5-dagers utflukt til River Kwai og Sangkhlaburi

Vi tar deg med på en spennende reise som inkluderer vakker natur, krigshistorie, spennende markeder og et besøk til lokalsamfunnene i Sangkhlaburi på grensen til Myanmar. Sangkhlaburi ligger noe utenfor allfarvei, og er et området lite besøkt av turister. Sangkhlaburi er derfor et fantastisk sted for å oppleve lokalt og autentisk landsbyliv.  Siste natten tilbringes ved det flytende markedet i Amphawa utenfor Bangkok. 

Turen går med våre kunnskapsrike og lokalkjente guider som er godt kjent i området. Denne pakken er perfekt å kombinere med både Bangkok og badeferie i for eksempel Hua Hin eller andre stranddestinasjoner sør i Thailand.

-> Se også vårt 3-dagers program til River Kwai.

Denne pakken krever at man har minimum en natt på hotell i Bangkok i forkant.

Program:

Dag 1: Dødens jernbane – River Kwai  
Henting på hotellet i Bangkok i sjutiden om morgenen for avreise til River Kwai. Etter ca. 2,5 times kjøretur venter dagens første stopp: JEATH War Museum, som forteller historien om byggingen av Thailand-Burma-jernbanen under 2. verdenskrig. Utbyggingen av «Dødens jernbane», som denne jernbanen også kalles, ble startet av japanerne og skulle forbinde Bangkok med Yangoon i Burma. Etter museumsbesøket går turen med båt på elven, hvor du får sjansen til å se den berømte Broen over Kwai fra vannet. Filmen med samme navn fra 1957 har gjort denne broen verdenskjent, og broen du ser i dag er den opprinnelige fra 1943.

Broen over Kwai.

Etter et fotostopp venter en togtur på den historiske jernbanen. Turen går i meget vakre omgivelser og står i sterk kontrast til jernbanens historie. Så mange som 16.000 krigsfanger og rundt 100.000 asiatiske slavearbeidere mistet livet under byggingen. Togturen varer i 1,5 time før det blir lunsj på en lokal restaurant.

Den historiske jernbanen går i flotte omgivelser. 

Grenseområdet mot Myanmar er blant de vakreste i Thailand, og i natt skal du bo på elven med naturen tett på. Float House Resort tilbyr et firestjerners elveopphold på flåter, omringet av fjell og grønn jungel. Her vil du ha ettermiddagen til egen disposisjon. Lei en kayak, hopp i elven for et bad, eller benytt noen av utfluktsmulighetene i området. Etter at mørket har senket seg serveres middag i hotellets a la carte restaurant (ikke inkludert).

The Float House ligger vakkert til på Kwai-elven.

Rommene på Float House. 

Dag 2: River Kwai – Sangkhlaburi  
Benytt sjansen for et friskt morgenbad eller nyt en kaffekopp på din egen terrasse mens morgendisen ennå ligger over elven. Etter utsjekk fra hotellet går turen til Hellfire Pass. Terrenget i grenseområdet mot Myanmar bød på utfordringer for konstruksjonen av jernbanen, og ved enkelte steder måtte man sprenge seg gjennom fjell og stein. Den største passasjen som ble ryddet er Hellfire Pass. I dag står den menneskelagde passasjen igjen som et monument for jernbanen, og i lag med stedets museum får man et sterkt innblikk i hvilke forhold som rådet for de som tvunget til å bygge jernbanen.

Hellfire Pass.

Videre går ferden til den spennende og vakre Sangkhlaburi-provinsen nord-vest for Kanchanaburi og River Kwai. Turen tar om lag 4 timer med innlagt lunsj. Underveis blir det også anledning for et stopp på et utkikkspunkt ved Vajiralongkorn-demningen. Denne massive demningen gjør at den opprinnelige Sangkhlaburi-landbyen står under vann. I dag bor folk langs den kunstige innsjøen og i hus på stylter uti vannet. Som ved River Kwai byr området på vakker natur og i tillegg er området spennende for sine mange innbyggere av forskjellige etnisiteter.

Etter innsjekk på ditt hotell er tiden fri til egen disposisjon. Guiden tar dere gjerne med på en spasertur over Sangkhlaburis trebro, som forbinder Sangkhlaburi by med Mon-landsbyen på andre siden av vannet.

Broen i Sangkhlaburi er Thailands lengste trebro.

Dag 3: Sangkhlaburi 
Tidlig på morgenen har du mulighet for å oppleve befolkningen gi mat til de lokale munkene. Munkene er prisgitt maten de får fra vanlige mennesker, og å gi mat til munkene anses som en god gjerning. Din guide bistår gladelig om du selv ønsker å delta i seansen som finner sted hver morgen i 6:30-tiden. Etter frokost venter en guidet tur til fots over til trebroen for å se hvordan livet utarter seg i Mon-landsbyen. Et besøk til morgenmarkedet hører selvsagt med.   

Morgenstemning på trebroen.

Munkenes prosesjon for å samle mat er verdt å få med seg.

På skolebesøk i Mon-landsbyen.

Etter en interessant morgen er det tilbake til hotellet eller dere kan utforske stedet ytterligere. Dere har tilgang til guide under hele dagen. I 16-tiden venter en to-timers båttur  for å oppleve de forskjellige samfunnene som har slått seg ned rundt den kunstige innsjøen. Her lever forskjellige stammer om hverandre inkludert Mon, Karen, laotere, burmesere og taiwanesere. De forskjellige etnisitene gjenspeiler seg også i arkitekturen som kan være forskjellig fra landsby til landsby. Avhengig av sesongen vil du under båtturen kunne skimte spor av den opprinnelige landsbyen og de oversvømte templene som stikker opp av vannoverflaten.  

Tilbake i Sangkhlaburi for middag på egen hånd. Om ditt opphold sammenfaller med helg, så kan du tilbringe kvelden på Sangkhlaburis nattmarked (åpent på lørdager).

Med båt får du oppleve hvordan folk lever langs den kunstige innsjøen.

Dag 4: Sangkhlaburi – Amphawa 
Etter tidlig frokost og utsjekk fra ditt hotell begynner vi på vår reise tilbake mot Bangkok via Kanchanaburi og River Kwai-området. Vi stopper ved en passasje av «Dødens jernbane», og du foretar stopp på et lokalt frukt og grønnsaksmarked før vi inntar lunsj på en lokal restaurant. I det vi passerer Kanchanaburi besøker vi krigskirkegården til minne for de falne som følge av byggingen av jernbanen. I 16-tiden ankommer du vakre og sjarmerende Amphawa, et av Bangkoks flytende markeder. Her venter et opphold på boutique-hotellet Chuchai Buri ved kanalen. Tiden fri til egen disposisjon. Om oppholdet her sammenfaller med helg kan du oppleve det populære helgemarkedet.

Amphawa i solnedgang.

Dag 5: 
Etter frokost og utsjekk venter et av de mest fascinerende markedene i Bangkok. Ved togstasjonen i Lad Yai stiger du på toget som vil frakte deg til det morsomme togmarkedet i Mae Klong. Her har mangelen på plass ført til at deler av markedet befinner seg på toglinjen. Handelen av varer må dog ta pause når togene skal passere. Her ryddes kjøtt, fisk og grønnsaker bort for så å bli lagt på plass igjen etter at lokaltoget har passert. Ta plassering bakerst i togsettet for å se varer bli ryddet på plass etter passering. Her blir anledning til å rusle rundt og ta en titt på varene som er til salgs.

Togmarkedet i Mae Klong.

Turen avsluttes med transport tilbake til Bangkok eller til Hua Hin for badeferie.

Priser:
Ved 2 reisende: kr 12 995,- pr person.
Ved 3-6 reisende: kr 11 500,- pr person.
Ved 7-9 reisende: fra kr 10 300,- pr person.

Inkludert i prisen:
Privat transport og engelskspråklig guide.
1 natt på The Float House River Kwai.
2 netter på Samprasob Resort eller lignende i Sangkhlaburi.
1 natt på Chuchai Buri ved det flytende markedet i Amphawa.
Inngangsbilletter og drikkevann i bilen.
4 frokoster og 4 lunsjer.

Denne rundturen passer utmerket i kombinasjon med Hua Hin eller med noen av de andre strendene i det sørlige Thailand. Kontakt oss for en skreddersydd reise!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: