Denne turen gir deg en god kombinasjon av opplevelser og badeferie. Nå har vi gjort turen noen dager lengre slik at du virkelig får kose deg ved stranden.

Turens høydepunkter:

Eksotiske storbyopplevelser i Saigon/Ho Chi Minh-byen
Cu Chi-tunnelene brukt av Vietcong under Vietnamkrigen
Avslappende og spennende elvecruise i det fantastiske Mekongdeltaet
Landsbyliv på– og ved Mekong
Sol og bad ved Sør-Kinahavet
Tur i sanddynene ved Mui Ne

Ho Chi Minh Byen som Saigon nå offisielt heter, viser seg frem med brede boulevarder og uvant trafikk. Det blir et spennende møte med Østen og du får oppleve utflukter til både Cu Chi tunnelene og Mekongdelta. Du kommer tett på folkelivet i løpet av elvecruiset om bord på en tradisjonsrik båt på den mektige Mekong. Her kan du nyte atmosfære og service om bord, mens det blir spennende utflukter til lands og til vanns. Etter mange høydepunkter her i lavlandet går ferden på raske veier mot Phat Thiet. Det er bare å nyte synet av naturen langs veien og se dyrking av dragefrukten. Avslutningsvis blir det opphold med utsikt til Sør-Kina-havet, hvor du kan kombinere et genuint vietnamesisk byliv med late dager ved stranden rett ved storbyen Phan Thiet.

I Phan Thiet finnes få internasjonale restauranter, men hotellet serverer alltid nydelig mat og er spesialister på alskens sjømat. Selve byen er stor og i særdeleshet genuin. Her finnes også en flott fiskehavn. Det er kort vei fra hotellet til byen og det er lett å utforske nærområdene enten du låner deg en sykkel eller trasker langs stranden i solnedgang. Hotellområdet har en stor hage med strandbar og flere bassenger. Rett ved finner vi en golfbane, for de som spiller golf. Ca 1/2 times kjøretur fra Phan Thiet finner vi turistområdet Mui Ne hvor det er mange internasjonale turistrestauranter og barer.

Phan Thiet.

Prisen inkluderer:
Flyreisen Oslo – Ho Chi Minh-Oslo med Thai Airways
Flyskatter
4 netter på Grand Silverland Hotel, premier rom, Ho Chi Minh
1 natt ombord på Bassac Boat, TransMekong
7 netter på Ocean Dunes Resort, Phan Thiet, superior rom med sjøutsikt
12 frokoster, 5 lunsjer og 1 middag, flymåltider
Elvecruise, entreer og utflukter som nevnt i program
Engelsktalende guide på rundturen, ikke på badeferien

Vi tar forbehold om prisendring som følge av økte skatter og avgifter eller valutaendringer.

 

 • Avreise fra Oslo Lufthavn kl. 14.15 med Thai Airways til Bangkok. Her skal vi bytte fly neste morgen (flymåltider)

   

 • Kl. 06.15 lander vi i Bangkok og bytter fly. Kl. 07.35 letter vi for den korte etappen til Saigon der vi lander kl. 09.05. Her står vår vietnamesiske engelsktalende guide og venter på oss i ankomsthallen. Vi lærer litt av byen å kjenne med en liten sentrumsnær rusletur i Chinatown «Cho Lon» med Thien Hau Pagoda. Et besøk på det imponerende inh Tay Markedet blir det også før innsjekking på Grand Silverland Hotel. Resten av ettermiddagen til egen disposisjon. (flymåltider, L)

 • Vi spiser frokost før vi drar på tur ut av byen. Vi kjører gjennom skoger av gummitrær og nyter synet av landsbyliv før vi kommer til  Tay Ninh der vi  besøker det spesielle Cao Dai tempelet. Dette til ære for en tro som vel er mer som en filosofi enn en religion. Vi skal  overvære en av dagens seremonier. Vi fortsetter videre til Cu Chi tunnelene, hvor Vietcong regjerte for noen tiår tilbake. Sterke inntrykk kommer innpå oss. Lunsj inntas i fellesskap i løpet av dagen og middag på egenhånd. (F,L)

  Nedgang til Cu Chi tunnel

 • Om morgenen kjører vi fra Ho Chi Minh City til Mekong Deltaet. Her går vi om bord i båten vår. En lettere reiseveske kan pakkes og kofferten oppbevares i hotellets bagasjerom. En velkomstdrink blir servert sammen med introduksjonen av skipet og mannskap. Ferden går via flere elver og kanaler. Finn deg gjerne en god stol på øvre dekk og nyt synet av rismarker, sukkerroe-marker og dette gedigne matfatet som området er. Vi kaster anker på ettermiddagen og går i land og opplever dette fredelige jordbruksområdet. Vi nyter solnedgangen fra dekket på båten vår. En nydelig middag venter senere på kvelden. Lugarene har dusj og toilett. (F,L,M)

   

 • Stå opp med solen og kjenn på atmosfæren mens dere cruiser på Mekong og passerer flytende markeder. Vi ser barn som bader ved de små landsbyene, og vi får se nærmere på lokalt håndverk.  På formiddagen sjekker vi ut fra skipet og ferden går med buss tilbake til Saigon. Vi spiser lunsj på et hyggelig sted på turen tilbake. Natten tilbringes på velkjente Grand Silverland Hotel. (F,L)

  Frokost på Bassac Boat

  På vei til flytende markedet med varer

 • Denne formiddagen rusler vi i bykjernen og ser det historiske postkontoret, Notre Dame Katedralen og frihetshallen samt krigsmuseet. Lunsj serveres i løpet av dagen. På ettermiddagen ser vi byen fra elva og nyter en båttur i solnedgangen. I løpet av turen ser vi alt fra overklassens palasser til vakre elvebredder og den raskt voksende skyline i Saigon.  Om bord kan man få kjøpt forfriskninger. (F,L)

  Notre Dame er en mindre kopi av originalen i Paris.

 • Vi forflytter oss østover og det blir en lengre kjøretur mot den genuine byen Phan Thiet. Underveis kan vi nyte landskapet med sine store plantasjer av dragefrukt. Vel fremme sjekker vi inn på gode Ocean Dunes Resort der vi får tildelt superior rom med fin utsikt mot Sør-Kina-havet. (F)

 • Late dager ved stranden eller ved bassenget. Det er rikelig tid til egne streiftog. Disse dagene er uten lokalguide og oppholdet er altså på egenhånd. Første dagen her skal vi imidlertid på utflukt og se Thui Thu-tempelet, Poshanu Tower og de kjente sanddynene! (F)

  Ocean Dunes Resort er ikke av de mest elegante og trendy hotellene. Det er faktisk av de eldste ved denne kysten. Men du verden så mye man får for pengene. God velkomst og service, nydelig utsikt mot hageanlegg og hav fra rommets veranda. To bassenger og fine plenområder ut mot strand og hav. Du finner Sea Horse Restaurant med svært god mat, med sjømat som spesialitet. Noen kvelder dekkes det opp ute og det er underholdning. Ved stranden finner du den freshe Beach Bar, mens Bara Cuda ligger innendørs og byr på drinker og snacks. Hotellet ligger rett ved en flott golfbane og vil ellers være behjelpelig med utflukter om det ønskes. Det er kort vei inn til byen. Phan Thiet er stor, med flere hundre tusen innbyggere og har svært liten vestlig innflytelse. Bare en halvtime med bil til Mui Ne med sine mange turistbarer og restauranter.

   

  Frokost på Ocean Dunes Resort

   

 • Vi kan nyte en rolig formiddag før vi får transfer til flyplassen for flight med Thai Airways kl. 20.10 mot Bangkok. Her blir det flybytte.  (F/flymåltid)

   

   

 • Flybytte og vi letter rett etter midnatt, kl. 00.20 med kurs for Oslo Lufthavn, der vi skal lande kl. 06.50 lokal tid. (flymåltider)

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev