Ho Chi Minh-byen som den nå offisielt heter, viser seg frem med brede boulevarder og uvant trafikk. Det blir et spennende møte med Østen og vi skal få med oss utflukter til både Cu Chi tunnelene og Mekongdelta. Vi kommer tett på folkelivet i løpet av vårt elvecruise om bord på en tradisjonsrik båt på den mektige Mekong. Her kan vi nyte atmosfære og service om bord, mens vi får spennende utflukter til lands og til vanns. Etter mange høydepunkter her i lavlandet går ferden på raske veier mot Phat Thiet. Vi nyter naturen langs veien og ser dyrking av dragefrukten. Avslutningsvis bor vi med utsikt til Sør-Kina-havet, hvor vi kan kombinere et genuint vietnamesisk byliv med late dager ved stranden.

Reisen starter i Ho Chi Minh City, eller Saigon som vi fortsatt liker å kalle byen. Her står  historiske opplevelser for tur før vi skal nyte Mekongs duvende verden om bord på en klassisk Bassac båt. Til slutt nytes livet ved Øst-Kina-Havet, rett på stranden ved byen Phan Thiet.

Phan Thiet.

I Phan Thiet finnes få internasjonale restauranter, men hotellet serverer alltid nydelig mat og er spesialister på alskens sjømat. Selve byen er stor og i særdeleshet genuin. Her finnes også en flott fiskehavn. Det er kort vei fra hotellet til byen og det er lett å utforske nærområdene enten du låner deg en sykkel eller trasker langs stranden i solnedgang. Hotellområdet har en stor hage med strandbar og flere bassenger. Rett ved finner vi en flott golfbane, for de som spiller golf. Ca 1/2 times kjøretur fra Phan Thiet finner vi turistområdet Mui Ne hvor det er mange internasjonale turistrestauranter og barer.

Prisen inkluderer:
Flyreisen Oslo – Ho Chi Minh-Oslo med Thai Airways
Flyskatter
3 netter på Grand Silverland Hotel, deluxrom, Ho Chi Minh
1 natt ombord på Bassac Boat, TransMekong
5 netter på Ocean Dunes Resort, Phan Thiet, delux med sjøutsikt
9 frokoster, 4 lunsjer og 1 middag
Elvecruise, entreer og utflukter som nevnt i program
Engelsktalende guide på rundturen

 • Avreise fra Oslo Lufthavn kl. 14.15 med Thai Airways til Bangkok. Her skal vi bytte fly neste morgen (flymåltider)

   

 • Kl. 06.20 lander vi i Bangkok og bytter fly. Kl. 07.45 letter vi for den korte etappen til Saigon der vi lander kl. 09.15. Her står vår vietnamesiske engelsktalende guide og venter på oss i ankomsthallen. Vi lærer litt av byen å kjenne med en liten sentrumsnær rusletur der vi ser de viktiste bygninger og severdigheter. Ikke minst skal vi lære oss hvordan vi krysser gaten i dette kaoset av trafikk…Vi spiser lunsj og besøker krigsmuseet og ser lokalt håndverk med de spesielle lakkarbeidene før vi sjekker inn på Grand Silverland Hotel. Resten av ettermiddagen til egen disposisjon. (flymåltider, L)

 • Vi spiser frokost før vi drar på tur ut av byen. Vi kjører gjennom skoger av gummitrær og nyter synet av landsbyliv før vi kommer til  Tay Ninh der vi  besøker det spesielle Cao Dai tempelet. Dette til ære for en tro som vel er mer som en filosofi enn en religion. Vi skal  overvære en av dagens seremonier. Vi fortsetter videre til Cu Chi tunnelene, hvor Vietcong regjerte for noen tiår tilbake. Sterke inntrykk kommer innpå oss. Lunsj inntas i fellesskap i løpet av dagen og middag på egenhånd. (F,L)

  Nedgang til Cu Chi tunnel

   

 • Om morgenen kjører vi fra Ho Chi Minh City til Mekong Deltaet. Her går vi om bord i båten vår i Can Tho, ved Ninh Kieu-kaia før lunsj. En velkomstdrink blir servert sammen med introduksjonen av skipet og mannskap. Ferden går til vanns nedover Hau-elven. Finn deg gjerne en god stol på øvre dekk og nyt synet av rismarker, sukkerroe-marker og dette gedigne matfatet som området er. I Nicolai-kanalen vender vi mot Mang Thit og Co Chien-elvene. Vi kaster anker på ettermiddagen og går i land og opplever dette fredelige jordbruksområdet. Vi nyter solnedgangen fra dekket på båten vår. En nydelig middag venter senere på kvelden. Lugarene har dusj og toilett. (F,L,M)

   

 • Stå opp med solen og kjenn på atmosfæren mens dere cruiser på Mekong.  Vi kommer inn i smalere kanaler og kommer tett på fruktdyrkere og båtbyggere. Vi prøver oss i en sampan, robåt, og vi besøker lokale familiebedrifter. Ved Cai Be sjekker vi ut fra skipet og ferden går med buss tilbake til Saigon. Vi spiser lunsj på et hyggelig sted på turen tilbake. Natten tilbringes på velkjente Grand Silverland Hotel. (F,L)

  Frokost på Bassac Boat

  På vei til flytende markedet med varer

 • Vi forflytter oss østover og det blir en lengre kjøretur mot den genuine byen Phan Thiet. Underveis kan vi nyte landskapet med sine store plantasjer av dragefrukt. Vel fremme sjekker vi inn på gode Ocean Dunes Resort der vi får tildelt superior rom med fin utsikt mot Sør-Kina-havet. (F)

 • Late dager ved stranden eller ved bassenget. Fritid til egne streiftog.  Disse dagene er uten lokalguide og oppholdet er altså på egenhånd. (F)

  Ocean Dunes Resort er ikke av de mest elegante og trendy hotellene. Det er faktisk av de eldste ved denne kysten. Men du verden så mye man får for pengene. God velkomst og service, nydelig utsikt mot hageanlegg og hav fra rommets veranda. 2 bassenger og fine plenområder ut mot strand og hav. Du finner Sea Horse Restaurant med svært god mat,med sjømat som spesialitet. Noen kvelder dekkes det opp ute og det er underholdning. Ved stranden finner du den freshe Beach Bar, mens Bara Cuda ligger innendørs og byr på drinker og snacks. Hotellet ligger rett ved en flott golfbane og vil ellers være behjelpelig med utflukter om det ønskes. Det er kort vei inn til byen. Phan Thiet er stor, med flere hundre tusen innbyggere og har svært liten vestlig innflytelse.

  Frokost på Ocean Dunes Resort

   

 • Vi kan nyte en rolig formiddag før vi får transfer til flyplassen for flight med Thai Airways kl. 20.55 mot Bangkok. Her blir det flybytte.  (F/flymåltid)

   

 • Flybytte og vi letter rett etter midnatt, kl. 00.20 med kurs for Oslo Lufthavn, der vi skal lande kl. 06.50 lokal tid.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: