Thailand – innreiseregler

Innreiseregler i forbindelse med Covid-19

Fra 1. november 2021 kan fullvaksinerte nordmenn reise til Thailand gjennom det nye «Test and Go»-programmet. Selv om landet åpner opp er det fremdeles en del restriksjoner som gjelder for innreise, og det er viktig at du setter deg inn i reglene før du bestiller en reise.

Landets myndigheter har en plan om gradvis gjenåpning av hele landet. Denne planen vil gå i faser gjennom 2021 og inn i 2022. Fullføring av planen er gjenstand for både smittesituasjon og vaksineringsgrad. Pr nå har ikke Thailand nådd ønsket vaksineringsrate på 70%, og lokale restriksjoner gjelder fremdeles i flere deler av landet (det er f.eks. strenge serveringsregler for alkohol og krav til munnbind på offentlig sted).

For oppdatert og komplett info om innreisereglene til Thailand – se alltid: https: Oslo.thaiembassy.org/en

Vi er behjelpelig med bestilling av flybilletter. For pakkereiser anbefaler vi at man ser an hvordan gjenåpningen utvikler seg og planlegger for reiser over jul. Vi håper at gjenåpningen går som planlagt og at restriksjonene kan løftes gradvis i løpet av vinteren. Kontakt oss for et tilbud på post@orkide.no eller telefon 62 48 28 88.

Pga. pandemien har vi redusert bemanning og holder åpent tirsdag og torsdag kl. 09:00 – kl. 12:00. Vi forsøker å besvare henvendelser så fort vi kan, men ber om forståelse for at svartiden kan være noe lengre enn normalt.

 

REGLER PR 1. NOVEMBER 2021 – «Test & Go»: 

Pass og visum:
Norske passholdere kan reise til Thailand uten visum så lenge oppholdet ikke overskrider 30 dager. Passet må være gyldig i minimum 6 måneder etter ankomst Norge.

For opphold i 60 dager kan man søke turistvisum. I tillegg er det innført et Special Tourist Visa (SVT) som gjelder for opphold i 90 dager.

Annen dokumentasjon:
I forkant av reisen må det søkes om Thailand Pass: https://tp.consular.go.th/. Thailand Pass erstatter COE/Certificate of Entry.

OBS. Om ditt fly endres etter at du har fått godkjenning må du søke Thailand Pass på nytt.

Tester og «ventekarantene»:
Du må kunne vise til negativ Covid-19 PCR-test før du reiser. Thailandske myndigheter krever en lab-bekreftelse på at testen er en RT-PCR. Testen kan ikke være eldre enn 72 timer.

Selv om fullvaksinerte nordmenn kan reise karantenefritt fra 1. november, så må du før reise booke og ha minst én natt på myndighetsgodkjent hotell ved ankomst. Ved ankomst blir du testet for covid-19 (på den reisendes regning) og må vente på hotellrommet i et døgn for svar. Ved negativ test kan du reise fritt i Thailand (merk at lokale restriksjoner kan gjelde).

Se ambassadens websider for booking av hotell.

Om du skulle bli smittet av korona under ditt opphold må du i karantene.

Reiseforsikring: 
Det må fremvises reiseforsikring som dekker opp mot USD 50 000. Reiseforsikringen må inkludere dekning for covid-19, og må gjelde under hele ditt opphold i Thailand. Om du ikke har god nok forsikring fra tidligere, kan forsikring kjøpes via websidene til den thailandske ambassaden.

Smittesporings-app: 
Ved ankomst må smittesporingsappen Mor Chana lastes ned.

Reiseråd fra UD:
Utenriksdepartementet har opphevet det globale reiserådet 1. oktober. Det kan likevel komme endringer på kort varsel om koronasituasjonen skulle tilsi det.

For reisemål hvor det utstedes reiseråd vil din norske reiseforsikring kunne bli ugyldig.

Innreise Norge:
Det er egne regler for innreise til Norge. Les mer her: https://www.helsenorge.no/koronavirus/reise/#regler-ved-innreise-til-norge.

 

ENDRINGER KAN FOREKOMME PÅ KORT VARSEL. VI TAR IKKE ANSVAR FOR AT INFORMASJONEN OVER SKULLE VISE SEG Å VÆRE FEIL ELLER IKKE OPPDATERT. DU HAR SELV ANSVAR FOR Å SJEKKE MED LANDETS MYNDIGHETER FOR HVA SOM GJELDER FOR DEG OG DIN REISE. 

For fullverdig og oppdatert informasjon kontakt den Thailandske ambassaden eller besøk deres webside: Oslo.thaiembassy.org/en

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: