Tanzania Familiesafari og Indiske Hav

Denne turen tar dere med på en safari i det nordlige Tanzania og parkene der. Safarien inkluderer tre av parkene i det nordlige Tanzania, Lake Manyara, Ngorongoro og Tarangire.  Denne kombinasjonen av safariparker gir minst mulig kjøring og passer derfor utmerket for familier med barn.

Oppholder ved stranden er på kysten av Tanzania en times kjøretur sør for Dar es Salaam. Dette er et rolig område utenfor de store turistveiene, noe som skaper en roligere og mer lokal atmosfære.  Det er flotte bungalows, strand og trivelig område. Dette sammen med korte transportetapper til og fra Dar es Salaam gjør det til et lite bortgjemt paradis på jord.

Pris pr person når 4 personer reiser sammen:
I perioden 5. januar – 31. mars 2020:     kr 28 700,-
I perioden 1. april – 31. mai 2020:            kr 24 400,-
I perioden 1. juni – 31. oktober 2020:      kr 28 700,-
I  perioden 1. november – 15. desember: kr 27 000,-

Prisen baserer seg på at man er 4 personer som reiser sammen og deler 2 dobbeltrom. Er det bare 2 personer som reiser kommer det et tillegg som baserer seg på transport og andre felleskostnader, be om pris.

Prisen inkluderer:
1 natt på Four Points by Sheraton Arusha
2 netter på Ngorongoro Farm House, Ngorongoro krater
1 natt Kirurumu Tarangire Lodge, Tarangire
6 netter på Next Paradise Lodge
4 netter safari med full pensjon
Egen safaribil med sjåfør/guide
Fotosafari i Tarangire, Lake Manyara
Kanotur på Lake Manyara
Besøk Masai Boma
Fly Arusha – Dar es Salaam
Transport flyplass – hoteller

 • Ved ankomst Kilimanjaro, blir dere tatt imot av vår lokale representant som sørger for transfer inn til hotellet som ligger i Arusha.  Turen dit tar ca. 40 minutter fra flyplassen. Her er det innsjekk på hotellet og resten av dagen til egen aktivitet.

 • Det blir en rolig og god frokost før dere hentes av deres sjåfør/guide for de kommende dager på safarien. Etter en kort orientering om det forestående safarien og pakking av safaribilen, setter dere kursen mot Lake Manyara. Turen dit tar ca. 2 timer og dere drar inn i selve nasjonalparken for game drive. Dere tilbringer dagen ved Lake Manyara til fotosafari for å se på det varierte dyrelivet ved sjøen, på savannen og alle apene i skogen. Parken er også kjent for sine tre-klatrende løver. Her finnes en del rovdyr og aper i massevis, samt de tradisjonelle savannedyrene som sjiraff, sebra, antiloper etc.
  Dere spiser lunsj fra de medbrakte lunsjpakkene på et egnet sted i parken – mens dyrene rusler rundt en. På ettermiddagen blir det en 2 timers kanosafari på selve innsjøen. Her vil dere både få anledning til å se dyrene ved vannkanten, samt litt aktivitet og ro. En spennende opplevelse for både små og store.

  Idet solen går ned drar videre opp høydedraget og de 45 minuttene inn mot Karatu og deres valgte lodge. Her er det innsjekk, skifte og litt ro før middagen som serveres ca. kl. 19.30.

  Pelikaner i Lake Manyara

 • En tidlig start på frokosten, slik at dere kommer dere tidlig avgårde til parkinngangen for de nødvendige formaliteter. Deretter setter dere kursen opp grusveiene gjennom regnskogen og kommer etter ca en halv times kjøring opp på Ngorongoro kraterkanten og får sett kraterbunnen som ligger ca 500-600 meter under dere. Dere fortsetter og kjører ned langs krater kanten og ned til bunnen. Her tilbringer dere dagen med game drive og nyter det spektakulære området og dets dyreliv. Lunsjen spises fra de medbrakte lunsjpakkene ved en av innsjøene. Pass på maten så ikke apene kommer og stjeler fra dere!
  ca. kl. 15.30 setter dere kursen opp igjen av krateret og kjører til deres valgt lodge som ligger i området.
  Etter  innsjekk er det tid for avslapping og nytelse av den friske luften her på 1500 meters høyde. Det er middag, leirbål  og en god natt søvn.

  Ngorongoro Krater

 • En tidlig start på frokosten, slik at dere kommer dere tidlig avgårde til Tarangire nasjonalpark. Turen tar vel 2 timer og dere ankommer parkinngangen og har en fotosafari fram til deres lodge/camp. Her er det lunsj og på ettermiddagen blir det fotosafari i parken fram til solnedgang.

  Tarangire er kjent for sine Baobab trær og de store flokker med elefanter – i tillegg til de vanlige rovdyrene som løve, leopard, gepard og hyener.

  Retur tilbake til lodgen/campen for middag og overnatting.

  Elefanter i Tarangire Nasjonalpark

  Strutser i Tarangire Nasjonalpark

  Kirurumu Tarangire Lodge – familierom

 • En tidlig fotosafari før frokost idet solen stiger opp over horisonten.  Frokost og retur fra lodgen/campen til Arusha, hvor dere sjekker inn på flyet til Dar es Salaam.

  Ved ankomst Dar es Salaam blir dere tatt imot og kjørt strandhotellet som ligger en knapp timers kjøretur sør for Dar es Salaam. Her er det innsjekk og resten av dagen til egen aktivitet. Oppholdet her er basert på halv pensjon.

  Dagene tilbringes med de aktiviteter dere måtte ønske sammen med avslapping ved hotellets og dets fasiliteter.

 • I dag er det utsjekk og transport til flyplassen i Dar es Salaam for fly tilbake til Norge.

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: