Lurer du på noe?

Marit skreddersyr reisen din

Marit skreddersyr reisen din

Hanoi og Halong Bay + badeferie i Hoi An

Noe av det du kan oppleve på denne turen:

Den spennende hovedstaden Hanoi med sin kolonihistorie.

Hverdagsliv i Hanoi.

Den verdensberømte gatematen i Hanoi.

Spektakulære Halong Bay på overnattingscruise.

Hverdagsliv i Halong Bay.

UNESCO-byen Hoi An.

Den japanske broen, Hoi An.

Strendene i Hoi An.

Spennende markeder.

Blant Hanois franske kolonibygninger og 1000 år gamle pagoder finner du et hektisk gatebilde og ikke minst, noe av verdens beste gatemat. Halong-bukten har mer enn 1900 øyer som titter opp av havet. Her venter et behagelig overnattingscruise i spektakulær natur. Den koselige UNESCO-byen Hoi An er en av de flotteste byene i Asia. Med sine strender er Hoi An også perfekt for en avslappende badeferie.

> Se også reiseforslaget Naturopplevelser i Nord-Vietnam med badeferie!

Dette turforslag kan tilpasses og skreddersys etter dine ønsker.

Veiledende priser: 
Pris ved 2 reisende: fra kr 17 600,- pr person.
Pris ved 4 reisende: fra kr 16 600,– pr person.
Pris ved 6 reisende: fra kr 15 500,- pr person.

Flybilletter til/fra Vietnam kommer utenom – kontakt oss for et komplett tilbud!

Prisene er kun veiledende. Det vil forekomme tillegg for enkeltperioder, som jul, vietnamesisk nyttår (ca. 5. – 17. feb 2024) og påske.

Prisen inkluderer:  
3 netter på Hanoi La Siesta Premium Hang Be med frokost.
1 natt med Orchid Classic Cruise e.l. i Halong Bay med program og alle måltider.
6 netter på Palm Garden Resort i et Superior Sea View-rom med frokost.
Heldags sightseeing i Hanoi.
Utflukt med guide for å oppleve Hanois fantastiske gatemat.
Fly mellom Hanoi og Danang/Hoi An.
Halvdags sightseeing i Hoi An.
All transport.

Prisen baserer seg på at to personer reiser sammen og deler rom. Enkeltromstillegg tilkommer.

Merk at strandopphold i Hoi An er best fra midten av februar til august.

Valgfrie utflukter – priser: 
Guidet scootertur i Hoi An: ca. kr 850,- pr person.
Sykkeltur til Tra Que i Hoi An: ca. kr 370,- pr person.
Besøk til fiskerlandsby, Hoi An: ca. kr 1 030,- pr person.

Vi tar forbehold om ledige plasser og at man må opp i pris for å få plass. Dette gjelder spesielt for vinterferien, vietnamesisk nyttår og påsken. For julen gjelder egne priser.

Merk at dette er et reiseforslag som kan utvides og kombineres med andre reisemål. Vi kan også gi deg forslag til andre hoteller avhengig av budsjett og ønsker. Spør oss om råd og tips. Vi kan Vietnam!

I Vietnam benytter vi en leverandør som har utarbeidet programmene i tråd med retningslinjene til ChildSafe og bærekraftssertifiseringen Travelife. Vår leverandør benytter heller ikke plastflasker på sine turer, men refill-flasker.

 • Ankomst Hanoi, Vietnams hovedstad. Her blir du møtt av din guide og sjåfør som vil frakte deg til ditt hotell. Resten av dagen fri til egen disposisjon.

  Hanoi med sine innsjøer.

 • Heldags sightseeingtur i Hanoi. Byen er blant Vietnams eldste og ble allerede på 1000-tallet landets hovedstad. Her er med andre ord mye historie, og i dag vil du oppleve noen av de viktigste attraksjonene.

  Før lunsj besøkes Ho Chi Minh-Mausoleet og One-Pillar Pagoda, samt det etnologiske museet (stengt på mandager). På ettermiddagen fortsetter turen til litteraturtemplet og Vietnams første universitet bygget i år 1070. Deretter venter en tur i den spennende gamlebyen i en tradisjonell sykkeldrosje før Hoan Kiem-sjøen besøkes. Her vil du også se byens eldste pagode, Tran Quoc bygget på 500-tallet og Ngoc Son-templet.

  Ho Chi Minh-mausoleet.

  Vietnameserne elsker kaffe og underveis blir det også anledning til å smake byens ikoniske kaffedrink, eggekaffe. Drinken ble oppfunnet av en ansatt som jobbet på Sofitel Legend Metropole. Den hemmelige oppskriften har siden blitt kopiert av andre pga. sin popularitet og serveres i mange kaffebarer rundt om i Hanoi.

 • Dagen fri til egen disposisjon. Spør oss gjerne om forslag til utflukter.

  På kvelden blir du hentet på hotellet for en guidet gatemat-tur i gamlebyen. Ikke noe er bedre for å bli kjent med et lands kultur enn å utforske et lands mat, og på denne turen vil du kunne prøve mange av byens lokale spesialiteter. Menyen vil kunne variere noe, men du vil kunne smake på pho – vietnamesisk nudelsuppe, rispannekaker og banh mi, vietnamesisk baguette, som også begynner å bli populær hjemme i Norge. Det blir også anledning til å smake på Bia Hoi. Hanois dagsferske øl, populær blant både lokale og turister.

  Opplev Hanois gatemat med guide.

 • UNESCO-listede Halong Bay ligger ca. 180 km øst for Hanoi og byr på spekatulær natur med sine 1900 øyer som stikker opp av havet. Her venter et cruise med overnatting til sjøs. Biltransport til Halong Bay går på morgenen med ombordstigning i 12-tiden. Programmet ombord kan variere med hvilket cruiseselskap som bookes/har ledige lugarer, men inkluderer som regel utflukt til grottesystem, et utkikkspunkt, strandbesøk for bading og andre vannaktiviteter. Eller du kan rett og slett velge å tilbringe tiden på dekk og nyte utsikten.

  Solnedgang ved Halong Bay.

 • Stå opp frisk og opplagt og mys mot de fantastiske klippesteiene som stiger opp av vannet mens morgendisen ligger over vannet. Avhengig av sesongen kan det bli mulighet for et strandbesøk for bading og andre vannaktiviteter, før man i 11-tiden går i land. Herfra går turen tilbake til Hanoi for fly til Hoi An på sen ettermiddag.

  Nærmeste flyplass til Hoi An er Danang som ligger ca. 45 minutter unna Hoi An. I Danang står sjåfør og guide klare til å kjøre deg til Hoi An. Overnatting på strandhotellet Palm Garden Resort eller annet hotell etter ditt ønske. Ønsker du en oppgradering kan vi anbefale Hoi An Boutique Hotel. Vi har også hoteller ved og i kjernen til gamlebyen, hvis det er ønskelig.

  Superior-rom på Palm Garden Resort.

  Palm Garden.

  For oppgradering kan vi anbefale Boutique Hoi An Resort.

  For oppgradering kan vi anbefale Boutique Hoi An Resort.

 • Etter frokost venter halvdags sightseeingtur i Hoi Ans gamleby. Hoi An var fra tidlig av et internasjonalt handelssenter, og i byen kan man se spor av kinesisk, japansk, fransk og europeisk arkitektur. Gamlebyen er godt bevart, og denne morgenen vil du kunne spasere langs de sjarmerende bygningene samtidig som man får en introduksjon til stedets historie. Flere steder av interesse blir besøkt, som den 400 år gamle japanske broen. I gamlebyen blir det også besøk til en familie på tre generasjoner som lager «dumplings» fylt med reker eller svinekjøtt, en av Hoi An spesialiteter. Her får du servert historie og du får også prøve deg selv på å lage denne populære retten.

  Den japanske broen i Hoi An.

  Hoi An gamleby.

  Ettermiddagen fri til egen disposisjon.

  Valgfri utflukt – Guidet scootertur: Utforsk landsbygda som omringer Hoi An og bli kjent med menneskene som lever her. På turen vil du bl.a. besøke et lokalt båtverksted og du vil få et innblikk i området skomaker- og skreddertradisjoner. Du vil passere rismarker før turen avsluttes med en forfriskning på An Bang-stranden.

  Valgfri utflukt – Sykkeltur til Tra Que: Sykkeltur til utkanten av Hoi An. I landbyen Tra Que kan du bli med de lokale og se hvordan de planter og plukker grønnsaker. Som lunsj venter små grillspyd med reker og svinekjøtt, en spesialitet for området.

 • Tiden fri til egen disposisjon.

  Nyt avslapping på den vakre stranden i Hoi An eller delta på forskjellige utflukter. I Hoi An er valgene mange. Guidede sykkelturer eller scooterturer med fokus på streetfood er populært. Et kokkekurs er også en flott måte å komme nærmere på et lands kultur. Maten i Vietnam er vidunderlig! Vi kan også anbefale utflukt til tempelruinene i My Son, som kan dateres 1000 år tilbake i tid.

  Gamlebyen ligger kun et par kilometer unna stranden, og er lett å nå med enten taxi eller sykkel. Her er talløse kunstgallerier, og ønsker du å få sydd deg noen klær er Hoi An kjent for sin store andel skreddere. Det lokale markedet i Hoi An er også verdt et besøk. Uansett når på døgnet er varene helt ferske. Hoi An har også et rikt restauranttilbud og byen viser seg fra sin beste side når mørket har senket seg og de mange lanterne lyser opp gatene.

  Hoi An gamleby. Foto: Ole Andreas Skjønhals/OrkideEkspressen.

  Valgfri utflukt – Besøk til fiskerlandsby: Denne populære utflukten starter med sykkeltur i rolig tempo blant rismarker. Etter en time kommer du en liten båthavn hvor en båt vil frakte deg til det lokale fiskersamfunnet i Cua Dai. Her vil du få en innføring i de lokales fisketeknikker og du vil også få prøve deg i en av de karakteristiske fiskebåtene. Som belønning venter lunsj hos en lokal familie. Vi lover en morsom opplevelse for minneboka.

  På besøk i fiskerlandsby.

 • Det er tid for å reise hjem. Du blir hentet på hotellet i Hoi An i god tid for ditt fly hjem.

  Dette er et fleksibelt reiseforslag. Du må gjerne utvide reisen eller be oss om å legge opp reisen annerledes. Vi skreddersyr din reise til Vietnam!

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: