3-dagers utflukt til River Kwai

Bli med på en spennende og meget variert tredagers-tur der du får oppleve River Kwai. En tur full av opplevelser og spennende historie fra andre verdenskrig.

Høydepunktene inkluderer:

• Spennende og morsomme markeder, inkl. togmarkedet i Bangkok
• Sjarmerende Amphawa i utkanten av hovedstaden
• Det flytende markedet i Damnoen Saduak
• Krigshistorie fra andre verdenskrig med interessante museumsbesøk
• Broen over Kwai, togtur på «dødens jernbane» og Hellfire pass
• Opphold på Kwai-elven i naturskjønne omgivelser på flåte for en natt
• Dyktig engelsk- eller svensktalende guide

Denne pakken er perfekt i kombinasjon med Bangkok og Hua Hin/Cha Am.

> Se også vårt program som kombinerer River Kwai med den spennende provinsen Sangkhlaburi.

Turen til River Kwai krever at du har minimum en natt på hotell i Bangkok i forkant.

Program:

Dag 1: Togmarkedet – Amphawa – Damnoen Saduak – Kanchanaburi
Henting på hotellet i Bangkok for å oppleve noen av de mest spennende markedene i Bangkok. Først ut er det fiffige togmarkedet i Mae Klong. Her har mangelen på plass ført til at deler av markedet befinner seg på toglinjen. Handelen av varer må dog ta pause når toget skal passere. Her ryddes kjøtt, fisk og grønnsaker bort for så å bli lagt på plass igjen etter at lokaltoget har passert. Du vil ankomme togmarkedet med tog en tur som tar ca. 1 time. Når toget nærmer seg markedet, tar guiden deg med bakerst i toget slik at du har orkesterplass når varene blir ryddet på plass igjen etter togpassering. Til toget snur igjen blir det anledning til å rusle rundt og ta en titt på varene som er til salgs.

Fra togmarket fortsetter turen til det sjarmerende flytende markedet i Amphawa. Her blir det anledning for en koselig rusletur langs kanalen. Samfunnet i Amphawa har tidligere mottatt pris fra UNESCO for sitt arbeid med å ivareta de over 100 år gamle husene i teak.

Amphawa flytende marked, Bangkok - OrkideEkspressen

Ole tester den lokale maten på det flytende markedet i Amphawa.

Etter Amphawa går ferden med båt til det populære flytende markedet Damnoen Saduak. Turen tar ca. en time og man får et interessant innblikk i livet langs elven og Bangkoks mange kanaler. Etter et stopp i Damnoen Saduak vender vi snuten vestover mot Kanchanaburi og grenseområdet mot Myanmar. Overnattingen er på Royal River Kwai Resort, og fra Damnoen Saduak tar kjøreturen ca. to timer. Underveis blir det anledning for lunsj på lokal restaurant. Resten av ettermiddagen fri på egen hånd.

Broen over Kwai.

Broen over Kwai.

Dag 2: Broen over Kwai – Dødens jernbane – Jungle Rafts River Kwai
Etter frokost og utsjekk fra hotellet venter en kort sightseeingtur, hvor du får sjansen til å spasere over den berømte Broen over Kwai. Filmen med samme navn fra 1957 har gjort denne broen verdenskjent, og broen du ser i dag er den opprinnelige fra 1943. I 11-tiden venter en togtur på den historiske jernbanen, også kalt for Dødens jernbane. Utbyggingen av jernbanen ble startet av japanerne under 2. verdenskrig og skulle forbinde Bangkok med Yangoon i Burma. Turen går i meget vakre omgivelser og står i sterk kontrast til jernbanens historie. 16.000 krigsfanger og rundt 100.000 asiatiske slavearbeidere mistet livet under byggingen. Togturen varer i 1,5 time før det blir lunsj på en lokal restaurant.

River Kwai - OrkideEkspressen

Togturen går i vakkert landskap.

Grenseområdet mot Myanmar er blant de vakreste i Thailand, og i natt skal du bo på elven med naturen tett på. River Kwai Jungle Raft Floating Resort tilbyr elveopphold på flåter, omringet av fjell og grønn jungel. Her vil du ha hele ettermiddagen til egen disposisjon. Lei en kayak eller hopp i elven for et bad. Vi anbefaler også et besøk til den lokale landsbyen rett ovenfor hotellet. Hyttene er i enkel standard uten strøm, men med eget bad og toalett. Etter at mørket har senket seg og stearinlysene er tent, serveres middagen i hotellets egen restaurant.

For den som ønsker oppgradert overnatting med bedre standard kan vi anbefale The Float House Resort. Flåtehotellet ligger med samme flotte omgivelser en halv kilometer nedstrøms for Jungle Raft, og holder 4 stjerner. Kontakt oss for pris.

SONY DSC

River Kwai Jungle Rafts.

Jungle Rafts River Kwai - OrkideEkspressen

Overnattingen er enkel uten strøm. Hvert rom har en oljelampe til bruk på kvelden.

Dag 3: Hellfire Pass – krigskirkegården
Benytt sjansen for et friskt morgenbad eller nyt en kaffekopp på din egen terasse mens morgendisen ligger som et teppe over elven.

Etter en lat morgen og utsjekk fra hotellet går turen til Hellfire Pass. Terrenget i grenseområdet mot Myanmar bød på utfordringer for konstruksjonen av jernbanen, og ved enkelte steder måtte man sprenge seg gjennom fjell og stein. Den største passasjen som ble ryddet er Hellfire Pass. I dag står den menneskelagde passasjen igjen som et monument for jernbanen, og i lag med stedets museum får man et sterkt innblikk i hvilke forhold som rådet for de som bygde jernbanen.

Hellfire Pass

Hellfire Pass.

Etter Hellfire Pass går turen til krigskirkegården i Kanchanaburi.

Retur enten tilbake til Bangkok eller til Hua Hin for et badeopphold. Lunsj underveis.

Priser:
Ta kontakt for en skreddersydd pakke.

Priseksempel ved f.eks. 4-6 reisende: kr 5 450,- pr person. Pris kan variere etter sesong.

For oppgradring på River Kwai fra Jungle Rafts til Float House ligger tillegget på ca. kr 500,- ekstra pr person. Merk at middag da kommer utenom og må kjøpes på stedet.

Inkludert i pakken: 
Privat transport og dyktig engelskspråklig guide.
Overnatting på Royal River Kwai Resort og Jungle Rafts.
Inngangsbilletter og drikkevann i bilen.
2 frokoster, 3 lunsjer og 1 middag.

Ønsker man ekstra natt på elven er det mulig mot tillegg. Denne utflukten passer utmerket i kombinasjon med Hua Hin eller Cha Am.

Kontakt oss i dag for en skreddersydd reise.

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: