Kan du tenke deg å tilbringe julen i Tanzania på safari og fortsette med noen avslappende dager på Zanzibar? Høres det fristende ut? Hvis svaret er ja er dette turen for deg. Safari i Selous Game Reserve gir en ekte bushfølelse og her vil man både kunne ha båtsafari, walking safari og fotosafari med bil. Med utsøkt plassering, luksuriøse telt og utmerket service bør dette kunne gi dere en opplevelse for livet. Noen dager på Zanzibar med kritthvit sandstrand, palmer, sol og bølgeskvulp gir fornyet energi og solbrun kropp.

Denne safarien er lagt til det sørlige Tanzania og Selous Game Reserve som er et av de største dyrereservat i Afrika. Her er det lite turister og man får en mer unik safariopplevelse enn ved turistmålene lenger nord i Tanzania. Her ønsker vi å skape en «Experience of lifttime» for dere.

Prisen inkluderer:
Flyreise Oslo – Dar Es Salaam t/r
Flyreise Dar Es Salaam – Selous t/r
3 netters safari – full pensjon.
Fotosafari med åpen safaribil
Båtsafari på Rufiji River
Fotosafari til fots
6 netter ved det Indiske Hav på Zanzibar – halv pensjon
Transfer til og fra flyplass – hoteller/lodger

Ikke inkludert:
Visumkostnader
Tips
Forsikring
Personlige utgifter

 • Avreise fra Oslo Lufthavn med fly via Istanbul til Dar es Salaam (flymåltider)

 • Ved ankomst til Dar es Salaam ordner dere med visum og henter bagasjen. Utenfor venter sjåfør og guide og bagasje lastes opp i safaribilene går turen mot Selous kl 05.30 om morgenen. Det blir nødvendige stopp underveis med frokostpakker. Turen går gjennom landsbyer på relativt gode veier som etterhvert blir grusveier siste del inn til parken og lodgen. Ankomst lodgen og sjekker inn i god tid før lunsj. Nå kan dere slappe av i solen ved bassenget. Om ettermiddagen blir det båttur på Rufiji River. Ved solnedgang er vi tilbake. Det blir leirbål og en god middag under stjernehimmelen.

  Selous Riverside Safari Camp hor dere bor har utsikt over Rufiji elven og består av ti av de største og mest luksuriøse telthyttene i Tanzania. De romslige teltene har eget bad, komfortable senger, elektrisistet og egen veranda. De er nøye plassert for å gi privatliv og utsyn til naturens omgivelser, med utsikt over Rufiji-elven med flodhester og krokodiller. I leiren er det felles svømmebasseng. Felles aktiviteter er game drives i åpne firehjulstrekker biler, båt safari på Rufiji River, guidet walking safari gjennom storslått natur utført av erfarne guider og kulturelle turer.

 • Dagene her brukes til fotosafari og fottur med væpnet ranger og guide for å få et jordnært innblikk i dyrelivet og de små ting som ivaretar livet på savannen. Alle måltider er på lodgen/campen dersom man ikke en av dagene foretar en heldags fotosafari med de åpne safaribilene.

  Den øde og lite besøkte Selous Game Reserve dekker mer en 5% av Tanzanias totale areal, og er den største i sitt slag i Afrika. Med utrolig 55 000 kvadratkilometer er den nesten dobbelt så stor som Belgia og fire ganger større enn den berømte Serengeti i nord. Landskapet her har holdt seg nesten slik det var før turismen begynte, og den massive parken har bare noe få overnattingsmuligheter. The Great Rufiji-elven og dens sideelver er livsnerven i reservatet, og skaper et nettverk av skog og skogsområder rundt laguner, sandbanker og innsjøer med høye palmer, riktig naturskjønne omgivelser. På grunn av sin størrelse og avsides beliggenhet har reservatet over 2100 arter av planter, 350 fuglearter, 60 000 elefanter, 108 000 bøfler, og anslagsvis omtrent 1300 av verdens ca 4000 gjenværende villhunder, noe som gir gjestene mulighet til å få et glimt av alle de eksotiske dyr i ekte uberørt villmark. Båtliv, walking safari og fly camping er alle tilgjengelige i Selous.

  Rufuji River Delta er et naturlig dyretrekk og et av Øst-Afrikas vakreste og vesentligste økologiske områder. Deltaet med den massive mangrovesumpen har avgjørende betydning. Det er imidertid varmt og du bør huske å ta med myggspray.

 • I dag tar dere farvel med lodgens hyggelige personale og kjøres til flystripen. Her er det fly til Zanzibar via Dar es Salaam. Ved ankomst Zanzibar blir dere tatt i mot av den lokale transportøren som sørger for transfer til hotellet. Dere skal bo på Fumba Beach Lodge i seaview cottage rom.

  Fumba Beach Lodge ligger på en av Zanzibars vakreste og bortgjemte strender. Det er et luksuriøst og fredelig gjemmested og tilbyr en perfekt blanding av uformell eleganse og en vennlig, førsteklasses service.
  26 hvitkalkede bungalower med Zanzibar-stil med egne verandaer er spredt langs stranden og sikrer privat utsikt over Det indiske hav. Bare 30 minutter sørvest for Zanzibars historiske hovedstad Stone Town ligger lodgen som er skjult godt unna de travle turistområdene på en halvøy uten andre hoteller i området. Tre naturformede bukter beskytter strendene rundt lodgen og gir tilbaketrukkethet og ro for alle gjester. I frilufts restauranten kan du nyte utsøkt tilberedt fersk sjømat sammen med et spennende utvalg av internasjonale og lokale retter. Under oppholdet kan du kose deg med dykking, snorkling, svømming, solnedgangscruise, Stone Town tur og mye mer. Ellers kan man bare slappe av ved svømmebassenget eller på stranden under grenene av baobaben og gjøre ingenting.

   

 • Her tilbringes dagene med avslapping, soling og de aktiviteter man måtte ønske til lands og til vanns. Det er flere muligheter til å utforske øya.

  Zanzibar er fortryllende avslappende. Du finner et uberørt naturlandskap, perfekt for en deilig, tropisk strandferie. Kysten innbyr til dykking og snorkling, hvor du kan beundre overfloden av eksotisk marine liv med fargerike fisker, skilpadder og flere arter delfiner. Trives man bedre over vann er det fint å ta en tur med lokal fiskerbåt, eller bare slappe av under en palme,  langt fra den stressende, moderne verden.

  Idyll på stranden ved Fumba Beach Zanzibar

 • I dag sjekker vi ut av rommene våre og tilbringer dagen med de siste aktiviteter eller bare slapper av før vi kjøres til flyplassen i Dar es Salaam. Her blir vi tatt i mot og kjørt til en restaurant for en god middag og litt ro. Sent om kvelden kjøres vi tilbake til flyplassen for innsjekking på flyet som går via Istanbul til Norge.

  Siste dag i disse omgivelsene for denne gang

 • Avreise fra Dar es Salaam sent på natten med fly via Istanbul. Ankomst Oslo Lufthavn om ettermiddagen. (flymåltider)

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev