Tanzania Big Five Safari og Zanzibar

Denne flotte safarien tar deg med til de berømte områdene i det nordlige Tanzania. Med både Tarangire Nasjonal Park, Lake Manyara, Serengeti og Ngorongoro får du variasjon av natur og dyreopplevelser, etter vår mening en fullkommen tur som gir  utrolige minner.
Vi velger bevisst lodger i Serengeti i området basert på hvor den store migrasjonen befinner seg når dere er der. Dette for at du skal få mest mulig ut av deres Serengeti opplevelse.

Safarien er kombinert med avslappende dager på krydderøya, Zanzibar. Her kan du velge virkelig avslappende dager – eller dager fylt med aktiviteter og ekskursjoner for å oppleve øyas spesielle ting. Alternativt kan du også velge å bo på Pemba eller Mafia Island om det skulle friste mer.

Safarien vil gi dere en variasjon av standard lodger og telt, samt muligheter for en eksklusiv overnatting på kaffeplantasje. Alternativene av overnattingssteder i Tanzania er mange. Vi velger sammensettningen av lodger/camper ut fra ønske om standard og hva som passer i reiseruten. Dyrene flytter seg etter sesonger, og vi søker alltid de beste opplevelsene.

Pris pr person når 4 personer reiser sammen:
I perioden 5. januar – 31. mars 2020:     kr 52 400,-
I perioden 1. april – 31. mai 2020:            kr 42 500,-
I perioden 1. juni – 31. oktober 2020:      kr 52 400,-
I  perioden 1. november – 15. desember: kr 49 400,-

Prisen baserer seg på at man er 4 personer som reiser sammen og deler 2 dobbeltrom. Er det bare 2 personer som reiser kommer det et tillegg som baserer seg på transport og andre felleskostnader, be om pris.

Prisen inkluderer:
1 natt på Four Points by Sheraton Arusha Hotel, Arusha med frokost
1 natt på Kirurumu Tarangire Lodge, Tarangire Nasjonalpark
1 natt på Ngorongoro Farm House, Ngorongoro krater
1 natt på Ngorongoro Serena Safari Lodge, Ngorongoro krater
3 netter i Serengeti Serena Lodge, Serengeti Nasjonalpark
5 netter på Next Paradise, Zanzibar halvpensjon
1 natt på Jafferji, Stonetown, Zanzibar med frokost
6 netters safari – full pensjon
Egen safaribil med sjåfør/guide
Fotosafarier
Sundowner
Fly Arusha – Zanzibar
Transport flyplass – hoteller
Parkavgifter og Concession fee
Kanotur Lake Manyara
Besøke Olduvai Gorge
Meet & Greet

 • Ved ankomst Kilimanjaro Internasjonale flyplass blir dere etter de nødvendige pass- og visumformaliteter, tatt imot av vår sjåfør/ guide som sørger for en bekvem transfer til hotellet i Arusha for innsjekk og overnatting basert på rom og frokost. Ca. 50 min. kjøretur fra flyplassen til hotellet.

 • Tidlig start på dagen med en god frokost før du blir hentet av vår sjåfør/guide. Han vil orientere deg litt om den forestående safarien. Deretter er det avreise for safari til Tarangire nasjonalpark, som ligger ca 1,5 timers kjøretur fra Arusha. Det er game drive ved ankomst og fram til lodgen/campen. Her er det innsjekk og litt orientering om de fasiliteter som fines. Deretter er det lunsj og litt tid til avslapping.
  Ettermiddagen tilbringes i parken med fotosafari / game drive fram til solnedgang. Middag og overnatting på Lodgen/Campen.

  Tarangire Nasjonal Park
  Parken har det største antall elefanter i nordlige Tanzania og det er vanlig å komme over flokker på 100 – 200 elefanter. Ellers er parken kjent for sine mange Baobab tre, noe som gjør den til en av de vakreste i regionen. Ellers har parken en stor mengde av dyr av forskjellige arter.

  Oppholdet her er basert på helpensjon.

 • Etter god frokost setter dere kursen til til Lake Manyara nasjonalpark som ligger rundt innsjøen med samme navn. Her blir det fotosafari / game drive i skogen og på savannene hvor du vil få sett savanne dyr, kanskje en eller flere av de berømte treklatrende løvene som ligger å slapper av på en trestamme. Mengder av bavianer og aper vil dere garantert få stifte bekjentskap med i skogen. Lunsjen spises fra de medbrakte lunsjpakkene på et egnet sted blant dyrene.
  På ettermiddagen vil du ha mulighet til å ha en 2 timers kanotur på innsjøen og få oppleve dyre og fuglelivet fra dette perspektivet. Kanskje blir det tid også til en liten tur i den oppbygde gangveien opp i tretoppene og få et flott overblikk i skogen og området eller en vandretur i landsbyen Mto wa Mbu for å bli kjent med den lokale kulturen og denne smeltedigelen av afrikanske stammer helt fra Mosambik. Opplev håndverks kunst i praksis, og den særegne delingen av jordbruksarealer her.
  Seint på ettermiddagen fortsetter du videre opp mot Ngorongoro høydedraget og sjekker inn på lodgen i Karatu-området – ved foten av selve Ngorongoro krateret.  Ved ankomst lodgen er det innsjekk og litt tid til avslapping før middag.

  Oppholdet her er basert på full pensjon.

 • Etter en tidlig frokost setter du kursen opp til parkinngangen og videre opp skogsiden av selve krateret. Idet du kommer opp på kanten vil du få en flott utsikt over Ngorongoro krateret med sine nesten 20 km i diameter. Du fortsetter ned den indre siden av krateret og til bunnen hvor du skal ha en hel dag med fotosafari denne ”Edens have” som kan tilby et rikt utvalg av dyr, hvor både neshorn, gepard og løver er en del dyrelivet og dere nyter tiden her til flotte opplevelser med flott natur rundt.
  Lunsjen spises under en pause i landlige omgivelser nær en av innsjøene i kraterbunnen.
  Ca kl 16.00 drar du så opp igjen av krateret og til lodgen som ligger vakkert til på selve kraterkanten. Her kan man nyte en vakker solnedgang. Ellers slapper man av før en bedre middag.

  Oppholdet her er basert på full pensjon.

 • Etter frokost, kjører du videre inn i Ngorongoro Conservancy og fortsetter ut på de store slettene mot Serengeti. Du passerer via Olduvai Gorge hvor det blir en liten stopp for å få med seg litt av områdets unike historie.
  Mellom Ngorongoro og Serengeti ligger Olduvai Gorge. Dette øde området har blitt berømt for sin arkeologiske utgraving hvor Dr. Mary Leakey i 1959 oppdaget Australopithecus Boisei, datert 1.5 million gammelt. Et museum ligger på kanten med utsikt over dalsøkket hvor man har funnet mange fossiler fra blant annet; ”prehistoric elephant”, ”enormous ostrich” og ”giant horned sheep”.

  Deretter kjører du til Serengeti National Park. Turen går på grusveier. Turen inn til det den delen av Serengeti hvor migrasjonen vil befinne seg på dette tidspunktet av året.

  De enorme savannene som en gang var bunnen av Lake Victoria bølger seg ut i horisonten så langt øye kan se, bare avbrutt av kopjer desto lengre ut på savannen man kommer. Det blir en kort stopp ved gaten for nødvendige registrerings-prosedyrer. Dette ordner selvsagt sjåføren for dere, så tiden kan benyttes til å ta en tur opp på kollen ved siden av for å få en skikkelig utsikt over Serengeti. Deretter er det videre og underveis møter man Masaier på vandring, enten alene eller sammen med sine krøtterflokker. Antiloper og gaseller flykter fra veien idet dere passerer, mens sjiraffer spankulerer rolig av sted.

  Middag og overnatting på lodge/camp basert på full pensjon.

  Den store dyrevandringen er befinner seg i sørlige Serengeti i januar- februar og vandrer så nordover og opp mot Masai Mara, hvor de kommer i midten av juli. Her blir de fram til oktober før de igjen søker det sørlige området i Serengeti. Våre valgte lodge i Serengeti ligger strategisk til for best mulig opplevelse i de aktuelle områder ut fra reisens tidsperiode.

  Dagene brukes i Serengeti til fotosafari – enten en morgen og ettermiddags safari som medfører at dere drar ut før frokost og er tilbake ca. kl. 09.30 for frokost og avslapping ved svømmebassenget. Lunsjen spises på lodgen og etter noen timer til egen aktivitet foretar man ettermiddags fotosafari fra ca. kl. 16.00. retur tilbake til lodgen ca. kl. 19.00. Velger man et heldags opplegg, spiser man vanligvis frokost først for deretter å dra av gårde med medbrakte lunsjpakker. Dette vil kunne gi muligheter for å kunne dra noe lengre vekk fra selve lodge området. Lunsjen spises ute i det fri, hvor man finner det trygt og interessant. Retur tilbake på lodgen på kvelden tidsnok for en god middag.
  Kvelden tilbringes i ro og mak med prat om dagens opplevelser og inntrykk. Nattens mørke har senket seg og de afrikanske lyder strømmer mot en på veien tilbake til rommet, og dette gir en den totale afrikanske opplevelsen. Muligens at søvnen ikke blir så god man kunne ha tenkt seg etter en lang dag, men minnene om dette vil vare livet ut – positive minner.

 • Etter en morgen safari og en god frokost blir du kjørt til flystripen for fly tilbake til Arusha. Her sjekker du inn på flyet til Zanzibar.

  Ved ankomst Zanzibar blir dere tatt imot av vår hyggelige representant som sørger for en sikker og bekvem transport til hotellet dere har valgt på stranden. Her er det innsjekk, avslapping under palmer før en god og velfortjent middag.

  Dagene tilbringes her til avslapping og ro og de aktiviteter dere måtte ønske å benytte dere av underveis. Det er mange muligheter til aktiviteter og utflukter rundt omkring på øya.

  En av strendene på Zanzibar

 • I dag er det utsjekk av hotellet og transfer til Stone Town for innsjekk på hotellet. Her bruker du tiden til å utforske og oppleve denne særegne byen med sine trange gater og yrende folkeliv, håndverksteder, butikker, lyder, lukter og smaker i en blanding av arabisk, indisk og afrikansk kultur – en ren 1001 natt opplevelse. Siste natten på Zanzibar for denne gang.

  Under oppholdet her er kun frokost.

  Stonetown, Zanzibar

 • Dagen brukes til egen aktivitet fram til avreise til flyplassen for innsjekk på flyet tilbake til Norge

Send en forespørsel på denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Bestill denne reisen

Tilbake til reiseforslag

Hvordan fungerer vår bookingsprosess?

 • Finn din reise

  Finn din reise

  Ta utgangspunkt i destinasjon og tema, eller bruk søkefeltet til å finne din reise.
 • Snakk med oss

  Snakk med oss

  Snakk med en reiserådgiver om dine ønsker, og få gode tips basert på erfaring.
 • Få et forslag

  Få et forslag

  Få et uforpliktende tilbud på det som kan bli din drømmereise.
 • Tilpass reisen

  Tilpass reisen

  Gjør de justeringene du ønsker på reiseforslaget ditt.
 • Pakk kofferten

  Pakk kofferten

  Når du er fornøyd, fikser vi resten. Husk pass og tannbørste. God tur!

Få nyhetsbrev med reiseinspirasjon og gode tilbud: