflukter med guide som nevnt i dagsprogrammet.

Prisen gjelder pr person ved to reisende. Tillegg for singlerom ved enkeltreisende.
Laos har visumplikt. Dette kan kjøpes ved ankomst eller du kan søke evisum før avreise.

Merk at mars måned (starttidspunktet kan variere) er en periode hvor bøndene i det nordlige Laos brenner mye skog og mark. Dette kan medføre røyk og smog som kan dempe noe av sikten. Aller best er det å besøke Luang Prabang i perioden november – midten av februar. Om sommeren kan du forvente langt mindre turister.

Dette er et reiseforslag som kan utvides og kombineres med andre reisemål. Vi kan også gi deg forslag til andre hoteller avhengig av budsjett og ønsker.

Valgfrie utflukter – priser:
En smak av Laos: fra kr 300,- pr person.
Munkenes prosesjon: fra kr 230,- pr person.
Halvdags utflukt til Pak Ou-grottene: ca. kr 400 – 800,- pr person*

* Pris avhenger av antall deltakere.

I Laos benytter vi en leverandør som har utarbeidet programmene i tråd med retningslinjene til ChildSafe og bærekraftssertifiseringen Travelife. Vår leverandør benytter heller ikke plastflasker på sine turer, men refill-flasker.

 • Ankomst Vientiane flyplass hvor din sjåfør og guide vil bringe deg til ditt hotell.

  Tiden fri til egen disposisjon.

  Triumfbuen i Vientiane.

  Solnedgang over Mekong, Vientiane. Foto: Ole Andreas Skjønhals/OrkideEkspressen.

 • Dagen starter med sightseeing i Laos hovedstad.

  Vi opplever de viktigste attraksjonene til byen, som Vat Sisaket-templet, Vat PhraKeo-templet, Pha That Luang, triumfbuen. Byens største marked, Talat Sao, vil også besøkes.

  Pha That Luang, Vientiane.

  De velkjente tuk-tukene vil man også kunne se i Vientiane.

  På ettermiddagen går turen videre til Vang Vieng. Underveis kan du nyte utsikten av den laotiske landsbygden med sitt vakre og grønnkledde fjellandskap. Turen tar om lag 3,5 time.

  Innsjekk på ditt hotell for de neste dagene. Tiden fri til egen disposisjon. (Måltider: Frokost)

  Vi forlater byen for den nydelige naturen i Vang Vieng.

 • I dag skal vi på landsbyesøk for å lære de lokale å kjenne.

  På morgenen går turen med tuk-tuk langs Nam Song-elven omringet av de vakre kalksteinsfjellene som Vang Vieng er så kjent for. Vel fremme i landsbyen vil du oppleve hvordan dagliglivet utfolder seg i en typisk laotisk landsby. Du vil bli kjent med landsbybeboerne og lære om deres kulturer og tradisjoner. Du vil bl.a. få en introduksjon til smedyrket og du vil lære hvordan de lager Lao Hai, den lokale risbrennevinen. Lunsj hos en lokal familie. Før du tar farvel med de vennligsinnede innfødte, besøkes en grotte i nærområdet.

  Tilbake i Vientiane på ettermiddagen. (Måltider: F,L)

  Turen til landsbyen på morgenen kan også tas med kajakk. Kontakt oss for detaljer.

  Alternativ utflukt – Halvdags fottur opp Pha Ngeun Peak: Etter en kort kjøretur over elven og en kort gåtur er man fremme ved foten av Pha Ngeun. Herfra går turen opp til fjellets utsiktspunkt. Etter en bratt stigning på 320 høydemeter vil du bli belønnet med 360-graders utsikt over rismarker, skog og områdets grønnkledde kalksteinsfjell så langt øyet kan se. Turen går i ditt tempo, beregn 45-60 minutter opp og 40 minutter ned. Tilbake til Vang Vieng ved lunsjtider (ikke inkludert).

  Nyt utsikten fra Pha Ngeun Peak.

 • På morgenen blir du hentet av guide og sjåfør som vil ta deg til en landsby nord for Vang Vieng. Her starter vi på dagens fottur for å oppleve noen av nærområdets mange grotter. Fotturen går i vakre omgivelser før man en liten stigning går opp til de imponerende grottene Tham Loup og Tham Hoi. Etter å ha utforsket disse to grottene besøkes den hellige elefant-grotten før turen går tilbake til Vang Vieng. Til fots vil man benytte om lag 2 timer (lengde ca. 5 km). Ankomst Vang Vieng ved lunsjtider.

  Resten av dagen fri til egen disposisjon. (Måltider: F)

  Vang Vieng.

 • Etter frokost og utsjekk går turen videre til UNESCO-byen Luang Prabang, Laos kulturelle hovedstad. Turen går på landets nye togbane som stod ferdig i 2021. Turen tar om lag 1 time.

  Etter ankomst Luang Prabang vil guide og sjåfør transportere deg til ditt hotell for de neste nettene.

  Resten av dagen fri til egen disposisjon. (Måltider: F)

  Luang Prabang.

  Ta turen til Luang Prabangs nattmarked.

  Valgfri utflukt – En smak av Laos: Laotisk mat er ikke spesielt kjent, men som du vil oppleve under ditt opphold i Luang Prabang, står ikke landets kjøkken til side for sine naboland. Denne kvelden vil du få smake populære Lao-retter, som nudelrettene Khao Soi eller Pho. Du vil også prøve steambuns med egg og svin kalt Salapao. For en mer forfriskende rett prøv Namvan, en populær dessertdrikk. I byens litt mindre gater vil du få smake vårruller og Tam Makteng (agurksalat), populære retter mellom venner mens man nyter drikke til. Som avslutning venter nattmarkedet hvor du vil få smake Kaojee (laotisk baguette) og Khao Nom Kok (riskaker).

  Få et innblikk i den laotiske matkulturen med guide.

  Nudelsuppen pho, som mange kanskje kjenner fra Vietnam.

 • I dag skal Luang Prabang utforskes.

  Luang Prabang er en av de vakreste byene i Asia omringet av fjell og jungel, og ved breddene til elvene Nam Khan og Mekong. Med sine bygninger fra den franske kolonitiden, gullbelagte templer og markeder, har byen en atmosfære ulik noen annen by i Asia.

  Luang Prabang fra Phousi-fjellet.

  På denne turen vil du besøke de viktigste templene i byen, som Wat Visoun, Wat Aham og Wat Xiengthong. Du vil også ta beina fatt opp Phousi-fjellet for panoramautsikt over Luang Prabang og omegn. (Måltider: F)

  Luang Prabang gamleby. Foto: Flemming Alexander Skjønhals/OrkideEkspressen.

  Luang Prabang.

  Denne halvdagsturen går med tuk-tuk, men kan også tas med sykkel. Kontakt oss for detaljer.

  Valgfri utflukt – Munkenes prosesjon: Guide vil hente deg på hotellet i før solen går opp for å oppleve munkenes daglige prosesjon for å samle mat. Etter å ha opplevd denne flere hundre år gammel tradisjonen går turen videre til markedet i Luang Prabang, som er på sitt mest livlige på morgenen. Turen avsluttes på en restaurant i nærheten av markedet og ved breddene til Mekong for en lett suppe eller en kopp med fersk laotisk kaffe. Retur til hotellet for full hotellfrokost.

  Munkenes prosesjon er et must, og kan oppleves med guide og henting, eller helt på egen hånd.

  Valgfri utflukt: halvdagstur til Pak Ou-grotten – privat tur på Mekong i lokal elvebåt for å besøke Pak Ou, kjent for sine 100-talls Buddha-figurer. Turen tilbake kan kombineres med solnedgangscruise inkludert cocktail og snacks. Kontakt oss for detaljer.

  Kombiner grottene i Pak Ou med et cruise i solnedgangen.

 • Etter frokost blir du hentet og fraktet til Kuangsi. Vel fremme vil du bli møtt av det spektakulære synet av fossefallene midt i jungelen. Vannfallene går over flere nivåer med kalksteinsformasjoner som danner små laguner, godt egnet for bading. Her blir det rikelig med tid for avslapping, bading og utforskning av området på egen hånd. Her er både en sommerfugl-farm og et redningssenter for den uttrydningstruede asiatiske bjørnen (inngangsbilletter kommer utenom). Tilbake til Luang Prabang ved lunsjtider.

  Ettermiddagen fri til egen disposisjon.

  Kuangsi kan også oppleves med landsbybesøk og fottur til fossefallene.

  Kuangsi-fossefallene utenfor Luang Prabang.

  Kombiner Kuangsi med landsbybesøk og fottur.

  Kombiner Kuangsi med landsbybesøk og fottur. Foturen er på ca. 1,5 time i lett terreng.

 • Etter utsjekk blir du hentet for transport til flyplassen i Luang Prabang.

  Du må gjerne utvide reisen eller kombinere med noen av våre andre reisemål i området. Denne pakken lar seg lett kombinere med nabolandene Thailand, Kambodsja eller Vietnam.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: