Skogplanting og naturopplevelser i Batu Puteh

Bli med på en litt annerledes opplevelse i Borneos regnskog. I tillegg til store naturopplevelser får du muligheten til å oppleve hvordan befolkningen i landsbyen Batu Puteh utenfor Sandakan forsøker å verne regnskogen og leve i harmoni med naturen.

Borneo trues av trehogst, men i den lille landsbyen Batu Puteh arbeider innbyggerne for å redde regnskogen og bevare dens rike dyre- og planteliv. Som en viktig del av dette driver de et skogplantingsprosjekt hvor ødelagt regnskog igjen blir fylt med trær og frodige planter. Inntekter til dette og til sitt eget livsopphold får de gjennom å arrangere spennende elveturer hvor du kan speide etter neseaper, neshornfugler og annet dyreliv, samt delta på vandreturer i verdens eldste regnskog.

Merk at fokuset på denne pakken er natur og opplevelser, og at overnattingen er enklere enn i våre andre pakker. Overnattingene inkluderer en natt på homestay, en natt i hytte på påler ved en innsjø og en overnatting i jungelen i hengekøye.

Program:

Dag 1: Batu Puteh med homestay
Reise til den lille landsbyen Batu Puteh ved den eksotiske Kinabatanganfloden for å oppleve hvordan befolkningen forsøker å leve i harmoni med naturen. Innlosjering for natten hos en en av familiene i landsbyen.

Velkommen til Batu Puteh.

Ettermiddagstur med båt på elven for å se etter dyr. Dyrelivet ved Kinabatangan er rikt og du vil garantert se mye fugler og neseaper som kommer ned til elva for å sove i tretoppene. Du vil også kunne se krokodiller, og er du riktig heldig kan du få øye på Borneos pygmé-elefanter.  Etter safarien dekker din vertsfamilie på til middag.

En gruppe neseaper i tretoppene ved Kinabatangan-elven.

Pygmé-elefanter ved breddene til Kinabatangan-elven.

Dag 2: Kinabatangan – overnatting i hengekøye 
Morgentur med båt på elva for å se etter dyreliv før turen går til landsbyens gartneri. Her er frø fra regnskogens trær samlet inn og dyrket fram av lokalbefolkningen for så å plantes ut i jungelområder som er ødelagt av illegal hogst.

Deretter venter en båttur inn i regnskogen for en spennende overnatting i hengekøye mellom trærne i jungelen. Etter at mørket har senket seg venter en ettermiddagstur til fots for å se etter nattaktive dyr.

Hengekøyen er klar for natten.

Dag 3: Kinabatangan – overnatting i hytte
Morgentur med båt på elva for å se etter dyreliv. Deretter frokost ved hengekøya og besøk til område for skogplanting og rehabilitering av ødelagt regnskog.

På besøk for å se prosjektet mot avskoging.

Båttur til jungelcamp for overnatting i enkle hytter på påler ved en naturskjønn innsjø i regnskogen. Middag og påfølgende tur til fots for å se etter nattaktive dyr.

Dag 4: Turen avsluttes
En siste morgentur med båt på elva for å se etter dyreliv. Deretter frokost før du blir fraktet tilbake til Sandakan for reise videre. Vi er behjelpelig med å koordinere transport til andre deler av Sabah/Borneo. Spør oss om råd og tips.

Priser:
Fra kr 3 700,- pr person ved minimum 2 personer.

Inkludert i prisen:
Overnatting i 3 netter.
3 frokoster, 2 lunsjer, 3 middager.
Utflukter som nevnt over.
Henting og bringing i Sandakan.

Merk at Batu Puteh er muslimsk, så her serveres ikke alkohol.

Denne turen kan kombineres med opphold i Sandakan eller andre deler av Borneo, som Danum Valley eller Kota Kinabalu, hvor vi også kan anbefale badeferie.  Vi har selv vært på Borneo, så spør oss om råd og tips. Vi kan også arrangere stopover i hovedstaden Kuala Lumpur eller i bystaten og naboen Singapore.

> Er du av den aktive typen? Da er kanskje topptur på Mount Kinabalu noe for deg!

Vi tar forbehold om endring i program og pris som følge av f.eks. valutaendringer eller andre årsaker. Spør oss om et skreddersydd tilbud.

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: