Til Asia i sommer?

Les om våre sommerfavoritter!

De aller fleste som reiser østover velger å legge reisen til vinteren, men som du vil lese under, har Asia også mange gode reisemål for den som søker et eksotisk reisemål om sommeren. Her er noen av våre favoritter.

Thailand: 

De fleste forbinder Thailand som et reisemål om vinteren. Smilets land har likevel flere destinasjoner som gjør landet til en feriefavoritt året rundt.  

Koh Samui, en av våre favoritter i Thailand om sommeren. 

De aller beste reisemålene om sommeren finner du sør i Thailand-bukten. I denne perioden er de aller mest populære reisemålene ferieperlen Koh Samui med sine naboøyer Koh Phangan og Koh Tao. Khanom på fastlandet innenfor Samui, er også et veldig godt tips om du ønsker en eksotisk ferie om sommeren.  

> Les mer om Koh Samui her.

Et reisemål som også er populært på denne tiden av året er Hua Hin nord i Thailand-bukten. Hua Hin har riktignok aller best klima om vinteren, og selv om man må kunne forvente noe regn her om sommeren, er den tidligere fiskerlandsbyen også et godt alternativ om sommeren. Sjøen utenfor Hua Hin er lavere i denne perioden, noe som gjør stranden større og bredere. Hotellene kan i tillegg friste med svært så fordelaktige priser. Spesielt på hotellene i 4- og 5-stjerners-sjiktet kan du spare mye, opptil så mye som 40% i forhold til prisene om vinteren.  

> Se våre spesialsydde reiseforslag til Thailand i sommer her!

Hanoi, Vietnam.

Vietnam: 

Vietnam har også mest besøkende i vinterhalvåret, men klimaet i det langstrakte landet varierer derimot veldig mellom nord og sør. Den sørlige delen av Vietnam er best om vinteren mens den sentrale og nordlige delen av landet passer godt for reisende om våren og sommer. For strandferie er Hoi An og Danang svært gode alternativer i sommerhalvåret. 

> Les mer om Vietnam her.

Bali, Indonesia.

Bali og Lombok:  

Indonesia med øyene Bali og Lombok er klimamessig på sitt aller best fra mai til oktober. Øyene, som kan by på fascinerende kultur, natur og strender, opplever stor trafikk om sommeren. Reiser for månedene juli og august, bør derfor planlegges god tid i forveien for best mulig pris, gjerne 5-6 måneder i forkant.  

> Les mer om Bali og Lombok her.

Pygmé-elefanter i det fri, er en av mange dyrearter du kan oppleve på Borneo. 

Malaysia:  

I likhet med Thailand, er den malaysiske østsiden et godt utgangspunktet for en flott ferie om sommeren. Av favorittsteder kan vi trekke frem den romantiske øya Tioman. Også øyene Redang og Perenthien er gode alternativer. Ikke minst er Borneo et flott sommerdestinasjon, med sin uslåelige kombinasjon av unike naturopplevelser og flotte strender.  

> Se vårt reiseforslag – Sarawaks høydepunkter.

Sri Lanka.

Sri Lanka:  

Sri Lanka, den sjarmerende lille perlen i det indiske hav, tiltrekker seg mest reisende om vinteren. Selv om øya er relativt liten er klimaet på østkysten merkbart forskjellig fra reisemålene i sør-vest om sommeren. Er du på utkikk etter flotte og solrike strender på sommeren kan Trincomalee og Passikuda være noe for deg. Sri Lanka er en av våre nye favoritter de siste årene.

> Les mer om Sri Lanka!

Kyoto, Japan.

Japan: 

Japan har økt kraftig i popularitet de siste årene. Landet kan by på helt særegen kultur, og kontrasten fra det gamle til det hypermoderne vil garantert fascinere. Japan har mye å tilby og takket være lyntog er landet lett å reise i. En reise hit krever likevel litt planlegging, men våre spesialister hjelper deg å lage reisen slik du ønsker. Japan følger de samme årstidene som her hjemme, og er et bra reisemål vår, sommer og høst.

> Les mer om Japan og se våre forslag til reiser her!

Som du kan se kan vi anbefale flere reisemål om sommeren, men selv om mange av de andre reisemålene i Asia opplever regntid behøver nødvendigvis ikke det å bety at man skal avskrive disse reisemålene heller. Som oftest innebærer regntiden en til to timers regnskyll på ettermiddag/kveld, og det er sjeldent man vil oppleve at hele dager regner bort. Du vil ennå kunne sole deg på dagtid. I heten vil regnskyllene til gjengjeld kunne oppleves som forfriskende. Reiser du for å oppsøke attraksjoner i lavsesongen, som f.eks. til Siem Reap for å oppleve Angkor Wat, vil du kunne oppleve langt mindre trengsel enn til vanlig. Det aller beste er nok likevel at prisene er er på sitt laveste i denne perioden.

Kontakt oss og vi hjelper deg med en eksotisk sommerferie. 

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev