Thailand – innreiseregler

Innreiseregler i forbindelse med Covid-19

Det globale reiserådet fra norsk UD blir opphevet 1. oktober. For reise til Thailand gjelder fremdeles strenge restriksjoner for alle reisende grunnet covid-19.

Landets myndigheter har plan om gradvis gjenåpning. Denne planen innbefatter karantenefri innreise for fullvaksinerte og vil gå i faser gjennom 2021 og inn i 2022. Fullføring av planen er gjenstand for både smittesituasjon og vaksineringsgrad.

Phuket er allerede åpnet for karantenefrie reiser for fullvaksinerte turister gjennom Phuket Sandbox-programmet. Det samme gjelder Koh Samui. Det er likevel en del regler for fullvaksinerte som skal til de sørlige provinsene.

For oppdatert info om innreisereglene til Thailand – se alltid: https: Oslo.thaiembassy.org/en

Her finner du også reglene for karantenefrie reiser gjennom programmene Phuket Sandbox og Samui Plus.

Vi er behjelpelig med bestilling av flybilletter. Kontakt oss for et tilbud på post@orkide.no eller telefon 62 48 82 88.

Pga. pandemien har vi redusert bemanning og holder åpent tirsdag og torsdag kl. 09:00 – kl. 12:00.

 

REGLER PR OKTOBER 2021: 

Pass og visum:
Norske passholdere kan reise til Thailand uten visum så lenge oppholdet ikke overskrider 30 dager. Passet må være gyldig i minimum 6 måneder etter ankomst Norge.

For opphold i 60 dager kan man søke turistvisum.

Annen dokumentasjon:
I forkant av reisen må det søkes om Certificate of Entry.

OBS. Om ditt fly endres etter at du har fått godkjent COE må denne oppdateres.

Reiseforsikring: 
Det må fremvises reiseforsikring som dekker opp mot USD 100 000. Reiseforsikringen må inkludere dekning for covid-19, og må gjelde under hele ditt opphold i Thailand. Forsikring kan kjøpes via websidene til den thailandske ambassaden.

Karantene:
Thailand vil fra 1. oktober ha 7 dagers karantene for fullvaksinerte reisende. Karantenen må gjennomføres på godkjent hotell av myndighetene.

Karantenehotell må bestilles på egen hånd i forkant av reisen. For bestilling og hvilke hoteller som inngår i karanteneprogrammet, se her: https://asq.locanation.com/

Tester:
Du må også kunne vise til negativ Covid-19-test før du reiser. Testsvaret kan ikke være eldre enn 72 timer.

Du blir testet for Covid-19 ved ankomst, og du vil måtte teste deg for korona under oppholdet. Testtime må bestilles på egen hånd gjennom en egen webside (se infosidene til ambassaden).

ThailandPlus: 
Før avreise må appen ThailandPlus lastes ned. Smittesporingsappen Mor Chana kan også lastes ned for både Android og iPhone.

Thailandske passholdere:
Thailandske passholdere/nasjonaliteter kan fremdeles reise inn som tidligere, men de må følge landets karanteneregler. Det kreves også negativ koronatest i forkant av reisen. Barn, foreldre og ektefelle av thailandsk passholder kan også reise inn.

Reiseråd fra UD:
Utenriksdepartementet har opphevet det globale reiserådet 1. oktober. Det kan likevel komme endringer på kort varsel om koronasituasjonen skulle tilsi det.

For reisemål hvor det utstedes reiseråd vil reiseforsikring kunne bli ugyldig.

Innreise Norge:
Det er egne regler for innreise til Norge. Les mer her: https://www.helsenorge.no/koronavirus/reise/#regler-ved-innreise-til-norge.

 

Endringer kan forekomme på kort varsel. Vi tar ikke ansvar for at informasjonen over ikke er oppdatert. Du har selv ansvar for å sjekke med landets myndigheter for hva som gjelder for deg og din reise.

For fullverdig og oppdatert informasjon kontakt den Thailandske ambassaden eller besøk deres webside: Oslo.thaiembassy.org/en

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: