SISTE SJANSE FOR BESTILLING! FÅ PLASSER LEDIG! 

Saigon, eller Ho Chi Minh-byen som den nå offisielt heter, viser seg frem med brede boulevarder og uvant trafikk. Det blir et spennende møte med Østen og vi skal få med oss utflukter til både Cu Chi tunnelene og Mekongdelta. Vi kommer tett på folkelivet i løpet av vårt elvecruise om bord på en tradisjonsrik båt på den mektige Mekong. Her kan vi nyte atmosfære og service om bord, mens vi får spennende utfluk-ter til lands og til vanns. Etter mange høydepunk-ter her i lavlandet går ferden på raske veier mot Phat Thiet. Vi nyter naturen langs veien og ser dyr-king av dragefrukten. Avslutningsvis bor vi med utsikt til Sør-Kina-havet, hvor vi kan kombinere et genuint vietnamesisk byliv med late dager ved stranden.

Reisen starter i Ho Chi Minh City, eller Saigon som vi fortsatt liker å kalle byen. Her står historiske opplevel-ser for tur før vi skal nyte Mekongs duvende verden om bord på en klassisk Bassac båt. Til slutt nytes livet ved Sør-Kina-Havet, rett på stranden ved storbyen Phan Thiet.

I Phan Thiet finnes få internasjonale restauranter, men hotellet serverer alltid nydelig mat og er spesialister på alskens sjømat. Selve byen er stor og i særdeleshet ge-nuin. Her finnes også en flott fiskehavn. Det er kort vei fra hotellet til byen og det er lett å utforske nærområ-dene enten du låner deg en sykkel eller trasker langs stranden i solnedgang. Hotellområdet har en stor hage med strandbar og flere bassenger. Rett ved finner vi en golfbane, for de som spiller golf. Ca 1/2 times kjøretur fra Phan Thiet finner vi turistområdet Mui Ne hvor det er mange internasjonale turistrestauranter og barer.

Phan Thiet.

Prisen inkluderer:
Flyreisen Oslo – Ho Chi Minh-Oslo med Thai Airways
Flyskatter
3 netter på Grand Silverland Hotel, deluxrom, Ho Chi Minh
1 natt ombord på Bassac Boat, TransMekong
5 netter på Ocean Dunes Resort, Phan Thiet, delux med sjøutsikt
9 frokoster, 4 lunsjer og 1 middag
Elvecruise, entreer og utflukter som nevnt i program
Engelsktalende guide på rundturen

 • Avreise fra Oslo Lufthavn kl. 14.15 med Thai Airways til Bangkok. Her skal vi bytte fly neste morgen (flymåltider)

   

 • Kl. 06.20 lander vi i Bangkok og bytter fly. Kl. 07.45 let-ter vi for den korte etappen til Saigon der vi lander kl. 09.15. Her står vår vietnamesiske engelsktalende guide og venter på oss i ankomsthallen. Vi lærer litt av byen å kjenne med en liten sentrumsnær rusletur der vi ser de viktiste bygninger og severdigheter. Ikke minst skal vi lære oss hvordan vi krysser gaten i dette kaoset av trafikk. Vi spiser lunsj og besøker krigsmuseet og ser lokalt håndverk med de spesielle lakkarbeidene før vi sjekker inn på Grand Silverland Hotel. Resten av etter-middagen til egen disposisjon. (flymåltider, L)

 • Vi spiser frokost før vi drar på tur ut av byen. Vi kjører gjennom skoger av gummitrær og nyter synet av landsbyliv før vi kommer til  Tay Ninh der vi  besøker det spesielle Cao Dai tempelet. Dette til ære for en tro som vel er mer som en filosofi enn en religion. Vi skal  overvære en av dagens seremonier. Vi fortsetter videre til Cu Chi tunnelene, hvor Vietcong regjerte for noen tiår tilbake. Sterke inntrykk kommer innpå oss. Lunsj inntas i fellesskap i løpet av dagen og middag på egenhånd. (F,L)

  Nedgang til Cu Chi tunnel

 • Om morgenen kjører vi fra Ho Chi Minh City til Mekong Deltaet. Her går vi om bord i båten vår. En velkomstdrink blir servert sammen med introduksjonen av skipet og mannskap. Ferden går via flere elver og kanaler. Finn deg gjerne en god stol på øvre dekk og nyt synet av rismarker, sukkerroe-marker og dette gedigne matfatet som området er. Vi kaster anker på ettermiddagen og går i land og opplever dette fredelige jordbruksområdet. Vi nyter solnedgangen fra dekket på båten vår. En nydelig middag venter senere på kvelden. Lugarene har dusj og toilett. (F,L,M)

   

 • Stå opp med solen og kjenn på atmosfæren mens dere cruiser på Mekong og passerer flytende markeder. Vi ser barn som bader ved de små landsbyene, og vi får se nærmere på lokalt håndverk.  På formiddagen sjekker vi ut fra skipet og ferden går med buss tilbake til Saigon. Vi spiser lunsj på et hyggelig sted på turen tilbake. Natten tilbringes på velkjente Grand Silverland Hotel. (F,L)

  Frokost på Bassac Boat

  På vei til flytende markedet med varer

 • Vi forflytter oss østover og det blir en lengre kjøretur mot den genuine byen Phan Thiet. Underveis kan vi nyte landskapet med sine store plantasjer av dragefrukt. Vel fremme sjekker vi inn på gode Ocean Dunes Resort der vi får tildelt superior rom med fin utsikt mot Sør-Kina-havet. (F)

 • Late dager ved stranden eller ved bassenget. Fritid til egne streiftog.  Disse dagene er uten lokalguide og oppholdet er altså på egenhånd. (F)

  Ocean Dunes Resort er ikke av de mest elegante og trendy hotellene. Det er faktisk av de eldste ved denne kysten. Men du verden så mye man får for pengene. God velkomst og service, nydelig utsikt mot hageanlegg og hav fra rommets veranda. 2 bassenger og fine plenområder ut mot strand og hav. Du finner Sea Horse Restaurant med svært god mat, med sjømat som spesialitet. Noen kvelder dekkes det opp ute og det er underholdning. Ved stranden finner du den freshe Beach Bar, mens Bara
  Cuda ligger innendørs og byr på drinker og snacks. Hotellet ligger rett ved en flott golfbane og vil ellers være behjelpelig med utflukter om det ønskes. Det er kort vei inn til byen. Phan Thiet er stor, med flere hundre tusen innbyggere og har svært liten vestlig innflytelse.

  Frokost på Ocean Dunes Resort

   

 • Vi kan nyte en rolig formiddag før vi får transfer til flyplassen for flight med Thai Airways kl. 20.55 mot Bangkok. Her blir det flybytte.  (F/flymåltid)

   

 • Flybytte i Bangkok og videre reise etter midnatt, kl. 00.20 med kurs for Oslo Lufthavn, der vi skal lande kl. 06.50 lokal tid.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev