Mekongdeltaet – Bassac Boat

Mekong deltaet omtales ofte som Vietnams kjøkken, eller risbolle som de ville kalt det selv. Mekong deltaet er så grønt og frodig som man bare kan tenke seg. Selve elven Mekong er stor og viktig, og kanalene er viktig for innbyggerne. Mye av trafikken foregår på vannveiene, selv om det etterhvert har blitt veier langs bredden flere steder.

Man ser bøndene jobber på rismarkene og det produseres grønnsaker og frukt. Mange av innbyggerne her lever under enkle kår, men de virker veldig fornøyd med livet. Her råder en rolig atmosfære, man senker skuldrene og bare nyter. Storbyens travle liv med larm og leven er mindre enn tre timer unna, det kjennes som det er mye lengre.
Vi synes at den beste måten å oppleve dette området, er å ta en båttur, man kan velge mellom et eller to døgns turer der man overnatter ombord.
Det er spennende å besøke landsbyer og se lokal produksjon av forskjellige sorter håndarbeid, bakevarer og naturligvis blir man budt en kopp te, man er tross alt i Vietnam!

Skal man virkelig oppleve Mekongdeltaet er et døgn ombord på Bassac Boat en utmerket måte å se dette grønne og frodige området av Vietnam. Man går ombord før lunsj og starter en uforglemmelig reise. Her er det alle de små øyeblikkene som gjør opplevelsen så stor! Turen går i sakte fart på elven og i kanaler. Det er flere turer i land for å besøke lokale landsbyer og se forskjellige frukter og grønnsaker de dyrker her. Man besøker en landsby der de lager alt mulig av håndverk og bakst, og mange fine håndarbeidsprodukter er til salgs. Man ser det flytende markedet og hvordan folk lever langs kanalene. Lugarene ombord er små og komfortable med aircondition og eget bad. Maten ombord er fullt på høyde med gode restauranter. Mannskapet gjør sitt aller beste for at gjestene skal trives ombord.

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: